Find mere om:
Til fest i Amsterdam | rejser.guide.dk

Til fest i Amsterdam

Vi tog til Amsterdam for at tjekke to af de campingpladser, der først og fremmest henvender sig unge campister.

Selv om man er i nærheden af storbyen Amsterdam, skal man være forberedt på små snirklede veje i jagten på en campingplads tæt ved den hollandske hovedstad. Vi besøgte to af de pladser, der primært går efter en yngre blanding af campister og backpackere.

Kun 15 minutter fra centrum ligger Camping Zeeburg på en halvø midt i en af de utallige hollandske kanaler. Men det er ikke natur, vand og sportsaktiviteter, gæsterne kommer til Zeeburg for. De kommer her for at feste og hygge med andre unge campister.

Pladsen er klædt i 70'er-pangfarver, og det samme er årets nyhed, Wagonettes - en slags moderne sigøjnervogne i skrigende orange, neongrøn og rød. Vognene er meget populære, men også uhyrligt dyre at leje. Næsten 5.000 kr. for en uge i en vogn uden bad/toilet og mulighed for at lave mad tenderer til optrækkeri.

Festivalstemning

Så kan det bedre betale sig at leje en af de ældre hytter med køjesenge. Uanset hvad man vælger, skal man dog ikke forvente sig luksus i den stil, danske campister er vant til fra danske pladser. Og det er heller ikke meningen med Camping Zeeburg, der mest af alt er som at være på ølejr eller til festival. Her kommer unge fra hele verden - vi mødte både kinesere, japanere, spaniere, svenskere, tyskere og hollændere - for at feste i pladsens bar, der holder åbent til kl. 2 om natten, eller for at besigtige Amsterdams natteliv, der har i hundredvis af værtshuse, barer og diskoteker kun 15 minutter væk med bussen.

Camping Zeeburg holder åbent året rundt og ligger ideelt for unge med hang til at udforske Amsterdam. Og det er en af grundene til, at pladsen som regel er fuldbooket i højsæsonen. Derfor er det en god ide at bestille plads i god tid.

Mere ro på landet

Vil man gerne være sikker på sin nattesøvn, er der fredeligere på Camping de Badhoeve, der ligeledes henvender sig mest til unge campister. De Badhoeve ligger omkring 30 km fra Amsterdam centrum ved søen Kinselmeer i et naturskønt område. Vejen dertil løber langs et dige og bliver stadig smallere, indtil den ender blindt ved campingpladsen.

Hjulene knaser i gruset på forpladsen, da vi gør holdt foran en ældre sort bygning, der fungerer som både bar, reception og restaurant. Mest af alt minder bygningen om et skummelt værtshus og ikke et sted, man ville tage børn med ind at spise aftensmad. Vi må da også kæmpe med nogle fulde unge mennesker om servitricens opmærksomhed for at blive skrevet ind.

På de Badhoeve er der ingen faste markerede pladser. Man kører simpelt hen selv ned og vælger den plads, man vil have. Vi valgte at parkere autocamperen helt ud til vandkanten af Kinselmeer med en strålende udsigt over søen. Herfra er der mulighed for at leje vandscootere, robåde, kanoer og kajakker.

Småt med luksus

Heller ikke på de Badhoeve skal man forvente luksuriøse forhold. Især sanitetsbygningen - en ældre rød murstensbygning - var decideret uhumsk; der var kun lunkent vand fra bruserne og ingen mulighed for regulering.

De Badhoeve er dog også charmerende og hyggelig og meget back-to-basics-agtig med mange teltrejsende og rå, upoleret, skøn natur. Og for unge campister er det et udmærket sted at holde en billig ferie i nærheden af Amsterdam, for de Badhoeve er meget, meget billig sammenlignet med Camping Zeeburg. Den længere afstand til Amsterdam spiller naturligvis en stor rolle for prisen, men med bil tager det kun ca. 10-15 minutter længere at nå storbyen.

Er man til en kombination af natur, vandsportsaktiviteter og billigferie, falder loddet klart i de Badhoeves skål. Foretrækker man derimod fest, farver og en moderne version af en 70'er ølejr, er Zeeburg det oplagte valg.

Læs også: Professorens plads

Pladstjek de Badhoeve

Hjemmeside: www.campingdebadhoeve.nl

Adresse: Uitdammerdijk 10, 1026 CP Amsterdam.

Antal enheder: Ca. 80.

Hytter: Ingen.

Spisning: Restaurant, bar og reception i ét.

Åbningstider: 1. april - 1. oktober.

