Find mere om:
Guide til campingferie syd for Brenner i.. | rejser.guide.dk

Campingferie på Alpernes solside

Sydtyrol i Italien – lige syd for Brenner – er et sted for livsnydere. Der bugner af vin, skinke og gode oste – et sted med sydlandsk livs- glæde og en herlig, afslappet atmosfære.

Klimaet er dejligt med over 300 solskinsdage om året. Så det er blot synd for de mange, der trykker speederen i bund mod de italienske strande og kulturbyer, efter de har passeret Brenner.

Landskabet er meget varieret lige fra gletsjere i vest over de flotte Dolomitter i øst til frodige vinmarker og æbleplantager i syd. Det betyder, at man kan finde campingpladser i bjergegne med skønne panoramaudsigter og mulighed for traveture gennem uberørt natur, eller man kan vælge det mere milde klima i Sydtyrol, hvor solen skinner flere end 2.000 timer om året.

Det milde klima giver samtidig de bedste betingelser for vindyrkning, som man også har benyttet sig af de sidste 3.000 år.

Her dyrkes en lang række vine – lige fra den lette rødvin Vernatsch med ringe syreindhold til Sydtyroler Lagrein, der nok må betragtes som områdets bedste rødvin. Den er drikkemoden efter fem til ti år.

Campingpladser

I området er der flere gode campingpladser. En af mulighederne er CampingPark Steiner, der ligger i udkanten af byen Leifers, som er en lille italiensk-præget by med alt, hvad dertil hører af små butikker, barer, sydlandske markeder med mere. Men den er blæst for enhver form for turisme. Det betyder, at man i løbet af få minutter kan gå fra campingpladsen ind til centrum for at handle – samtidig med, at man oplever den sydlandske stemning, hvilket ikke er at foragte.

REJSER_2404_camping.jpg

Over alle bjerge

Det er ikke fordi, pladsen er en af de store super-duper-pladser med alskens faciliteter og underholdning, snarere tværtimod. Det er et sted med fred, ro og en meget familiær atmosfære – et sted, hvor man hygger sig, slapper af og har det rart.

Arealet

Campingarealet er opdelt i terrasser, så der er ingen problemer med at få vognen til at stå lige.

Der er en del forskel på enhedernes størrelse, så har man behov for megen plads, betaler det sig at bruge lidt tid på at finde det bedst-egnede sted. Er man meget fintfølende over for trafikstøj, kan man placere sig et stykke fra vejen.

Hele arealet virker pænt og velholdt. Kørevejene er asfalterede, der er god pladsbelysning, og en del af vognene kan holde i delvis skygge af vinranker. Der er mulighed for seks ampere el-tilslutning.

Faciliteterne er ikke overdådige, men pæne og rene. Forbruget af varmt vand er inkluderet i overnatningsprisen. På stedet er der legeplads med en halv snes legeredskaber, en mindre svømmehal og et tiltalende svømmebad med massevis af liggestole.

Bliv glamourøs campist

Camping Steiner drives i forbindelse med et hotel, og det betyder, at der er let adgang til restaurant, hvis man ikke vil lave sin egen mad. Mere charmerende finder vi dog pladsens pizzeria, hvor der også er udendørs servering – et sted man hygger sig i de lune italienske aftener og har mulighed for mangen god snak med campister fra andre lande.

Udflugtsmuligheder

Hver torsdag formiddag er der sydlandsk marked i Leifers og andre dage i de omkringliggende småbyer. Det mest imponerende er lørdags-markedet i Bolzano, der ligger otte kilometer fra Leifers. Der er busforbindelse flere gange i timen fra pladsens indkørsel og lige ind til markedet.

Meran, der ligger 36 kilometer fra Leifers, er nok et besøg værd. Afsæt god tid og gå ad de skønne promenader og en tur gennem arkade- gaden med de flotte udstillingsvinduer.

Af andre muligheder kan nævnes naturture til Dolomitterne, Mendelpas, Rosengarten, Seiser Alm med videre. Turistbureauet i Leifers arrangerer endvidere busudflugter til Venedig, Gardasøen, Dolomitterne, Operaen i Verona med mere, så der er oplevelser nok til en hel ferie.

Guide: Italiensk camping med sol og kultur

30-06-2011: Der er over 1.500 km til Porto Garibaldi, og de fleste stopper ved Lidoen eller Gardasøen. Har man lyst til noget nyt, uden at det går ud over solbadning, strandliv og italiensk kultur, så fortsæt et par timer længere sydpå. Læs artikel

Guide til camping ved Idrosøen

03-06-2011: Har du fået nok Gardasøen, er Azur Camping Rio Vantone ved Idrosøen et godt alternativ. Læs artikel

Nyhed: Camping i flere etager

18-06-2010: Parco Vacanze Smeraldo har en af de smukkeste udsigter fra italienske campingpladser. Læs artikel

Nyhed: Kulturperler til campingfolket

28-05-2010: Storbyferie og camping kan være svært at kombinere. Pladserne ligger ofte langt fra centrum, mens de, der ligger tæt på, ofte er af dårlig standard. Det vil den italienske kæde Italia Classica råde bod på. Læs artikel

Guide til overnatning med campingvognen i Tyskland, Østrig og Italien

31-05-2016: På ferieturene sydpå var det for år tilbage helt naturligt at overnatte i campingvognen på de tyske rastepladser, men i dag er der på mange af strækningerne så stor trængsel, at det i højsæsonen kan være vanskeligt at finde et sted at skrue støttebenene ned. Som alternativ kan man vælge en af de mange campingpladser, der ligger praktisk i forhold til motorvej og afkørsler hele vejen ned gennem Europa. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...