Find mere om:
Guide: Campinglivets svar på Airbnb | rejser.guide.dk

Guide: Campinglivets svar på Airbnb

Deleøkonomien har for alvor fået fat i danskerne, når vi taler om biler, sommerhuse og ferielejligheder. Nu har fænomenet også nået campingverdenen, hvor Camptravel.dk er ved at få vind i sejlene med formidlingen af campingvogne og autocampere til campister uden eget køretøj.

Når man nu har et dejligt hus, en lejlighed eller et sommerhus, som man ikke selv kan benytte hele tiden, kan man jo lige så godt hjælpe nogen, der mangler et sted at bo eller holde ferie. Samtidig kan man tjene lidt, så man har til de faste udgifter.

Det er idéen bag Airbnb, der på forholdsvis kort tid er blevet en udbredt måde at bo eller holde ferie på for folk, der tidligere valgte at tage på hotel eller valgte bed and breakfast.

Det gav Torben Berner fra Vesterlyng Camping ved Kalundborg og Lars Hansen, der er forhenværende direktør i campingpladskæden TopCamp, idéen til at etablere Camptravel.dk. Her formidles ubenyttede campingvogne og autocampere til de mange, der gerne vil på campingtur, men ikke selv har det rullende materiel.

Stor interesse fra campingpladserne

»Vi har nu 28 samarbejdspladser, der er fordelt over hele landet. Branchen har nemlig taget godt imod idéen. På mange pladser får man tidligt udlejet alle hytter og egne campingvogne. Med Camptravel.dk kan campingpladsen nu få plads til de mange, der beslutter sig sent,« fortæller Torben Berner.

Campingvognene og autocamperne, der formidles af Camptravel.dk er enten vogne, der står fast på en campingplads eller vogne, som man også kan få lov til at køre rundt med.

I praksis går man på www.camptravel.dk og søger efter den egn eller den campingplads, hvor man er interesseret i at leje samt angiver antallet af personer, som vognen skal kunne rumme.

Luksuscamperen er en rullende villa

Relevante vognes placeringer kommer derefter frem på et kort, hvor man så kan hente detaljer om de mulige vogne. Her får man billeder af vognen og indretningen samt en liste over vognens udstyr med f.eks. “fortelt med stole og borde, varmeovn (gas), badeværelse med bruser, køkken med køleskab, fryser og elkedel, gasblus eller kogeplader, kaffemaskine, køkkenudstyr (skåle, gryder, pander osv.), knive og gafler”.

Prisen pr. dag er angivet for høj- og lavsæson, samt om der er rabat, hvis man tegner sig for en uge eller en måned.

Priser er naturligvis afhængig af vognens størrelse, alder og komfort. Som eksempler kan nævnes en Knaus Südwind til fem personer for 400 kr. pr dag.

B972323636Z.1_20160623152617_000+GOJU54BA.1-0.jpg

Vælger man en vogn, man må tage på krogen og køre rundt med, skal der typisk herudover betales et a conto-beløb i tilfælde af skader. Herefter lejes og betales campingvognen på nettet. Ud over de angivne priser for leje af campingvognene skal der naturligvis betales for opholdet på campingpladserne, hvor man vælger at bo.

Inden man vælger at blive udlejer af sin campingvogn eller autocamper, eller man vælger at leje en, når man skal på ferie, bør man tjekke med sit forsikringsselskab – som man også bør gøre, når det drejer sig om andre former for deleøkonomi.

Få eller ingen forsikringer er indrettet til deleøkonomien. Derfor skal udlejer tjekke, om kaskoforsikringen dækker, når campingvognen er udlejet til at stå på en campingplads og eventuelt til at trækkes af en anden vogn. Samtidig er det interessant at vide, om forsikringen dækker, hvis “lejer” betaler lejen, kører væk – og undlader at aflevere. Den er jo ikke stjålet, når ejer selv overdrager den.

Overnat sikkert på vejen mod Sydens sol

Lejer skal til gengæld tjekke, om han/hun med den eksisterende bilforsikring må trække en campingvogn, samt om der er kaskoforsikring på campingvognen, og hvor stor selvrisikoen er. Inden afgang er det desuden en god idé at fotoregistrere skaderne på campingvognen, så man kun kommer til at betale for de skader, man selv laver.

Camptravel.dk har tænkt de samme tanker. Under “Forsikring” i bunden af sitet kan man læse mere. Her er der også en kontakt til et forsikringsselskab, der eventuelt kan lave tillægsforsikringer.

Win-win-win-situation

For ejerne af campingpladserne er Camptravel.dk en fordel, fordi de får flere campister og skaber liv i de mange vogne, der i perioder står ubenyttede. Ejerne af campingvognene får en mindre indtægt, der kan betale nogle af deres faste udgifter ved at have en campingvogn.

Og lejerne kan for et mindre beløb blive campister i en periode uden at skulle tænke på vedligeholdelse og andre udgifter på campingvognen. Og så er det jo en glimrende måde at få testet familiens evner som campister, inden man måske selv anskaffer en campingvogn. Så der er faktisk tale om en win-win-win-situation.

Guide: Hop med på campingbølgen

19-05-2016: Det kan være fristende at købe en ny campingvogn, men hvad skal man vælge som begynder? Jyllands-Posten besøgte en forhandler for at se på mulighederne for de mange, der ønsker at springe ud som campist. Læs artikel

Nyhed: Campinglivet bliver mere nuanceret

06-04-2015: 2015 bliver det største camping-år i lange tider. Der er gang i salget, teknologien udvikles, og der er grønt lys til camping på mange måder. Læs artikel

Guide til Nyborg Strandcamping

09-07-2016: Selv om man blot er på gennemrejse, gør det bestemt ikke noget, at campingpladsen har gode faciliteter og ligger smukt med et opland, der har oplevelser til en længere ferie. Læs artikel

Guide til overnatning med campingvognen i Tyskland, Østrig og Italien

31-05-2016: På ferieturene sydpå var det for år tilbage helt naturligt at overnatte i campingvognen på de tyske rastepladser, men i dag er der på mange af strækningerne så stor trængsel, at det i højsæsonen kan være vanskeligt at finde et sted at skrue støttebenene ned. Som alternativ kan man vælge en af de mange campingpladser, der ligger praktisk i forhold til motorvej og afkørsler hele vejen ned gennem Europa. Læs artikel

Nyhed: Svensk kvalitet der mærkes i alle detaljer

23-05-2016: På papiret ser priserne næsten urimelige ud for svenske Kabe. Men når man går campingvognen efter i sømmene, så forstår man godt, at en Kabe er dyr. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...