Find mere om:
Guide: Kanariske ø-hop | rejser.guide.dk

Guide: Kanariske ø-hop

Gran Canaria-Fuerteventura-Lanzarote: På De Kanariske Øer venter eventyret.

En veritabel luftbro går fra Nordeuropa til det næsten evige kanariske solskin, og individuelle rejsende behøver ikke lade sig afskrække af turistindustrien, der dominerer øerne med sine endeløse leverancer af pool, strand og natteliv. Store rejseoplevelser venter lige om hjørnet.

De fleste - og dermed som regel de billigste - flyafgange fra Danmark går til lufthavnen på Gran Canaria, der ligger omtrent som den midterste af De Kanariske øer.

Få minutters kørsel nord for lufthavnen ligger den lille kystby Melenara med farvestrålende huse i kreolsk stil. Både når man flyver ind og ud, udgør den et fint stop på vejen med sin idylliske strandpromenade. Byen huser ingen større hoteller, men vil man overnatte, fås værelser hos private udlejere. Prisen for en taxa til lufthaven ligger på omkring 10 euro (ca. 75 kr.)

Vil man videre på ø-hop til andre kanariske øer, afgår mange færgeruter fra Gran Canarias hovedby, Las Palmas. Herfra kan turen f.eks. gå østpå med en 6,5 timers sejltur til Puerta del Rosario på Fuerteventuras nordkyst.

Corralejo - base på Fuerteventura

Vel ankommet til Fuerteventura kan man med fordel vælge at fortsætte ca. 40 minutter i bil eller bus til Corralejo på nordkysten.

Fiskerlejet Corralejo på Fuerteventuras nordkyst fik vokseværk, da surfere fra hele verden fandt vej til kysterne her. Vindforholdene gør stedet ideelt til surfing, windsurfing og kitesurfing, og omkring 70 surfskoler vidner om områdets status som et mini-Hawaii.

Byen har en tilbagelænet charme og er værd at tilbringe et par feriedage i. Corralejos kyst og især den lille ø Lobos bør også udforskes under vand. Havbunden er opstået ved vulkanaktivitet, og sammen med den subtropiske fiskebestand giver det mulighed for spændende dyk og snorkling. Uden for byen begynder de berømte Corralejo sandklitter, et beskyttet naturreservat, der strækker sig kilometer efter kilometer. I farvandene ud for kysten lever både delfiner og hajer, som kan iagttages fra land eller på en af de mange bådudflugter, som udbydes i byen.

Rundt på øen

Gode asfalterede veje gennemskærer Fuerteventuras ørkenlandskab, hvor man på lange strækninger har følelsen af at køre i ren intethed. Øen er så stor, at man med fordel kan tage en overnatning eller to på vejen.

2000 års menneskelig aktivitet og husdyrhold har forvandlet den tidligere frodige jungleø til et foruroligende, goldt sted. Der kan gå år mellem regnskyllene på øen, men næsten dagligt passerer lavtrejsende skyer øens bjerge og skaber et mærkeligt lys, når de defilerer over de ufrugtbare klippelandskaber.

På vejen sydpå fra Corralejo ad hovedvejen FV 101 findes en af de mere besynderlige attraktioner på Fuerteventura: Bjerget Tindaya, som kunstneren Eduardo Chillida har udnævnt til et tolerencens monument - Monumento a la Tolerancia. Kunstnerens vision var at udhule en del af bjerget og skabe et hjemsted for alle mennesker. Undersøgelserne af, om en udboring overhovedet lader sig gøre, har foreløbig kostet fænomenale 80 mio. euro - næsten 600 mio. danske kroner. Og de lokale hvisker om, at stedet mest af alt er et monument over omfanget af politisk korruption. Men smukt ser det ud.

Betancuria

Videre sydpå kan man fortsætte ad vej FV 207 for at komme til byen Tefia, hvor frilandsmuseet Al Cogida fremviser eksempler på gammel byggeskik på øen. Fortsæt dernæst mod øens ældste bebyggelse, Betancuria.

Bjergbyen ligner en romantisk kulisse og ligger der, hvor øens første kloster lå i 1400-tallet. På den tid var øen konstant hjemsøgt af pirater, så munkene bosatte sig så utilgængeligt som muligt. Byen rummer en fin lille katedral, en restaurant med tilhørende Michelin-stjerne og et besøgsværdigt museum.

I museets svale have og lille café findes prøver på lokalt kunsthåndværk, men den virkelige attraktion er biografsalen, hvor en multimedieforestilling viser naturens særlige cyklus på øen med langstrakt venten på regn og den utrolige opblomstring efter regnskyl.

