Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Guide til Elverdams Camping ved Kalundborg | rejser.guide.dk

Guide til Elverdams Camping ved Kalundborg

Elverdams Camping lidt vest for Kalundborg er en hyggelig plads, som tiltrækker lystfiskere og andre naturelskere, for hvem stjerner og faciliteter på campingpladsen ikke er det vigtigste. De vil bare være tæt på naturen og oplevelserne i Kalundborg og Vestsjælland.

Campingplads
Elverdams Camping

Hyggelig naturplads med få faciliteter

Tæt ved gode bade- og fiskestrande

Skønt udgangspunkt for vandre- og cykelture i Vestsjælland

Se mere på: www.elverdamscamping.dkPå Vestsjælland ligger den gamle købstad Kalundborg, der af mange kendes for den højtliggende kirke med de fem spir, mens modne rejsende vil kunne huske DSB-færgerne Aarhus-Kalundborg og senere Kattegatruten, der forbandt Jylland og Sjælland.

Kalundborg ligger i bunden af Kalundborg Fjord, der er dannet af halvøen Røsnæs mod nord og halvøen Asnæs mod syd, der begge strækker sig mod vest. Både på Røsnæs og Asnæs er meget af det oprindelige bevaret med snoede veje, hyggelige huse og haver samt uberørt natur. Her er dejligt stille og roligt. Man kører jo kun ud på en halvø, hvis man har et ærinde der.

Vælger man at køre ud på Røsnæs for at gå en tur langs pynten og tage et kig på det hvide fyrtårn, eller hvis man forinden går på internettet og måske finder Elverdams Camping, kan man opleve en tidslomme, der får en til at huske alle de gode minder fra campinglivet “dengang”.

Ved landevejen er campingpladsen markeret med et diskret skilt. Og følger man hjulsporene, kommer man direkte ind på pladsen uden at skulle forbi en portbygning med et par bomme.

Inde på pladsen møder Jyllands-Posten Gunner Sørensen, der er campingværten, som i 1965 sammen med sin hustru etablerede en lille campingplads i forbindelse med deres landbrug.

B972313500Z.1_20160610142817_000+G5JTQK56.1-0.jpg

»Vi havde drevet landbrug en række år her på min kones fødegård. En dag kom der to familier og spurgte, om de måtte slå deres telte op på vores græsmark. De var lystfiskere og ville fiske i Kalundborg Fjord, som vores grund går ned til,« fortæller han.

Overnat sikkert på vejen mod Sydens sol

Hurtigt kom der flere, og de kom tilbage år efter år for at fiske, bade i det rene og lave vand samt vandre i den bakkede og uberørte natur.

»Så vi er meget tæt på et 40-års jubilæum for de første lystfiskere, hvoraf en del stadig kommer, ligesom deres børn og børnebørn vender tilbage til pladsen,« smiler Gunner Sørensen.

Ud over de mange, der kender og vender tilbage til Elverdams Camping, kommer her også en del campingklubber, som holder deres årlige træf på Røsnæs.

Udvidelse på tegnebrættet

I dag har Gunner Sørensen og hans kone bortforpagtet gården, men de er stadig glade for at drive campingpladsen, hvor de endda går med planer om at udvide pladsen med nu 68 pladser, så den i fremtiden kan rumme 110 enheder.

»Vi er jo pensionister nu, så det er en hyggeplads, men vi vil da gerne alligevel kunne leve lidt af den,« fortæller han.

Pladsen er let kuperet og hyggelig med bevoksning, som bryder de store arealer.

Sådan bliver du klar til festival

Ikke langt fra indkørslen til pladsen ligger servicebygningen med køkken, bad og toiletter, der er autentiske, pæne og rene, men kun med det mest nødvendige. Men man kan jo også sige, at mange campingvogne og autocampere er så luksuriøst og lækkert udstyrede, at campisterne sjældent har brug for at gå op i servicebygningen. Helt som man oplever, at mange autocampister vælger at overnatte på en stellplatz, fordi de selv har alle fornødenheder i vognen.

Hvis man går efter andet end de skønne fisk og den herlige natur, kan man med fordel benytte Elverdams Camping som udgangspunkt for en tur i Kalundborg. Byen nævnes første gang i skrifter helt tilbage i 1231, så den gamle købstad har mange hyggelige gader og huse, og så er der jo naturligvis indkøbsmuligheder. Ligesom hele regionen har meget at byde på. Tag et kig på: www.visitvestsjaelland.dk.

Note:

Tænd op i grillen

Sommer er lig med grilltid og udendørshygge.

Hyggesæt til forteltet

B972313505Z.1_20160610142937_000+G5JTQK6A.1-0.jpg

B972313505Z.1_20160610142937_000+G5JTQK68.1-0.jpg

Westfield har præsenteret et sæt med stol, fodskammel/bord og bakke. De er udført i sort Duralite, der er en blanding af aluminium og magnesium. Stolen er forsynet med en bærestrop.

Se mere på: www.camper.dk

Kompakt gasgrill

1106 Camping note (3).jpg

Gasgrillen Blaze Gas BBQ er kompakt, men alligevel forsynet med piezotænding og spildbakke. Herudover kan den også anvendes som komfur. Målene er 38 x 34 x 12 cm. Vægten er 3,5 kg.

Se mere på: www.outwell.com

Specielt design

1106 Camping note (4).jpg

Trækulsgrillen Cazal er udført i stål i et specielt design og vejer tre kg. Opslået måler den 45 x 30 x 35 cm, men den kan slås sammen, så den kun er 3 cm tyk.

Se mere på: www.outwell.com

Guide til Nyborg Strandcamping

09-07-2016: Selv om man blot er på gennemrejse, gør det bestemt ikke noget, at campingpladsen har gode faciliteter og ligger smukt med et opland, der har oplevelser til en længere ferie. Læs artikel

Guide til overnatning i det fri

22-06-2016: Flere og flere danskere overnatter i det fri over sommeren. Jyllands-Posten guider her til, hvordan man skaber den perfekte naturoplevelse under nattehimlen. Læs artikel

Guide til Skiveren Camping tæt på Vesterhavet og den nordjyske natur

10-10-2015: En af Danmarks nordligste campingpladser tiltrækker danske og udenlandske campister på grund af Vesterhavet og den vilde natur. Men Skagen og de andre nordjyske attraktioner er naturligvis også en magnet for campisterne. Læs artikel

Guide til Ribe Camping tæt på Vadehavet og grrænseregionen

05-09-2015: Ribe Camping er et godt udgangspunkt, hvis man vil vandre rundt i den smukke middelalderby, og campingpladsen har endda bygninger, der minder om de historiske af slagsen inde i Ribe. Men Ribe er også et godt udgangspunkt for at opleve Vadehavet, grænseregionen og Esbjerg. Læs artikel

Guide: Opdag nogle af Danmarks fredelige øer

12-08-2015: Ø-camping kan blive den nye trend, efter campingpladserne på otte af Danmarks småøer nu sammen inviterer til ferie, hvor man kan ”komme ned i gear”. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...