Find mere om:
Guide til overnatning med campingvognen i.. | rejser.guide.dk

Overnat sikkert på vejen mod Sydens sol

På ferieturene sydpå var det for år tilbage helt naturligt at overnatte i campingvognen på de tyske rastepladser, men i dag er der på mange af strækningerne så stor trængsel, at det i højsæsonen kan være vanskeligt at finde et sted at skrue støttebenene ned. Som alternativ kan man vælge en af de mange campingpladser, der ligger praktisk i forhold til motorvej og afkørsler hele vejen ned gennem Europa.

Der er mange gode grunde til, at stadig flere vælger at opsøge en campingplads for at få sig en rolig nats søvn på ferieturen mod Sydeuropa. Jyllands-Posten har samlet en række af de campingpladser, som ligger tæt på de mest benyttede motorveje.

Undgå ulykkelige børn på bilferiens bagsæde

Det er alle pladser, som er forholdsvis lette at komme til og fra. Ruten går ad A7 - A3 - A9 - A8 - over Kufstein og videre over Brenner til Italien:

DCU-Camping Kollund, Danmark

E 45, frakørsel 75. Kør tre kilometer mod grænsen. Drej til venstre mod Kollund ad Fjordvejen. Kør gennem Kollund, hvor pladsen ligger i byens udkant. Let skrånende terræn. Pæne, rene faciliteter. Venlig og imødekommende ledelse. Gode læforhold, tæt på strand og mange interessante udflugtsmuligheder.

Se mere på: www.camping-kollund.dk

Schnellsen Nord, Tyskland

Ligger lige nord for Hamborg, kun et par minutters kørsel fra motorvej A7. Tag afkørsel Schnelsen Nord, hvorfra der er skiltet resten af vejen, men kør langsomt for at undgå forkert placering i banerne – hold til venstre i T-krydset. Plant areal. Visse pladser er udformet, så man ikke skal koble fra. Alt for dyr i forhold til faciliteterne.

Se mere på: www.knauscamp.de

Camping Brunautal, Tyskland

Motorvej A7, afkørsel Bispingen-Behringen. Enkel og ukompliceret overnatningsplads i byens udkant cirka en kilometer fra motorvejen. Flere pladser, hvor man kan holde uden at frakoble vognen.

Se mere på: www.campingplatz-brunautal.de

Scandinavia Camping Paradis, Tyskland

B972301935Z.1_20160527143211_000+G9VTH6UU.1-0.jpg

Motorvej A7, afkørsel Soltau-Ost. Kort derefter kommer man til et T-kryds, hvor der drejes til venstre. Kun få minutters kørsel fra motorvejen. For mange år tilbage var det en mønsterplads, nu er den noget nedslidt, men der er det, der er behov for til en overnatning. Plant og hyggeligt areal. Ofte kan man holde uden at frakoble.

Se mere på: www.scandinavia-camping.de

Camping Seecamp Derneburg, Tyskland

Motorvej A7, afkørsel 63. Hurtig og enkel overnatningsplads kun et minuts kørsel fra motorvejen, men alligevel rolig. Stort, plant areal, hvor man kan holde uden at frakoble. Faciliteterne er enkle og rene.

Svensk kvalitet der mærkes i alle detaljer

Kiosk og rigtig god restaurant på stedet. Man går ikke sulten derfra. En plads, man kan finde på at vende tilbage til, hvis det ellers passer ind i dagsrytmen.

Se mere på: www.seecamp-derneburg.de

Estenfeld/Würzburg, Tyskland

Motorvej A7, Kassel/Würzburg. Afkørsel mod 101 Wützburg/Estenfeld. Herefter B 19 mod Würzburg. Efter to kilometer afkørsel ved Estenfeld. Følg skiltene. Det lyder ret indviklet, men går nu ganske let. Faciliteterne er gamle, men har et hyggeligt tilsnit, da de bærer præg af ejerens private initiativer. Plant areal. Velegnet til en overnatning.

Se mere på: www.camping-estenfeld.de

Campingpark Nürnberg, Tyskland

Motorvejsafkørsel Fischbach – Regensburgerstrasse – Hans-Kalbstrasse (Stadion). Plant, park-lignende område. Acceptable faciliteter.

Se mere på: www.knauscamp.de

Kipfenberg Altmühltal, Tyskland

Motorvej A9, Nürnberg-München. Afkørsel Kinding, kør mod Kipfenberg, hvorefter der er skiltet. Ligger cirka seks kilometer fra motorvejen. Umiddelbart efter bommen svinger man ind på en stor græsmark med masser af plads.

Den praktiske campingvogn er tilbage

Ingen båse eller andet. Nabo til supermarked. Tilfredsstillende faciliteter. Vil man blive på stedet flere dage, er der velholdte, parklignende arealer.

