Find mere om:
Guide: Luksuscamperen er en rullende villa | rejser.guide.dk

Guide: Luksuscamperen er en rullende villa

De helt store autocampere triller uden om Danmark. Afgifterne betyder, at de nemt runder to millioner kroner, og derfor kører de mest luksuriøse campere fortrinsvis i udlandet. Det koster dog ikke noget at drømme.

Det er gratis at drømme, og det benytter danskerne sig af, når det gælder de store topudstyrede autocampere.

De fleste kigger og drister sig måske til en aftale om at besigtige en af slagsen på en udstilling.

Men for 95 procents vedkommende bliver det ved drømmene, og slår man endelig hul på sparegrisen, ender mange i en såkaldt alkove-model til omkring 500.000 kr.

At der skal drømme til for at sælge de maksimalt 160 fabriksnye campere, der hvert år finder nye ejere i Danmark, vidnede camping-udstillingen i foråret i Herning om.

Sjældent har så mange uopnåelige campere sat dækkene på dansk nålefilt og åbnet dørene for afgiftsplagede autocamper-drømmere.

På standene var der flere steder kø for at få fjernet afspærringen til luksusbusserne – for til den slags dyre produkter er der ikke bare fri leg på en udstilling.

»Det slider meget, at publikum besigtiger autocamperne, så vi er nødt til at have lidt kontrol med, hvor mange der er i vognene. Men det er uhyre vigtigt, at vi viser de store, kostbare campere frem, for der skal være noget at drømme om, ellers bliver det for kedeligt,« siger Niels Brændekilde, NBC A/S, der er blandt Danmarks største forhandlere og udlejere af campere.

Svensk og diskret

De store europæiske campere balancerer på en knivsæg, når det gælder design i indretningen, for ofte går der krystallysestager og mørkt træ med tommetyk lak i indretningen.

En af undtagelserne er svenske Kabe, der herhjemme mest er kendt for solide vintercampingvogne med en entusiastisk kundekreds. På andre markeder sælges der også campere i den tunge klasse, og nu forsøger svenskerne at sælge Kabe autocampere til danske kunder.

Svensk kvalitet der mærkes i alle detaljer

Campinggaarden i Viby er netop blevet forhandler af Kabe autocampere og vil fra august kunne vise dem frem.

»Vi har kunder, der hvert år tager af sted på længere ture, når vejret bliver trist i Danmark. Her er en Kabe autocamper et oplagt valg, for den kan indrettes som kunden vil have det,« siger indehaver Steen Overgaard.

B972318935Z.1_20160617143749_000+GJ2TVM96.1-0.jpg

Målet er, at potentielle kunder kan opleve vognen i forretningen, og er man herefter blevet endnu mere interesseret, har man mulighed for at se selve produktionen og flere modeller i Tenhult i Sydsverige, hvor virksomheden ligger.

Hos Campinggaarden vil man blandt andet kunne se Classic-modellen, der er begynder-produktet hos Kabe. Men hvis man er vant til at kigge på en Fiat-opbygget – undskyld udtrykket – pap-alkove-camper, så er Travel Master Classic 740 XL mere rendyrket luksus, hvilket også afspejles i prisen, der begynder ved 1,1 mio. kr.

Autentisk campingplads i vestsjællandsk natur

På det danske marked kan det være ligegyldigt, men der er faktisk tale om en ny model, der komplementerer programmet, så svenskerne nu er leveringsdygtige i knap 30 forskellige modeller. På årsplan producerer man omkring 350 campere og cirka 1.400 campingvogne.

Herhjemme er der fra september sidste år og frem til udgangen af marts solgt cirka 80 campere i alt.

Tandem til de store

De store helintegrerede autocampere er i princippet et rullende sommerhus, og modellerne er så tunge, at de både kræver stort kørekort og ofte kan leveres med tandemaksel.

Foruden masser af luksus byder de nye store Kabe-modeller på elektrisk låsning af alle skuffer og skabe i køkkenet. Det øjeblik, du starter motoren, låses skabene.

En anden detalje er elektriske markiser, som ofte er standard på store campere. I det hele taget er vognene udstyret med diverse elektroniske løsninger, der kan styres fra kundens telefon.

Kigger man på tyske luksuscampere, er der mere fokus på et klassisk look med mørke træsorter og mulighed for fed læder på møblerne. Skabe med indirekte lys og plads til at krystalglas kan hænge sikkert, er også typisk med i de glittede kataloger fra de tyske producenter såsom Morello og Hymer.

Overnat sikkert på vejen mod Sydens sol

I luksusklassen for campere skal man væbne sig med tålmodighed, hvis man vil gøre alvor af drømmen om at trille Europa rundt i månedsvis. For en luksuscamper opbygges efter kundens krav, og alt kan i princippet lade sig gøre, hvis man vil betale og vente lidt på drømmen.

Hvis man fantaserer om at køre verden rundt i camper, rækker en almindelig luksuscamper måske ikke, for den er ikke egnet til at køre på dårlige veje, og typisk er diverse tanke til vand og brændstof relativt små.

Det er der naturligvis også en løsning på, for en lille håndfuld virksomheder har specialiseret sig i at ombygge lastbiler til campere. Det sker ved, at kunden stiller med et chassis, og så bliver der ellers monteret en container på ladet. Containeren er så indrettet med præcis det udstyr, som kunden ønsker, og vupti har man et køretøj, der klarer det hele. Fordelen ved den opbygning er, at containeren kan løftes af og sendes med skib til lige den destination, man drømmer om. Sidste år viste hollandske Bliss Mobil en sådan løsning frem på messen i Herning. Priserne begynder ved ca. 110.000 euro for selve den ombyggede container plus en passende lastbil.

Note:

3 vogne i luksusklassen

At eje en af disse tre luksuriøse autocampere kræver et par millioner på bankkontoen.

B972318936Z.1_20160617143739_000+GJ2TVM8K.1-0.jpg

B972318936Z.1_20160617143739_000+GJ2TVM8S.1-0.jpg

B972318936Z.1_20160617143739_000+GIQU098I.1-0.jpg

Nyhed: Den simple autocamper er tilbage

02-07-2016: De fleste kender de kæmpestore autocampere, der giver masser af features og fordele, men kræver plads, når man skal køre eller overnatte. En camper kan dog sagtens være minimalistisk. VW California er et godt eksempel, og nu er bilen klar i nyeste version. Læs artikel

Guide til luksuriøs campingferie i Europa

30-03-2016: Den nye friluftstrend glamping går ud på at få de bedste oplevelser fra den traditionelle campingferie og samtidig have komfort som på et hotelophold. Læs artikel

Guide: Et monster af en autocamper

17-03-2015: Her er camperen, som du kan køre jorden rundt i. Køretøjet er bygget til ekspeditioner, men alle kan købe deres helt egen, hvis man ellers har det helt store kørekort og økonomien til det. Læs artikel

Nyhed: Luksus er nøglen til camping i 2013

15-09-2012: Luksus er en tendens, der også rækker ind i campingvognen. Læs artikel

Anmeldelse: Vild luksus i autocamperen

06-05-2012: Autocampere er en dyr drøm for de fleste. Frankias store modeller indbegrebet af luksus. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...