Find mere om:
Camping – men uden køreturen | rejser.guide.dk

Camping – men uden køreturen

For mange børnefamilier står køreturen ned gennem Europa som et rent helvede. Lange strækninger, lange køer og et bagsæde fyldt med skrigende børn. Her er flycamping et godt alternativ.

Der skulle være varmt, fredeligt – og vigtigst af alt: børnevenligt! Det var nogle af de krav, som Peter Hansen og Rikke Holm Hansen stillede, da de for første gang skulle ud at rejse med deres tre børn, datteren på seks år og de to smågutter, tvillingerne Anton og Emil på tre år. Her stod den græske ø Thasos og lokkede, og det viste sig, at flycamping passede helt fint til de krav, som parret havde til en rejse.

»Vi har tidligere rejst meget individuelt i Østen, og vores ønske er da på et eller andet tidspunkt at tage børnene med på sådan en stor rejse. Men endnu er børnene relativt små, og de har ikke den store erfaring i at rejse. Derfor skal vi lige have afprøvet teknikkerne og fundet ud af, hvordan vi håndterer alt det praktiske,« siger Rikke Holm Hansen.

flycamping måtte være en passende og rimeligt civiliseret måde at drage ud i verden på: Familien skulle bare sætte sig ind i flyveren, og når den kom frem, ville der stå nogle rare mennesker og vente på dem, og de ville have ordnet det hele på forhånd. Sørget for at have fundet den bedste og hyggeligste campingplads og sørget for transporten derhen – og teltet var allerede slået op.

»Og så slap vi også for at køre hele vejen ned gennem Europa,« fastslår Rikke Holm Hansen, der som gammel rygsækrejsende med en stor lyst til at træde ukendte stier ikke kunne undgå at være lidt loren ved tanken om, at hun nu blev en del af campingfolket.

Tvivlen blev dog gjort til skamme. Fællesskabet med de knap 10 andre danske familier på campingpladsens lille stikvej og de godt 20 andre danske familier på hele campingpladsen var trygt og hyggeligt og bød på dage med lutter afslapning.

Læste mange bøger

»Vi stod rimeligt sent op, listede op til campingpladsens købmand og købte frisk brød, juice og pålæg. Vores datter var ofte forduftet sammen med datteren inde ved siden af. Der var nogle små kattekillinger, der skulle kæles med, og en strandkant, der skulle soppes i. Og vi vidste, at der var masser af voksne, der holdt øje med dem. Så vi behøvede ikke at være nervøse for, hvad de fandt på. Vores små drenge kunne også trisse op ad vejen. Og de holdt helt op med at bruge ble, mens vi var der. Sådan tullede vores børn rundt, og jeg har aldrig fået læst så mange bøger på en ferie!«

Det viste sig, at rejseformen passede familien, som da også har valgt at tage af sted på flycamping igen til sommer. Denne gang til Korsika, en lidt større ø med en større og vildere natur. Men konceptet er det samme:

»Det er et lille sted. Vi kan også godt lide, at campingpladsen ikke er femstjernet, og at der ikke en nogen guider, der passer dine børn. Til gengæld er der en horde af børn, der holder øje med hinanden. Som for eksempel den dag, da Anton og Emil spurgte nogle store drenge, om de ville med op til vores telt og have en cola. De strøg af sted, og efter en halv time mente vi, at det nok var på tide, at vi kiggede efter, hvordan det stod til. Det viste sig, at de store knægte havde taget Anton og Emil med op til bordtennisområdet. Så sad de der på hver sin stol, med en cola i hånden, og så de store drenge spille bordtennis.«

Grækerne er anderledes

Også parret Henrik Bauer og Ellen Fjordside var tiltrukket af de mange muligheder, som denne form for ferie gav. Specielt for deres teenagedrenge. På venners anbefaling tog de afsted til Thasos sommeren 2005 og igen i sommeren 2006.

»Børnene nyder godt af, at der også er andre børn og unge. De kan lave en fodboldkamp eller gå ud at bade med de andre,« siger Ellen Fjordside.

Hvor Peter Hansen og Rikke Holm Hansen holdt sig meget i den danske enklave, benyttede Henrik Bauer og Ellen Fjordside, sig også af muligheden for kontakt med de mange grækere, der holder ferie på øen Thasos.

»Dem, der havde campingpladsen, dem taler vi stadig med. Men man skal vide, at der er forskel på, hvad danskere og grækere gider høre på af larm. Og på campingpladsen sværmer de græske børn også lidt mere rundt, end de danske gør,« siger Ellen Fjordside.

Om parret kommer afsted igen, ved de endnu ikke. Sammen med en flok venner havde de overvejet at lave en større fællesrejse med flycamping, men i første omgang blev det ikke til noget.

Åbenbart er netop grupperejserne blevet en gængs måde at bruge konceptet flycamping på. Blandt andet har en stor gruppe unge fra Egå Gymnasium ved Århus startet en tradition, hvor de tager afsted sammen i den sidste uge, inden skolen starter – men efter at forældrene er startet på arbejde igen.

Så mon ikke man kan slutte, at det er rigtigt, når forældrene siger: Det er en ferieform, der er helt ideel for børn og unge.

Tre gode ting ved rejsen :

Man slipper for den lange køretur

En rigtig hyggelig campingplads

Alle holder øje med hinandens børn

Tre dårlige ting ved rejsen:

Det er ikke luksus (det er også et plus)

Det kan være svært at bo ved siden af ferierende grækere. De larmer en del.

Der følger ikke hovedpuder med teltet. Så det skal man selv slæbe med.

Nyhed: Brevkassen

28-10-2009: Rabat på Korsika-færgen: Jeg planlægger en campingtur til Korsika og kunne tænke mig at høre, om du kender til færgetransport fra Frankrig eller Italien. Læs artikel

Nyhed: Sikre overnatninger på vej mod solen

07-05-2010: En guide til campingpladser nær de store veje i Danmark, Tyskland, Østrig og Italien. Læs artikel

Nyhed: De bedste tricks til rejsen med børn

13-04-2010: Man kan få sin sag for, når man skal rejse med et umuligt og grådkvalt barn. Få tips og råd om, hvordan man bedst rejser med sit barn her. Læs artikel

Nyhed: Midt i kulden: Vintercamping sætter rekord

21-12-2009: Med næsten 150.000 indregistrerede campingvogne ser vinteren 2009-2010 ud til at blive den hidtil største sæson for vintercamping. Læs artikel

Nyhed: Camping er inde i varmen

06-11-2009: Landets ca. 500 campingpladser har investeret i en grad, så de nu tilhører den europæiske elite. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...