Find mere om:
Guide: Naturlig camping lige øst for Danmark | rejser.guide.dk

Guide: Naturlig camping lige øst for Danmark

Lad campingturen gå til vores broderland mod øst, hvis du vil opleve Sveriges storslåede natur helt inde på campingpladsen. Jyllands-Posten guider her til seks børnevenlige campingpladser i den svenske natur.

Den vilde natur ligger ganske tæt på Danmark. Når man med en af færgeruterne eller broen har forceret Kattegat eller Øresund, ligger Sydsverige åben for fantastiske naturoplevelser med en stribe af velordnede campingpladser som udgangspunkt. Her går livet sin stille gang, så man på en lang weekend eller i en sommerferie kan komme helt ned i gear og sammen med børnene opleve den storslåede natur til fods, på cykel, i kano eller kajak.

De små og afsidesliggende campingpladser i Sverige er generelt pæne og rene, mens den væsentligste del af underholdningen bygger på den enestående natur. Her tilbyder man ”ferie uden elektronik”, og lader naturen styre dagsprogrammet.

»Flere og flere børnefamilier ønsker en ferie, der er fri for al for megen elektronik og indendørsliv. Voksne, men ikke mindst børnene selv, nyder at komme ud at opleve naturen på dens egne præmisser, fange egen aftensmad i søen og grille den under trækronerne, se en sjælden fugl og finde sammen med andre børn, der også synes, naturen er en god legeplads. Ikke mindst sommerferien er god til at tage på camping i Sydsverige, for vejr og tid er med én,« fortæller Anna Kron Boysen, der er pr-manager i Visit-Sweden.

Nyd skærgården fra en camper

Sammen med VisitSweden har Jyllands-Posten her udvalgt seks børnevenlige campingpladser i Skåne, Småland og Vestsverige.

Fang fisk til aftensmaden

Getnö Gård, Ryd - Småland. Trestjernet naturcampingplads, der ligger smukt på et 15 kvadratkilometer fredet areal ved søen Åsnen. Man kan vandre og cykle på naturstier, leje kano for langsomt at glide igennem det stille vand og fange sin egen fisk til aftensmaden. Fiskeguider på pladsen hjælper med fangstmetoder og viser de bedste fiskepladser. Kanosystemet er på 120 km og strækker sig fra Asa i nord til Fridafors i syd.Alle campister får et stort område med bål- eller grillplads til hvert telt eller campingvogn. Eller man kan vælge mellem hytter af forskelligt komfortniveau og størrelser fra to til 14 senge. Campingpladsen har gårdbutik, café, restaurant, informationsrum, pub, konferencelokaler og endda et museum.

B972011913Z.1_20150618174619_000+G0TM1UUU.2-0.png

www.camping.se/g24

Økologi i vildmarken

Hätteboda Vildmarkscamping, Urshult - Småland. Vil man bo som i vildmarken i gamle dage, kan Hätteboda Vildmarkscamping være en ide. Den er et fem hektar stort skovområde uden elektricitet og rindende vand. Vand pumpes op med håndkraft og opvarmes i solen til brusebad eller opvask. Man lever som i gamle dage med fiskeri, vandhentning og svømning i søen – og nyder samtidig freden og roen, der følger med et vildmarksliv. Overnatning er mulig på de 100 mindre pladser i forskellige områder omkring søen Mien. Vildmarkscampingpladsen er økologisk.

B972011913Z.1_20150618174619_000+G0TM1UVI.2-0.png

www.camping.se/g31

Ferie i naturreservat

Ragnerudssjöns Camping, Högsäter - Dalsland. Firestjernet campingplads i skovene ved foden af Kroppefjäll og Ragnerudssjöns. Søen, som campingpladsen ligger ud til, er en seks km lang og børnevenlig sø til badning og fiskeri. Her kan lejes kanoer og både samt cykler, hvis man holder sig fra det våde element. Der er fine vandrings- og motionsstier, og man kan opleve elge i området. Pladsen er lavet til campister, der ønsker at lade op, mens de lever i pagt med naturen. Ud over telt og campingvogn kan man bo i forskellige typer hytter.