Se mere på: www.azur-camping.de

Camping Seeblick og Camping Stadlerhof, Østrig

Tag langs motorvej 12 Kufstein-Innsbruck, afkørsel Kramsach. Her ligger tre pladser tæt ved hinanden. Følg skiltene ”zu den Seen”.

Først møder man en plads på venstre hånd, mens der fem til seks kilometer længere fremme er et skilt ned til to campingpladser, der i store træk er ens. Begge pladser ligger ned til en stor sø med bademuligheder og store liggearealer. Et dejligt sted med gode restauranter, men ikke billigt.

Se mere på: www.camping-seeblick.at og www.camping-stadlerhof.at

Camping Klausen, Italien

Ad motorvejen fra Brenner. Udkørsel Klausen. Pladsen ligger 800 meter fra motorvejen. Kør langsomt i den efterfølgende rundkørsel, så du opdager campingskiltet.

Campingferie på Alpernes solside

Plant areal. Pæne, rene faciliteter. Restaurant. Komfortpladser koster ekstra. Megen trafikstøj fra bane og motorvej.

Se mere på: www.camping-gamp.com

Camping Steiner, Italien

Ad motorvejen fra Brenner. Afkørsel Bolzano Syd, derefter mod Trento, otte kilometer til Leifers. Vejen går parallelt med motorvejen, så der er ingen ekstra kørsel, hvis turen går længere sydpå.

Hyggelig plads med en god atmosfære. Ligger i byens udkant og besøges af mange danskere år efter år. Gode faciliteter, pizzeria, restauration, swimmingpool med mere – og en lejrchef, der taler dansk.

Se mere på: www.campingsteiner.com

Note:

Få nemt campingvognen på plads

B972301938Z.1_20160527143255_000+G9VTH6V4.1-0.jpg

De tunge vogne kommer nemt og effektivt på plads med en mover.

En mover er en stor hjælp især til de tunge vogne, men gør det også nemmere, hvis græsset er vådt, eller gruset er løst.

Betjeningen af moveren er ganske enkel. Når fjernbetjeningen har fået forbindelse til styreboksen, kan campingvognen styres i alle retninger. På grund af soft start/soft stop sættes vognen i gang og standser med en glidende bevægelse.

Enduro Eco II koster 7.999 kr. og er en effektiv og økonomisk mover med manuel tilkobling. I denne opdaterede version er bundstykket pakket ind i en plastkappe. Moveren har direkte tandhjulstræk i stedet for kædetræk, som giver en mere direkte kraftoverførsel.

Enduro Premium koster 11.999 kr., der er en stærk fuldautomatisk mover med tandhjulstræk. Premium kan anvendes på både enkelt- og dobbeltakslede campingvogne samt på trailere. Med en belastning på op til 2.000 kg kan Premium-moveren anvendes på hældninger med op til 15 pct. stigning og kan desuden forcere en lodret kantsten på op til tre centimeter i højden.

Enduro måler automatisk rulletryk på begge dæk og tager derved højde for dæktrykket, så vognen altid kører lige. Ved afladet campingbatteri kan rullerne drejes manuelt. Fjernbetjeningen kan kombineres med de automatiske AutoSteady-støtteben.

Se mere på: www.enduro-mover.dk og www.camper.dk

Overnatning

på rasteplads

Vælger man at overnatte på en rasteplads i stedet for en mere sikker campingplads, giver det tyske politi følgende råd til at undgå overfald og tyveri:

Luk alle vinduer og døre tæt, også tagvinduet.

Skjul alle værdier, eller opbevar dem tæt på en selv.

Undgå at parkere på mørke, isolerede steder på rastepladserne.

Installer alarmsystemer eller blot simple alarmer som små messingklokker.

Tal med naboerne på

rastepladserne.

Ser man noget mistænkeligt, så ring til politiets alarmnummer 110.

Er man selv blevet bestjålet, opfordrer det tyske politi til at anmelde sagen, også selv om det kun er mindre ting.

Guide: Fem vinterdestinationer til bryllupsrejsen

09-12-2013: Her får I romantik trods kuldegrader. Læs artikel

Nyhed: Minimalistisk camping

19-04-2011: Stellplätze eller standpladser er redningskranse en sen nat, når øjenlågene bliver tunge. Læs artikel

Guide: Sådan undgår du turistfælderne

18-07-2009: Hvert år havner mange danskere i en økonomisk eller juridisk klemme efter en ferierejse. Undgå bøder, find information om regler i ferielandene med Forbruger Europas nye rejseguide. Læs artikel

Guide: Her er risikoen for trafikprop størst

25-06-2009: Fredag begynder sommerferien for mange danskere, og med den øges trafikken sydpå med risiko for kødannelser. Men det er muligt at holde sig orienteret om de værste trafik-flaskehalse. Læs artikel

Guide: Her er Europas bedste rastepladser

17-06-2009: Tyske og østrigske rastepladser er bedst i en stor test, som tyske ADAC står bag. Italienske og franske rastepladser dumper. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...