Find mere om:
Hytteferie hitter | rejser.guide.dk

Hytteferie hitter

Der er mange gode grunde til at tage på campingferie, selv om man hverken har vogn eller telt. Og muligheden ligger ligefor: Lej en hytte.


På en campingplads trives børnene, og samtidig gør prisniveauet det muligt for mange familierne at udnytte hele ferieperioden uden for hjemmet.

Det er ikke kun for børnefamilier, men også folk, der ikke længere føler sig i stand til at bakse en stor campingvogn, der vælger hytteferien for på den måde stadig at opleve det frie campingliv.

En af årsagerne til succesen er, at der i modsætning til sommerhus- og hotelferie, på en campingplads er masser af aktivitetsmuligheder. Det være sig svømmebade, boldbaner, minigolf, bordtennis, billard, lejrbål med snobrødsbagning, hoppepuder, moon-cars, dyrehold, mulighed for ridning og legepladser med redskaber for børn i alle aldre.

Hurtige venskaber
Én ting er sikker. På en campingplads finder børnene hurtigt nye legekammerater. Det betyder, at forældrene også kan få sig nogle afslappende stunder. I øvrigt er langt hovedparten af landets flere end fem hundrede campingpladser beliggende i naturskønne områder med mulighed for badning og lange traveture i en uberørt natur.

Her i landet er der omkring 400 campingpladser med til sammen ca. 3.300 hytter til udlejning. Standarden er dog stærkt varierende og spænder fra små, uisolerede overnatningshytter uden nogen form for udstyr til helårsisolerede, velopvarmede minisommerhuse med køkken, bad, toilet og tv, så det eneste, man skal medbringe, er personlige ejendele.

Bedre faciliteter
For at campingpladserne ikke skal få karakter af camoufleret sommerhusbebyggelse, stiller myndighederne en række maksimumskrav, bl.a. må hytterne højst være på 25 kvm.

Et revideret campingreglement, der trådte i kraft i 2000, åbnede mulighed for, at hytterne også må have indlagt vand, afløb, toilet og bad. Tidligere var dette ikke tilladt.

Det betyder, at en stor del af hytterne fra før 2000 ikke har toilet/bad, så man er henvist til at benytte campingpladsens facilitetsbygninger.

Heldigvis er langt de fleste i dag af en meget høj standard, både hvad indretning, udstyr og rengøring angår. Ja, de overgår på flere områder, hvad de enkelte familier råder over i deres hjemlige bolig.

På pladserne er der gode vaske- og badeforhold, familiebaderum, børnebadeværelser, køkken, vaskeri, indkøbsmulighed, opholds- tv-stue, og ofte findes motionsrum, solarium og sauna.

Da brugerne stiller vidt forskellige krav til ferieboligen, er hytterne inddelt i kategorierne 1-5, hvor 5 er et udtryk for den højeste kvalitet - og nærmest den rene luksus.

Guide til Nyborg Strandcamping

09-07-2016: Selv om man blot er på gennemrejse, gør det bestemt ikke noget, at campingpladsen har gode faciliteter og ligger smukt med et opland, der har oplevelser til en længere ferie. Læs artikel

Guide til Skiveren Camping tæt på Vesterhavet og den nordjyske natur

10-10-2015: En af Danmarks nordligste campingpladser tiltrækker danske og udenlandske campister på grund af Vesterhavet og den vilde natur. Men Skagen og de andre nordjyske attraktioner er naturligvis også en magnet for campisterne. Læs artikel

Guide: Opdag nogle af Danmarks fredelige øer

12-08-2015: Ø-camping kan blive den nye trend, efter campingpladserne på otte af Danmarks småøer nu sammen inviterer til ferie, hvor man kan ”komme ned i gear”. Læs artikel

Anmeldelse: Camping mellem fjord og hav

25-08-2012: Thorsminde ligger lidt forblæst helt ude mod vest, men netop derfor har byen en campingplads, der kan tiltrække kitesurfere, lystfiskere og badegæster. Læs artikel

Nyhed: Dyr indtager campingpladserne

30-07-2010: Først var det kaniner og geder, men nu er hængebugsvin, lamaer og næsebjørne kommet til. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...