Beliggenhed:

Idyllisk ved søen Kinselmeer, men det er ikke sådan lige at komme til og fra Amsterdam.

Sanitet:

Gammel, ret uhumsk murstensbygning. Badet var én temperatur, som var godt og vel lunken. Separat niche, så tøjet ikke bliver vådt, redder den anden stjerne.

Service:

Smilende sød pige bag skranken, men receptionen er en del af en bar med høj musik og skrålende mennesker. Ikke lige stedet at slæbe sine børn med.

Aktiviteter:

Baren - og så kan man leje kano, båd og surf boards. That's it!

Pris:

To voksne med to børn koster cirka 140 kr. pr. døgn i højsæsonen. Enormt billigt så tæt på Amsterdam. Så hvis man blot mangler et stop på vej videre, fås det næppe billigere.

Generel atmosfære:

Hyggeligt med vandet ved fodenden. En del larm fra unge mennesker frem til omkring midnat.

Pladsen er især velegnet til: Teltrejsende, unge mennesker, vandsportsentusiaster.

Pladstjek Camping Zeeburg

Hjemmeside: www.campingzeeburg.nl

Adresse: Zuider IJdijk 20, 1095 KN Amsterdam.

Antal enheder: Ca. 250.

Hytter: Wagonettes er nogle farverige sigøjnervogne, pladsen har indkøbt forud for 2009-sæsonen. Man må ikke lave mad i vognene, som også er uden bad/toilet. Desuden kan man leje nogle små værelser på rad og række, som pladsen selv kalder for hytter.

Spisning: Restaurant og bar holder åbent fra 09.00-02.00 i højsæsonen, men er dog lukket i eftermiddagstimerne. Desuden butik.

Åbningstider: helårsåben.

Beliggenhed:

Ligger kun 15 minutter fra Amsterdam med offentlig transport.

Sanitet:

Udmærkede brusere, som man dog betaler 6 kr. for at bade i. Forholdsvis rent.

Service:

Helt okay, venlig og imødekommende.

Aktiviteter:

Restaurant, bar, disko, mulighed for at leje cykler og kano. Klart et sted for voksne teenagere.

Pris:

To voksne med to børn koster cirka 245 kr. pr. døgn i højsæsonen, hvilket er en helt okay pris så nær Amsterdam. Til gengæld opkræver de et bookinggebyr på 35 kr. oveni. Wagonettes koster 4.725 kr. pr. uge, og det er vanvittigt dyrt!

Generel atmosfære:

For backpackere, festivaldeltagere, interrailere og unge mennesker med sjov for øje er pladsen fantastisk. Alle andre bør nok finde sig et andet sted at overnatte.

Pladsen er især velegnet til: Festglade unge.

Guide til camping i Holland

12-11-2010: Hollandske Camping de Nollen fejrer i år 60-års-fødselsdag ved at sætte gang i en stribe nybyggerier. Og når de står klar om et par år, fuldender pladsen sin transformation fra venstreorienteret teltlejr til en moderne plads. Læs artikel

Nyhed: Prøv kystcamping i Holland

10-09-2010: Den hollandske del af Vadehavet er lige så vild, betagende og mangfoldig som den jyske vestkyst, og her lige ud til vandet ligger Camping Zeestrand. Pladsen skifter stort set lige så hurtigt som vejret på de kanter. Om sommeren handler alt om børnefamilier, og om vinteren rykker naturelskere og vandrere ind. Læs artikel

Anmeldelse: Camping-charme hos Huismans

21-05-2010: Campingpladsen 't Plathuis har intet vandland, diskotek eller animationshold til at underholde børnene, og så ligger den tilmed i den flade, lidt kedelige Groningen-provins. Men 't Plathuis er alligevel blandt Hollands bedste, for den har noget, der ikke kan købes for penge: charme. Læs artikel

Skiløb med Den gule Enke

06-11-2009: Hvis den østrigske skiby Ischgl var en bil, ville den være en Porsche. Ischgl brander sig kraftigt i forhold til det købestærke og selvbevidste publikum og signalerer med sine nære bånd til Paris Hilton, at Ischgl er for de unge og de rige. Læs artikel

Guide til Campingpark Sanssouci zu Potsdam, Berlin

25-05-2016: ”Ihr königlicher Campingpark” er vist lidt ”lånte fjer” af Campingpark Sanssouci zu Potsdam/Berlin. Men pladsen er dejlig og et godt udgangspunkt for at besøge – ja, netop – adskillige slotte, slotsparker og den natur, hvor stribevis af kronede hoveder og berømte statsmænd har opholdt sig. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...