B972011913Z.1_20150618174619_000+G0TM1V0Q.2-0.jpg

www.camping.se/p20

Sveriges bedste familiecamping 2015

Röstånga Camping & Bad, Röstånga - Skåne. Den firestjernede plads ligger i den sydlige ende af Söderåsens nationalpark – tæt ved den dramatiske og smukke natur. Mange besøgende bliver positivt overraskede over nationalparkens natur- og dyreliv. Söderåsen er fuld af vandrestier og cykelstier i en natur, hvor man virkelig føler sig langt væk fra civilisationen.

Pladsen er i år udpeget til Sveriges bedste familiecamping af hjemmesiden www.Barnsemester.se. Den byder da også på alt, hvad en børnefamilie kan tænke sig i en god ferie som et stort poolområde, en børneklub, minigolf, kanosejlads og fiskeri – men naturligvis også muligheden for at få fred og ro og opleve naturen. Der er mulighed for guidede ture gennem den fantastiske nationalpark til kratersøen Odensjön, hvor man derefter selv kan vælge sine aktiviteter.

B972011913Z.1_20150618174619_000+G0TM1V0O.2-0.jpg

Campingpladsen har 180 pladser og 20 moderne hytter med høj komfort.

www.camping.se/m20

Stor sø med mange øer

Immelns Camping, Immeln - Skåne. Pladsen ligger smukt ved søen Immeln i det nordlige Skåne, hvor den tidligere grænse mellem Sverige og Danmark gik. I Göinge skove er der sø, strande og talrige bugter. Her kan fiskes, men man kan også leje kanoer og sejle til de hundredvis af små øer. Men man kan også bare slappe af med beachvolley og tennis.

De 26 afgrænsede pladser til campisterne ligger alle ved siden af søen og kun få meter fra området til svømning med moler og dykkertårn. Campingpladsen har desuden fire hytter til udlejning.

www.camping.se/l3

Isfiskeri og havørreder

Hökensås Camping & Holiday Village, Tidaholm - Västergötland. Trestjernet helårscampingplads, der grænser op til Vätterns vestlige kyst. Den er kendt for sit gode fiskevand. Om sommeren er det bl.a. havørred, der kan fanges, mens man om vinteren kan forsøge sig med fiskeri på isen. Pladsen har i løbet af sommermånederne en fiskeguide, og børnene har deres egen lille dam til ørredfiskeri. Området har endvidere et vidt forgrenet net af afmærkede stier til vandreture. Sporene begynder og slutter på campingpladsen. I skoven kan man løbe på elge, hjorte, ræve og mange fuglearter. I granskoven er der 130 store, naturligt afgrænsede pladser til campisterne, mens 48 boliger og campingvogne af varierende størrelse og standard kan lejes.

www.camping.se/r14

På Øland ligger pladserne som perler på en snor

Sveriges nationalparker

  • Vil man opleve naturen, kan man med fordel tage udgangspunkt i en af Sveriges 29 nationalparker. Her må man frit vandre rundt, men ikke alle steder må man slå telt op og lave bål.
  • På hjemmesiden www.sverigesnationalparker.se er der godt materiale om stedernes flora og fauna samt om reglerne for at bruge nationalparken. Brochurer med kort er lige til at printe ud.
  • Nationalparken Söderåsen ligger tættest på Danmark, kun 30 km fra Helsingborg.

Guide til Stockholms skærgård

09-08-2015: Med sine 30.000 øer har den stockholmske skærgård tilbud til alle besøgende. Familieferie, sejlads, ø-hop, aktiv ferie eller luksuscamping på en privat ø. Læs artikel

Guide til autocamping i den svenske skærgård

16-10-2014: Mange svenske havne har plads til autocampere. Faciliteterne deler man med sejlerne, og niveauet er højt sammenlignet med danske pladser. Læs artikel

Nyhed: Her er Dalarnas Riviera

16-04-2010: Orsa Camping har alt, hvad der skal til for at få en dejlig ferie, men med mindre man er god til at sige nej, får pengene hurtigt ben at gå på. Læs artikel

Nyhed: Næste stop: Verdens ende

29-12-2009: Jokkmokk Camping Center lige nord for Polarcirklen i Sverige er et godt udgangspunkt for oplevelser i en af Europas sidste vildmarker - både for hardcore friluftsmennesker og familier med aktive børn. Læs artikel

Anmeldelse: Klaustrofobisk eventyr i klippernes rige

17-10-2009: Ramsvik Stugby & Camping i Skærgården nord for Göteborg er en naturelskers drøm, men man må leve med skønhedsfejl - ikke mindst den klaustrofobiske fornemmelse. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...