Anmeldelse:
Anmeldelse: 2 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse: Med campingvogn midt i Berlin | rejser.guide.dk

Anmeldelse: Med campingvogn midt i Berlin

Campingpladsen i Berlin-Mitte er ikke hyggelig, men den opfylder kravene, mange autocampister stiller.

Selv om den rigtige adresse er indtastet på GPS’en, er det tæt på, at vi kører forbi indkørslen til autocamperpladsen på Chausseestrasse i bydelen Berlin-Mitte.

I rækken af bevoksede byggegrunde, byggepladser og nybygninger er der også en indhegnet "lagerplads". Fra gaden ses nogle blå containere, nogle paller og nogle skraldebøtter - samt et mindre, hvidt skilt med teksten

»Intern. Reisemobilstation, 10115 Berlin-Mitte.«

Her er det, man kan parkere og bo midt i metropolen Berlin. Alt er meget spartansk og bærer tydeligt præg af, at pladsen blot er en byggetomt, hvor murbrokkerne er fjernet, mens de asfalterede og brolagte dele stadig benyttes. Der er sparsom bevoksning og lidt græs på pladsen, men ellers er der ikke meget natur eller hygge. Heller ikke i belysningen på pladsen, som består af lygtepæle med lysstofrør.

Få faciliteter

Faciliteterne på pladsen er bad og toiletter i robuste metalcontainere samt mulighed for at tømme og fylde autocamperens tanke. Alt er selvbetjening. Kontoret er kun bemandet få timer om dagen.

Selv om Berlin i dag er en spændende og pulserende storby, er der stadig kvarterer, der bærer præg af, at store dele af byen under anden verdenskrig blev jævnet med jorden, og at der i årene 1961 til 1989 gik en mur gennem byen, som delte Øst- fra Vestberlin.

Og faktisk gik muren få meter fra Internationale Reisemobilstation Berlin-Mitte, hvor pladsens gæster i dag går tur - måske med deres hund - ned til en af Berlins mange kanaler, der i gamle dage blev brugt som transportveje til og fra floden Spree.

Erfaren autocampist

Pladsens omkring 50 pladser er optaget af autocampere i alle størrelser og udformninger. De fleste fra de gængse producenter, men nogle er også modeller, vi sjældent ser herhjemme.

Der er også en god blanding af nationaliteter, hvor et par biler kommer fra Danmark. Den ene fra Aarhus.

Jeanette Petersen og Morten Lægaard er erfarne autocampister. De købte deres Hymer for seks år siden og har til dato kørt 100.000 km i den.

Og de bruger den flittigt. Sidste år havde de således 62 overnatninger fra påske til november. Flest i Tyskland og Frankrig, som er deres foretrukne rejselande. Men de er ikke kun mål for deres ferierejser.

»Vi elsker blandt andet at besøge vinområderne og gør det så på vejen til og fra vore andre mål på rejserne. Tyskland er for os ikke kun noget, der skal overstås,« forklarer Morten Lægaard.

Typisk bor de ét sted hver nat, oplever området eller stedet og fortsætter til en ny destination. Ofte bor de på "stellplatz’er", men ofte vælger de også bare at parkere natten over i en havn eller på et torv.

»Én gang vågnede vi på en parkeringsplads, der var blevet omdannet til markedsplads, mens vi sov. En anden gang blev der cykeltrænet på pladsen omkring os, da vi vågnede,« smiler Jeanette Petersen.

Billig ferieform

Under alle omstændigheder er det en billig måde at holde ferie på - når man først har anskaffet autocamperen.

»Sidste år brugte vi på tre ugers ferie for to personer under 100 euro (750 kr.) på overnatning,« fortæller Morten Lægaard, der kan fortælle, at pladsen i Berlin koster 20 euro (150 kr.) pr nat for vogne under ni meter i højsæsonen.

Parret har tidligere benyttet pladsen, der ligger så centralt, at man kan gå til Friedrichstrasse på et kvarter og til Brandenburger Tor på en halv time.

Så på de medbragte cykler bag på autocamperen kan Jeanette Petersen og Morten Lægaard nemt komme rundt i det centrale Berlin.

Fakta

Internationale Reisemobilstation Berlin-Mitte

Guide: Tysk leasing kan være genvej til drømmecamperen

08-02-2014: Mange drømmer om en stor komfortabel autocamper, men de danske afgifter gør, at det bliver ved drømmene. Leasing kan være en mulighed, men danskerne tøver. Læs artikel

Guide til overnatning med campingvognen i Tyskland, Østrig og Italien

31-05-2016: På ferieturene sydpå var det for år tilbage helt naturligt at overnatte i campingvognen på de tyske rastepladser, men i dag er der på mange af strækningerne så stor trængsel, at det i højsæsonen kan være vanskeligt at finde et sted at skrue støttebenene ned. Som alternativ kan man vælge en af de mange campingpladser, der ligger praktisk i forhold til motorvej og afkørsler hele vejen ned gennem Europa. Læs artikel

Guide til Campingpark Sanssouci zu Potsdam, Berlin

25-05-2016: ”Ihr königlicher Campingpark” er vist lidt ”lånte fjer” af Campingpark Sanssouci zu Potsdam/Berlin. Men pladsen er dejlig og et godt udgangspunkt for at besøge – ja, netop – adskillige slotte, slotsparker og den natur, hvor stribevis af kronede hoveder og berømte statsmænd har opholdt sig. Læs artikel

Guide til en tysklandsferie i Mecklenburg-Vorpommern

25-05-2016: Mecklenburg-Vorpommern – de fleste kender navnet på den tyske delstat, men de færreste kan sikkert placere den på Tysklands-kortet. Og det er synd. For den fortjener meget større interesse med – også på grund af de mange tilbud den har til campingfolket. Så overvej Meck-Pomm som feriedestination, eller nyd et par dage i Nordøsttyskland på vej til eller fra feriemålene i Sydeuropa. Der er nok at opleve. Læs artikel

Guide til alternativ campingferie i Berlin

06-11-2014: Hvad med at bo i en ”oldtimer-campingvogn” inde i en hal, som ligger midt i en af verdens storbyer? Ideen er tosset, men alligevel tillokkende, når man med egne øjne har set Hüttenpalast i Berlinbydelen Neukölln. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...