Find mere om:
Guide til campingliv ved Lake Powell i.. | rejser.guide.dk

Tag på camping ved Lake Powell – the american way

Den klassiske rundrejse i Californien indbyder til at gøre holdt ved Lake Powell, hvor det amerikanske campingliv nydes døgnet rundt.

Mange danske familier tager hvert år den klassiske rundrejse på den amerikanske vestkyst med en afstikker til Grand Canyon. En del lejer autocamper og rammer den berømte Grand Canyon fra sydsiden.

Men vælger du nordsiden, er der færre turister, og aktiviteterne ved Lake Powell er tættere på. For mange familier kan det godt være lidt overvældene med en tur til Grand Canyon, for i højsæsonen kører man ofte i kø, og der er for mange besøgende ved de bedste sites og hikes. Samtidig er mulighederne for aktiviteter på vandet forholdsvist begrænsede.

Alternativet er området omkring Page og Lake Powell, der opstod i 1963, da man byggede en dæmning i stil med den, som mange kender fra Hoover Dam. Her finder man et af USA’s største områder for husbåde og et væld af aktiviteter på og nær vandet.

GetContentCAU9TTQY.jpg

Har man aldrig oplevet en amerikansk campingplads, så er området omkring Lake Powell en oplagt mulighed for at lære campinglivet ”made in USA” at kende. Lake Powell og de 96 canyons, der omgiver den, er beliggende mellem Arizona og Utha og strækker sig omkring 300 kilometer fra Page i Arizona til Dirty Devil Canyon i Utha.

I en overskuelig afstand fra Page er der en håndfuld campsites.

Den største er Wahweap Marina tæt ved dæmningen og Colorado River.

Wahweap RV & Campground ligger i gåafstand fra både strand og Lake Powells største havn, og her tager man imod telte, campingvogne og autocampere.

Camping med garanti for alligatorer

Inden man kommer til campingpladsen, skal man betale, for området er en del af USA’s utallige National Parks. Det koster 20 dollars for adgang i en uge. Vil man besøge flere end tre parker, er et årskort at foretrække.

Da deres udsendte besøger Lake Powell, er der skruet godt op for solen med temperaturer på over 35 grader om dagen og med nætter, der sjældent kommer under de 22 grader.

Om dagen er der stille på campingpladserne, da langt de fleste er ude på søen eller på hike i de utallige canyons, der lokker med indianske navne og orange farver som en knivskarp kontrast til søens blågrønne vand.

GetContentCAHRCH13.jpg

Alt er uhyrevelordnet på Wahweap RV & Campground og med god plads til nærmeste autocamper, asfalterede veje rundt i området og aldrig mere end 75 meter at gå for at nå en toiletbygning.

B972083368Z.1_20150917173621_000+G95NSJCD.1-0.jpg

Når temperaturen hen under aften daler en smule, og den ubønhørlige sol kaster længere skygger, tager campinglivet fart ledsaget af lydene fra solbrune hænder, der vrider kapslen af en Budweiser, mens gasgrillen hvisler. Menuen består typisk af pølser eller gigantiske stykker død ko, men mange rister også dagens fangst fra søen, der byder på godt fiskeri af aborrer og gedder. Som alt andet i USA er fiskeriet på Lake Powell underlagt restriktioner, og fanger man en af fire truede fiskearter, så har man pligt til at sætte fisken ud igen samt indberette fangsten til den nærmeste ranger.

En tur ud på vandet

Da vi næste dag har besluttet os for at forsøge at leje en båd, bliver vi et øjeblik bekymrede over antallet af bådtrailere, der holder parkeret på området, der mest af alt minder om lufthavnsparkeringen i Kastrup.

GetContentCAC656FP.jpg

GetContentCAYGOAWV.jpg

Heldigvis viser det sig, at rampen til udsætning af både består af mange baner, og da vi senere er på søen, er der alligevel god plads, selv om der er hundredevis af både på vandet.

Udlejningen af både er effektiviseret, som kun amerikanerne kan gøre det. Trods en længere kø går alt effektivt, og efter en god halv times tid er vi klar til at sejle på opdagelse på søen. Der er intet krav om nogen former for bevis på, at man rent faktisk kan styre en 19-fods speedbåd med 150 hestekræfter på hækken og en topfart på 35 knob. Har man flere dage til rådighed, kan det anbefales at leje en husbåd på 36 fod med to mindre påhængsmotorer, køleskab og BBQ-grill, hvor man så er klar til at overnatte i en af de utallige, snævre canyons.

Drømmen om USA i bil: Fem fabelagtige roadtrips

Har man mod på at overnatte på søbredden, er det også muligt i både autocamper og telt. Godt 15 minutters kørsel fra Wahweap RV & Campground ligger Lone Rock Beach. Her camperer man i klitterne eller direkte på stranden. Der er tale om meget simple faciliteter, såsom toilet og brus, og vil man helt ned på stranden, kræver det, afhængigt af vejret, en 4X4.

I øvrigt er camping tilladt overalt langs bredden af søen, men da der kun er begrænsede veje ned til søen, er denne mulighed set med amerikanske øjne stærkt begrænset, og al kørsel uden for afmærkede områder er ikke tilladt. Så vil man virkelig have fred, ro og naturen helt tæt på teltet, må man cykle eller vandre.

Fakta om Lake Powell

  • Lake Powell er en del af Glen Canyon National Park, der blev stiftet i 1972.
  • Det årlige antal besøgende er omkring det halve af de ca. 5 mio. besøgende, som Grand Canyon har. Grand Canyon blev nationalpark i 1919.
  • Eksempler på camping ved Lake Powell kan findes på www.lakepowell.com

Guide: Drømmerejsen i campervan udløste familiekrise

25-09-2014: Tre måneder i en trang campervan ødelagde familieidyllen. En ny rejseplan blev lagt. Læs artikel

Guide til campingferie i Florida

20-04-2014: De fleste tager til Florida for at bo på hotel, men der er mange naturoplevelser, hvis man tager på camping. Læs artikel

Nyhed: Frihedens vej i USA

26-01-2010: Der er ikke noget som følelsen af frihed, når man kører ad Highway 1 langs Stillehavet. Læs artikel

Anmeldelse: Fem højdepunkter

06-11-2009: 14 dages rundrejse i det vestlige USA byder på masser af oplevelser. Afstandene er store, så det anbefales, at man ikke er for ambitiøs, når turen planlægges. Vi kørte 2.700 km på to uger, og det var passende. Her er fem af turens højdepunkter. Læs artikel

Guide: 5 eksotiske flodture

06-11-2009: Mange steder i verden er der mulighed for uforglemmelige oplevelser ad vandvejen. Her en vifte af forslag til nye rejseeventyr. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...