Find mere om:
Håb for rejselystne handicappede | rejser.guide.dk

Håb for rejselystne handicappede

Driftig århusianer hjælper svært handicappede ud at rejse til destinationer over hele kloden.

John Busk Sørensen er en fighter af fineste kaliber. Trods et alvorligt kronisk handicap har han rejst i 25 lande, og de seneste år har han som direktør i rejsebureauet Handi Travel Info hjulpet handicappede ud at rejse.

Rejsebureauet, der fungerer online via www.handi-travel-info.dk, har yderligere tre ansatte, som alle er pensionister og arbejder på frivillig base.

»Alle har behov for at rejse og opleve fremmede steder, og det gælder også for handicappede. Og så er det ligemeget, hvilket handicap de har,« siger John Busk Sørensen.

Spastisk lammelse

Den nu 39-årige århusianer har tilbragt hele sit liv enten med et gangstativ eller i en elektrisk kørestol. Han er født spastisk, men det har aldrig afholdt ham fra at leve et særdeles aktivt liv.

Efter et par års engagement i Handi Travel Info blev han i 2007 rejsebureauets direktør. Bureauets formål er at hjælpe svært handicappede ud at rejse.

Selv om de ansatte arbejder som frivillige og ulønnede, er det lave beløb ikke nok til at dække udgifter til kontor, hjemmeside og researchrejser. Da det stod klart, at enderne ikke kunne mødes, skrev John Busk Sørensen breve med ansøgning om støtte til alle landets millionærer.

Hotellerne kontrolleres

Det lykkedes. Fra en anonym velhaver, der selv er far til en handicappet søn, modtager Handi Travel Info nu en sponsorstøtte, der blandt andet muliggør den kommende researchrejse til Færøerne.

»Vi skal op og måle, om de hoteller og øvrige faciliteter, vi tænker at anbefale, reelt kan modtage handicappede i kørestole og med andre specielle behov,« siger John Busk Sørensen.

Handi Travel Info råder over en database med registrerede hoteller, feriecentre, sommerhuse og campingpladser på 182 rejsemål i 15 forskellige lande. Her oplyses om dørenes bredde, om der er plads til en manuel lift, om der er værelser med loftslift, størrelsen på elevatorer og trapper og andet, som er relevant, når handicappede rejser.

Handicappede skal også opleve

»Handicappede skal ikke holde sig tilbage fra at opleve. Det har jeg i hvert fald aldrig selv gjort,« forklarer han.

John Busk Sørensen tror, at han har sit gå-på-mod og ukuelige indstiling fra sine forældre, der tog ham med alle mulige steder hen.

»Deres holdning var, at jeg altid skulle med, uanset om det var på ferie eller til familietamtam, så jeg kunne få et normalt liv, selv om jeg var handicappet," fortæller han.

Nyhed: Opgør med den hvide camping-farve

31-03-2010: En klar tendens blandt årets nyheder er et opgør med campingvognens klassiske hvide farve. Læs artikel

Anmeldelse: På camping med ”taletidskort”

14-01-2010: De fleste kender systemet fra mobiltelefonen: Når man løber tør for taletid, tanker man op på teleselskabets hjemmeside. Læs artikel

Nyhed: Midt i kulden: Vintercamping sætter rekord

21-12-2009: Med næsten 150.000 indregistrerede campingvogne ser vinteren 2009-2010 ud til at blive den hidtil største sæson for vintercamping. Læs artikel

Nyhed: Autocamperen holder skansen

11-10-2009: Trods finanskrise og faldende bilsalg ser der ud til, at salget af autocampere er stabilt. Frihed, fleksibilitet og komfort er nøglen til succesen for hotelværelserne på hjul. Læs artikel

Guide: Campingtur i det vilde vesten

18-11-2012: JP er draget vestpå i motorhome til nogle af USA's fjerneste stater. Westernkulisser, indianerreservater og spøgelsesbyer passerer som perler på en snor, når man ruller rundt i sit eget lille hus på prærien. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...