Øens sydligste del gemmer ikke på videre seværdigheder, og man kan med fordel fravælge turen helt til sydspidsen til fordel for en afstikker til den forrevne kyst ved Ajuy vest for Betancuria, hvor 260 mio. år gamle klippeformationer stikker op fra havet - et mekka for geologisk interesserede.

Bjergvejen sydpå

Vejen videre sydpå fra Betancuria regnes for en attraktion i sig selv, som den snor sig frem mod den søvnige, lille by Pájara. Især kirken med det dobbelte alter er et besøg værd (åben kl. 11-13 og igen kl. 17-19.)

PÀjara ligger en behagelig dagsrejse inklusiv afstikkere fra nordkysten, og det er oplagt at overnatte i byens 300 år gamle gæstehus ”Casa Isaitas”, der også byder på traditionelle, kanariske retter. Prøv den lokale specialitet cabrito - babyged - og marmeladen lavet på kaktusfrugter. En overnatning koster 80 euro (ca. 600 kr.) inkl. morgenmad.

Alt efter interesse er det muligt at køre tilbage nordpå via den østlige kystvej eller fortsætte sydpå til det veletablerede strandreservat Morro Jable, hvor øens mest besøgte attraktion, Oasis Park, ligger.

Den enorme temapark er en kombination af velforsynet botanisk have og zoologisk have. Man må sætte en halv til en hel dag af til at opleve de mange eksotiske dyr og planter.

Fra Morro Jable sejler jetfærger til Las Palmas på Gran Canaria på halvanden time.

Lanzarote

Vender man tilbage til Corralejo, kan man fortsætte sit øhop med sejlturen 25 minutter til Playa Blanca på den nordlige naboø Lanzarote, som er den geologisk yngste af De Kanariske Øer og derfor senest (1730-36) har haft vulkanudbrud i stor stil. Det kan man stifte bekendtskab med i nationalparken Timinfaya, hvor jorden endnu er så varm, at der kan steges kyllinger alene ved jordvarmen. En anden attraktion på Lanzarote er at følge i fodsporene på arkitekten og kunstneren Cesar Manrique (1919-1992), som er årsag til øens stilrene bygningsstil, og hvis byggerier i den vulkanske jord, bl.a. hans tidligere privatbolig, kan besøges.

Fra Lanzarote er der direkte færgerute til Gran Canaria, som man altså kan vende tilbage til uden ”mellemlanding” på Fuerteventura.

LÆS OGSÅ: De kanariske indianere

Rejsen dertil

Fly/pakkerejse:

  • Cimber Sterling har direkte rutefly fra Danmark til De Kanariske Øer. Et stort antal charterselskaber sælger pakkerejser til øerne.

Rundt mellem øerne:

Morgenavisen Jyllands-Posten var inviteret af Den Spanske Stats Turistbureau.

Råd til rejsen

  • Overnatning i private gæstehuse (casas rurales): Søg på øens eller byens navn: www.toprural.com.
  • Dykning: Veletableret dykkerskole på Fuerteventura: www.punta-amanay.com.
  • Guidede vandreture på Fuerteventura: www.fuertescout.com.
  • Fuerteventura Oasis Park: Entré: Voksne 24 euro (ca. 180 kr.), børn op til 11 år: 12 euro (ca. 90 kr.) Prisen inkluderer gratis transport til og fra flere steder på øen, bl.a. Corralejo. www.fuerteventuraoasispark.com

Guide til naturoplevelser på De Kanariske Øer

02-06-2015: De populære spanske ferieøer Tenerife og Gran Canaria har langt mere at byde på end grisefester og swimmingpools. Jyllands-Posten guider her til fem oplevelser af den mere autentiske slags, der viser andre sider af ferieparadiset. Læs artikel

Guide: Uendelig strand på Fuerteventura

24-12-2011: Øen er en gold vulkanø, men strandene, hvis sand er blæst dertil, hører til Europas fineste. Læs artikel

Guide: Velkommen til Grøn Canaria

30-09-2011: Gran Canaria identisk med fine strande og et lunt klima, men øen gemmer andre oplevelser. Læs artikel

Guide til kultur og natur på kanarieøen La Palma

28-05-2016: Efter den verdensomspændende økonomiske krise har kanarieøen La Palma set sig nødsaget til at forny sig ved at tiltrække turisme. Men samtidig er der et ønske fra de lokale om at holde ved den traditionelle kultur – et ønske, som både en bananplantage, cigarproduktion og et observatorium forsøger at efterleve. Læs artikel

Nyhed: Grækenland er tilbage

31-01-2014: Danskerne vil have mere motion på ferien og har fundet en gammel kending frem som ny charterfavorit. Et nyt år i charterbranchen betyder nye trends og tendenser. Se, hvad du kan vente dig, når ferien står for døren. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...