Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Sæt campingvognen på en tømmerflåde | rejser.guide.dk

Sæt campingvognen på en tømmerflåde

I Tyskland kan man forvandle sin campingvogn til en husbåd og nyde landet fra vandet.


Som campist kan man over hele Europa boltre sig på stribevis af campingpladser med mange faciliteter og temaer. Man bliver næsten træt ved tanken, når man nu i sin ferie bare har lyst til at sidde i en god stol og lade op med en stak bøger, mens børnene tumler rundt i vandlandet.

Ulempen ved de mange aktiviteter er ofte, at de medfører støj, så har man én gang prøvet at ligge tæt ved et vandland med 350 skrigende børn på en stribe rutsjebaner, er man måske klar til at prøve noget helt nyt med campingvognen.

Til søs med eget hus

På de mange kanaler og søer mellem Berlin og Østersøen har en kreativ tysker fundet på at bygge en rampe med pontoner, som campingvognen kan køres op på. På den måde kan en campingvogn på op til 8,5 meter og 1.800 kilo omdannes til en enkel husbåd.

Freecamper hedder opfindelsen, der blev søsat i sommeren 2010. I år har den fået følgeskab af en model, der også kan laste en mellemstor autocamper.

Fælles for tilbuddet er, at der er bygget en høj styrepult på flåden, hvorfra man har udsyn hen over campingvognen, når man stille og roligt sejler af sted. Styrepulten er så stor, at der er blevet plads til et lille bord, så hele familien kan sidde højt, mens landskabet stille "flyder forbi".

Afhængigt af, om du har campingvogn eller autocamper, er flåden enten opbygget som katamaran eller trimaran. Til at drive flåden er der enten en 40- eller 60-hestes påhængsmotor.

Ses fra vandet

Har man nogensinde prøvet en ferie til søs, vil man vide, at en stor del af charmen er, at man ser landet fra søsiden, hvilket er komplet anderledes end at ankomme via vejene.

Freecamper leveres med fendere, tovværk, og hvad man ellers skal bruge for at lægge til kaj. Der er ikke noget krav om forudgående kendskab til sejlads, men man får en halv times instruktion i at betjene flåden. Herefter udsteder udlejer et lejlighedsbevis, som gælder for den periode, man har lejet en Freecamper.

Øvelsen med at få bakset campingvognen ind på flåden skal ikke gerne tage mere end en halv time inklusiv fastgørelse af campingvognen.

Selve det spor på flåden, hvor campingvognens hjul placeres i, er udført i 9 mm varmebehandlede stålprofiler, mens gangarealerne på flåden er belagt med sibirisk lærketræ.

Der er ingen vandtank om bord, så her kommer man til at benytte vognens egen, men ligger man i havn, er der strøm de fleste steder, og så er det blot at pakke ledningen ud og slutte 220 V til campingvognens normale forsyning.

Man skal regne med 12 euro (90 kr.) i døgnet for at ligge i havn. Nogle steder opkræves der ekstra for strøm og adgang til varmt brusebad. Har man mod på det, er det også muligt at ligge for svaj - altså for anker - i en sø eller en flod. Man skal blot huske, at der skal være fri passage for andre fartøjer, og man skal tænde for ankerlanternen. Udlejer kræver som minimum, at flåden bemandes med to personer, mens der maksimalt må være otte personer ombord.

Stort område

Udlejningen af Freecamper sker fra havnen ved Mildenberg på floden, Havel, hvor man også gratis kan parkere sin personvogn. Herefter får man udleveret en havnelods og et ruteforslag til en rundtur igennem talrige kanaler, sluser og mindre søer i det, der beskrives som et af Europas største sammenhængende vådområder.

Har man tiden, er det muligt at sejle så langt som til Berlin eller Schwerin i en Freecamper, der koster mellem 750 og 1.250 euro (5.600-9.400 kr.) om ugen afhængigt af sæsonen. Det er også muligt at leje en for en weekend.

Vandvejen gennem Frisland 

Freecamper

  • Længde: 12,70 - 11,80 m
  • Bredde: 3,95 m
  • Højde over vandet: 3,40 – 3,80 m
  • Dybgang: 0,60 m
  • Påhængsmotor: 40/60 hk
  • Sejlads: Godkendt til vindstyrke 4
  • Strømudtag under sejlads:12 volt
  • Udrustning: Anker, fortøjninger, fendere
  • Yderligere oplysninger: www.freecamper.de

Guide til overnatning med campingvognen i Tyskland, Østrig og Italien

31-05-2016: På ferieturene sydpå var det for år tilbage helt naturligt at overnatte i campingvognen på de tyske rastepladser, men i dag er der på mange af strækningerne så stor trængsel, at det i højsæsonen kan være vanskeligt at finde et sted at skrue støttebenene ned. Som alternativ kan man vælge en af de mange campingpladser, der ligger praktisk i forhold til motorvej og afkørsler hele vejen ned gennem Europa. Læs artikel

Guide til Campingpark Sanssouci zu Potsdam, Berlin

25-05-2016: ”Ihr königlicher Campingpark” er vist lidt ”lånte fjer” af Campingpark Sanssouci zu Potsdam/Berlin. Men pladsen er dejlig og et godt udgangspunkt for at besøge – ja, netop – adskillige slotte, slotsparker og den natur, hvor stribevis af kronede hoveder og berømte statsmænd har opholdt sig. Læs artikel

Guide til en tysklandsferie i Mecklenburg-Vorpommern

25-05-2016: Mecklenburg-Vorpommern – de fleste kender navnet på den tyske delstat, men de færreste kan sikkert placere den på Tysklands-kortet. Og det er synd. For den fortjener meget større interesse med – også på grund af de mange tilbud den har til campingfolket. Så overvej Meck-Pomm som feriedestination, eller nyd et par dage i Nordøsttyskland på vej til eller fra feriemålene i Sydeuropa. Der er nok at opleve. Læs artikel

Guide til alternativ campingferie i Berlin

06-11-2014: Hvad med at bo i en ”oldtimer-campingvogn” inde i en hal, som ligger midt i en af verdens storbyer? Ideen er tosset, men alligevel tillokkende, når man med egne øjne har set Hüttenpalast i Berlinbydelen Neukölln. Læs artikel

Guide: Helårscamping tæt på Berlins centrum

12-01-2014: Stadig bedre campingvogne og autocampere udvider sæsonen, så mange i dag benytter deres mobile hjem hele året. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...