Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Guide til Limfjords Camping og Vandland | rejser.guide.dk

Anmeldelse: Guide til Limfjords Camping og Vandland

Som nabo til Limfjorden og ikke langt fra middelalderborgen Spøttrup ligger Limfjords Camping & Vandland, der benytter sin placering til masser af aktivitetstilbud til specielt de unge campister. Og skulle vejret blive trist, kan man jo altid hoppe en tur i pladsens eget vandland med en 37 m lang vandrutsjebane.

Campingplads
Limfjords Camping & Vandland

Stor plads med klart fokus på børnefamilier og et rigt udvalg af aktiviteter.

Spændende opland med masser af natur og seværdigheder.

Læs mere på app’en Limfjords Camping eller hjemmesiden: www.limfjords.dk


Selv om Jyllands-Posten besøger Limfjords Camping og Vandland i det tidlige og kolde forår, er der rigtigt pænt med gæster på pladsen.

En lille del af weekendens besøgende er dog også gæster ved en 50 års fødselsdag, som fødselaren fejrer i pladsens restaurant, mens gæsterne overnatter i deres egne campingvogne og i pladsens hytter. Det er da også pladsens erfaring, at gæsterne vender tilbage og tager andre gæster med.

Og pladsen kan rumme mange med dens 358 individuelle pladser samt et stort friareal med strøm, otte luksuscampinghytter og to mobile homes.

B972005639Z.1_20150611172914_000+G33LT6M6.2-0.jpg

Selv om pladsen er stor, er der mange hyggelige læhegn og kroge, hvis vejret lægger op til det. Det er jo kendt, at ”blæsten går frisk over Limfjordens vande”.

»Pinsen er altid vores bedste campingperiode. Og foråret er generelt godt, selv om vi i dag mangler 10 grader, og har en del vind i år. Sidste år tog mange solbad og svømmede i Limfjorden i pinsen,« fortæller Gurli Rasmussen, der sammen med sin mand, Asger, og datteren, Maj-Britt Vestergaard, har helårspladsen på niende sæson.

Campingplads med udsigt til Københavns tårne 

Forældrene kommer oprindelig fra Sønderjylland, men har i en årrække haft servicestationer i henholdsvis Hillerød, Herlev og Hellerup. Mens datteren er blevet campingpladsejer med en baggrund som folkeskolelærer. Og man opdager hurtigt, at den gode service, pladsens fine vedligeholdelsesstand og de mange tilbud til børn og unge bærer præg af ejernes solide baggrund.

Masser af historiske aktiviteter

»Hovedparten af vores gæster er børnefamilier – ikke kun forældre med børn, men også bedsteforældre med børnebørn. Og de fleste kommer fra Danmark, så vi kunne godt tænke os også at få flere gæster fra Norge og Tyskland,« fortæller Maj-Britt Vestergaard.

B972005639Z.1_20150611172914_000+G33LT6N4.2-0.jpg

Sidste år var det gennemgående tema for pladsens aktiviteter ”naturvidenskab”, så her kunne man blandt andet invitere gæsterne til bolsjekogning og snobrødsbagning. I år er det middelalderen og Spøttrup Borg, der er centrale i pladsens aktiviteter.

Spøttrup er Danmarks bedst bevarede middelalderborg. Den omtaltes første gang i 1404, hvor en adelsmand brugte den som betaling til Viborg Bispestol for at få en begravelsesplads i domkirken.

Ridder eller skjoldmø? Her er syv danske middelaldermarkeder

Senere har rækken af ejere bygget videre på borgen og forsvarsværkerne. I 1918 blev borgen fredet, lige inden ejeren ville nedrive en del af bygningen. I stedet blev den ført tilbage til bispernes tid, så den i dag står i røde teglsten med to voldgrave omkring sig. Siden 1937 har staten ejet Spøttrup Borg, og siden 1941 har det været et museum.

Middelalderaktiviteter

Men med pladsens beliggenhed tæt ved Spøttrup Borg og et godt samarbejde på egnen er det oplagt, at man kombinerer hele egnens kvaliteter og formidler middelalderhistorien til campinggæsterne i autentiske omgivelser.

B972005639Z.1_20150611172914_000+G33LT6L4.2-0.jpg

Så kigger man gennem Limfjord Camping & Vandlands aktivitetsoversigt kan man med Broder Jacob få en dramatiseret rundvisning på Spøttrup, deltage i rollespil på Spøttrup Borg, lege middelalderlege, komme på ridderskole, hvor man kan lære at lave skjolde samt sminke og udsmykke sig selv, deltage på et glaskursus og høre skumringsfortællinger fra forskellige fantasyforfattere.

Rolig camping tæt ved fine strande

Men man kan også bare deltage i nogle af pladsens hyggelige middage, varme sig ved bålet eller hoppe ind i vandlandet, hvor man kan tage en tur på den snoede vandrutsjebane. Og når vejret er til det: hoppe i Limfjordens bølger.

Herudover har pladsen en stor legeplads med blandt andet hoppepuder og boldbane. Og så er der naturligvis en minigolfbane.

Limfjords Camping & Vandland

Læs mere på app’en Limfjords Camping eller hjemmesiden: www.limfjords.dk

Guide: Når regnen vælter ned…

06-10-2012: Danmark har i snit 121 nedbørsdage om året. Heldigvis findes der masser af muligheder for en fed oplevelse i tørvejr og med tag over hovedet. Vi guider dig til nogle af de bedste og lidt skæve gråvejrsoplevelser i Danmark. Læs artikel

Anmeldelse: I fysikkens legeland

28-10-2009: Danfoss Universe er en lækkerbisken for store og små hjerner. Naturvidenskaben bliver skåret ud i pap og leget ind i drenge og piger, der kan bruge både hovedet og kroppen i oplevelsesparken på Als. Selv vores medbragte teenager kom op i det nysgerrige felt. Læs artikel

Guide til Skiveren Camping tæt på Vesterhavet og den nordjyske natur

10-10-2015: En af Danmarks nordligste campingpladser tiltrækker danske og udenlandske campister på grund af Vesterhavet og den vilde natur. Men Skagen og de andre nordjyske attraktioner er naturligvis også en magnet for campisterne. Læs artikel

Guide til Ribe Camping tæt på Vadehavet og grrænseregionen

05-09-2015: Ribe Camping er et godt udgangspunkt, hvis man vil vandre rundt i den smukke middelalderby, og campingpladsen har endda bygninger, der minder om de historiske af slagsen inde i Ribe. Men Ribe er også et godt udgangspunkt for at opleve Vadehavet, grænseregionen og Esbjerg. Læs artikel

Guide til forlystelsesparker i det danske sommerland

24-05-2015: De danske forlystelsesparker slår dørene op til en ny sæson med en lang række nye oplevelser. Der er satset stort og småt og på både børn og barnlige sjæle. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...