Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Guide til Sølager Strand Camping | rejser.guide.dk

Rolig camping tæt ved fine strande

Sølager Strand Camping ligger tæt ved mange af Nordsjællands bedste ferie-oplevelser. Pladsen er charmerende og tiltrækker hvert år mange familier.

SØLAGER STRAND CAMPING

Hyggelig plads med egen strand langs Roskilde Fjord.

Spændende opland med masser af natur og seværdigheder.

Hyggelige havne i Hundested og Lynæs.


Ro og god beliggenhed er ofte det bedste udgangspunkt for at opdage et nyt område som campist.

B971991425Z.1_20150528162119_000+GH4LH4OV.1-0.jpg

Hvis man vil opleve badestrandene langs Kattegat i Nordsjælland, vælger mange at campere direkte på Nordkysten, men er man interesseret i området omkring Roskilde Fjord, kan det være fornuftigt at vælge en plads tæt ved Hundested.

Her midt mellem hav og fjord og med en af Nordsjællands bedste badestrande som nabo, ligger den idylliske by Hundested. Og her er der lidt for enhver.

Fra morgenstunden lander kutterne dagens fangst af friske fisk og blander sig med gæstesejlerne, der nyder det fascinerende havneliv. Jo, Hundested er en rigtig by og ikke kun en by om sommeren, hvor turisterne fylder gadebilledet op.

Mange udflugtsmål

Tæt på Hundested finder man Lynæs, som er kendt som surfernes paradis. Lynæs har en hyggelig havn, en dejlig restaurant samt en stor og velassorteret købmandsbutik.

Nord for Hundested i en afstand på 2 km ligger det gamle fiskerleje Kikhavn, som består af små, stråtækte gårde, der er bygget tæt sammen.

Torup ligger mellem Hundested og Frederiksværk og er en lille hyggelig landsby med en Dagligbrugs, Torup kirke og Den Økologiske Landsby Dyssekilde.

Er man i området, er et besøg i Knud Rasmussens hus en stor oplevelse. Her arbejdede polarforskeren Knud Rasmussen mellem sine mange og lange ekspeditioner.

Huset er beliggende højt med en fantastisk udsigt over Kattegat. I godt vejr kan man se helt til Hesselø, som ligger ca. 26 km ude i vandet.

Efter en brand i husets udhus er det blevet genskabt med de originale farver og udtryk fra Knud Rasmussens tid. Polarforskerens intime ”arbejdshule” med pejs og varme farver er åben for publikum.

Der er således god grund til at spadsere en tur i det storslåede område og kigge indenfor i polarforskerens danske base.

Flere campingpladser

Området byder på flere campingpladser. Sølager Strand Camping ligger på Halsnæs med strand ud til Roskilde Fjord. Halsnæs har nemlig vand på tre sider: Kattegat mod nord, Isefjorden mod vest og Roskilde Fjord mod syd. Samtidig ligger pladsen blot en times kørsel fra store attraktioner som Frederiksborg Slot, Kronborg og Louisiana. Orker man ikke bilen, er der busstoppested lige uden for campingpladsen.

Skjern Å – en dramatisk tur i smult vande

Sølager Strand Camping ligger i rolige omgivelser og har en ældre beplantning, så der er rimelig læ for vinden. Så på en lun forårsdag med dejlig sol, tager pladsen sig flot ud med en plæne og vedligeholdte faciliteter.

B971991425Z.1_20150528162119_000+GH4LH4NM.2-0.jpg

Da Jyllands-Posten besøger pladsen tidligt på foråret, er der endnu ikke det store rykind, og derfor står beachvolley-banen tom. Men beliggenheden direkte ud mod vandet og færgen til Kulhuse er svær ikke at blive betaget af.

Er man ikke til egen campingvogn eller telt, så har pladsen også tre firepersoners hytter til udlejning samt en ferielejlighed.

»Vores beliggenhed direkte til vandet trækker mange danske gæster, men også udenlandske campister eksempelvis fra Sverige og Norge. Pladserne med direkte udsigt til fjorden er eftertragtede, så her skal man være i god tid, hvis man vil reservere,« siger Jette Palmberg, Sølager Strand Camping. Pladsen råder over 150 pladser med strøm og har åbent hele året.

Sølager Strand Camping

  • Hyggelig plads med egen strand langs Roskilde Fjord.
  • Spændende opland med masser af natur og seværdigheder.
  • Hyggelige havne i Hundested og Lynæs.
  • www.solager.dk-camp.dk

Guide til Skiveren Camping tæt på Vesterhavet og den nordjyske natur

10-10-2015: En af Danmarks nordligste campingpladser tiltrækker danske og udenlandske campister på grund af Vesterhavet og den vilde natur. Men Skagen og de andre nordjyske attraktioner er naturligvis også en magnet for campisterne. Læs artikel

Guide til Ribe Camping tæt på Vadehavet og grrænseregionen

05-09-2015: Ribe Camping er et godt udgangspunkt, hvis man vil vandre rundt i den smukke middelalderby, og campingpladsen har endda bygninger, der minder om de historiske af slagsen inde i Ribe. Men Ribe er også et godt udgangspunkt for at opleve Vadehavet, grænseregionen og Esbjerg. Læs artikel

Guide til Bryrup Camping i Søhøjlandet

22-05-2015: Bryrup Camping ligger i den skønneste natur og tæt ved mange turistmål i Midtjylland. Men gæsterne kan også bare lade sig udfordre i nærheden af pladsen med konceptet Aktiv Camp, hvor vægten er lagt på bevægelse, sundhed og velvære. Læs artikel

Nyhed: En campingplads for alle

19-04-2011: Ved at skabe sammenhæng med omgivelserne giver Camping Møns Klint unikke oplevelser. Læs artikel

Nyhed: Sæt farten ned på Ærø

16-07-2010: Trænger man til en afslappende familieferie, er campingpladsen i Ærøskøbing et godt bud. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...