Find mere om:
Prøv en bid af Boston | rejser.guide.dk

Prøv en bid af Boston

Efteråret er den absolut smukkeste årstid i staten Massachusetts i det nordøstlige USA.

Efteråret og den tidlige vinter i USA er fyldt med spiselige traditioner med store middage og årstidens særlige retter. Med thanksgiving den 24. november som et absolut højdepunkt og halloween den 31. oktober som det uhyggelige og søde stop på vejen.

Hos kaffekæden Starbucks bringer sensommeren den krydrede efterårsspecialitet pumpkin-latte tilbage på menukortet - og det er så stort et tilløbsstykke, at butikkerne konkurrerer om at få lov til at være først med årets græskar-latte. Græskartærte kommer også på hele byens menukort, og den er en fast ingrediens i den traditionsrige thanksgiving-middag i slutningen af november. De orange græskar dukker gennem oktober også op på trappetrin over det meste af Boston, skåret til lygter efter alle kunstens regler, med grinende ansigter og spøgelser som det gennemgående tema. Samtidig bliver supermarkedernes hylder proppet med orangefarvede M&M's, skumfiduser og andre søde sager til at dele ud, når byens børn går fra dør til dør og tigger om slik den 31. oktober.

Morgen

Det siges, at en ægte bostonian ikke kan leve uden kaffe fra Dunkin' Donuts. Måske hænger det sammen med, at de indtager morgenmaden på farten - ofte på bilens førersæde, og Dunkin' har ”drive-thru-butikker” i så godt som enhver forstad. Og ja, præcis som klicheen fra politiserier og -film kan du købe en stor æske blandede donuts med farverigt krymmel, sukkerdryssede, chokoladedyppede og så videre til at supplere din to-go-kaffe. Dunkin' Donuts findes flere steder, blandt andet 80 Boylston St.

En anden populær kæde, du finder over hele byen, er Starbucks. Tag kaffen med og nyd morgenmaden i den store park Boston Common midt i byen, hvor skolebørn spiller baseball, husmødre dyrker yoga, mens au pairer lufter babyer i klapvogne. En god Starbucks finder du fx på hjørnet af Charles Street og Beacon Street. Er du til godt brød, skal du starte dagen hos Flour Bakery and Cafe ( www.flourbakery.com), der har vundet konkurrencen Best of Boston i mere end en håndfuld år, og det er ikke uden grund. De holder også forskellige bagekurser, som er åbne for alle.

Frokost

For de lokale er det om at nyde det lune efterårsvejr og tilbringe så meget tid som muligt udendørs, for vinteren er ofte hård og frysende i Boston. Gør som de lokale og køb frokosten to go og spis den på en bænk i en af byens parker eller ved bredden af floden the Charles. Et mekka, når det gælder to-go-mad, er supermarkedskæden Whole Foods Market, hvor du finder store køle- eller varmediske fyldt med frisklavede salater, sushi, varme retter, supper og desserter (blandt andet på 181 Cambridge Street, ellers find den nærmeste på www.wholefoods.com). I indendørsmarkedet Faneuil Hall Marketplace, Quincy Market, Congress Street, er der også et væld af boder med alt, hvad hjertet kan begære af mad.

Noget af det bedste ved det fald i temperatur, der følger med de lange skyggers komme, er, at det bliver suppetid. To lokale specialiteter er græskarsuppe og clam chowder. Sidstnævnte er en suppe med vintertunge ingredienser som fløde, kartofler, bacon og den lokale delikatesse: muslinger.

I nabolaget North End er det italienske indvandrere, der har tegnet kvarterets historie. Her vrimler det med italienske restauranter. Men det er bageriet Mike's Pastry, 300 Hanover Street, der har en evig kø langt op ad gaden. Tilløbsstykket er den italienske kage cannoli, der er bagte dejskaller fyldt med flødecreme. Selvfølgelig i amerikansk størrelse, så en enkelt cannoli er nok til to personer.

Aften

En fantastisk gave ved at feriere i USA er, at det er let at finde en god restaurant, hvor du kan få et rigtigt godt måltid for forholdsvis få penge sammenlignet med et tilsvarende sted i Danmark. Til gengæld går amerikanerne oftere ud at spise, så det er vigtigt at huske at reservere bord. I Boston får du noget af den bedste og friskeste fisk, du kan forestille dig. I North End finder du fiskerestauranten Neptunes Oysters, hvor der er rift om bordene alle ugens dage. Som navnet antyder, er østers en af deres specialiteter. På restaurant Woodward på Ames Hotel fortæller chefkok Mark Goldberg, at det er lokale ingredienser, der er omdrejningspunktet på hans menukort:

»Kød og grøntsager kommer fra gårde uden for Boston, mens fiskene er fanget i Atlanterhavet ud for Massachusetts' kyst. Vi modner også selv skinken og sylter selv agurkerne.«

Snyd endelig ikke dig selv for en cocktail i baren Alibi på det designlækre Liberty Hotel, 215 Charles Street, der har en fortid som byens fængsel. Nyd en blåbærmojito mellem billederne af politiets snapshots af kendte lovbrydere som Hugh Grant, Mick Jagger og Lindsay Lohan.

LÆS OGSÅ: USA's europæiske by

Skønne restauranter

Union Oyster House, 41 Union Street

  • www.unionoysterhouse.com
  • Bostons ældste spisested er Union Oyster House, der desuden var præsident John F. Kennedys stamsted, da han planlagde sin politiske fremtid.

Neptune Oyster, 63 Salem Street

  • www.neptuneoyster.com
  • Det er ikke muligt at reservere bord på den lille fiskerestaurant Neptune Oyster, og der er som regel kø. Men maden er ventetiden værd. Er du til rå fisk, er dette et helt fantastisk sted.

SkipJack's, 199 Clarendon Street

  • www.skipjacks.com
  • Er du til en lille, hyggelig restaurant med en god bar og god mad, er SkipJack's et besøg værd. Og så gør det jo heller ikke noget, at den også ligger dejlig centralt i Boston.

The Oceanaire Seafood Room, Financial District, 40 Court Street

  • www.theoceanaire.com
  • Dejlig, men dyr fiskerestaurant. Oceanaire Seafood er en kæde, men det betyder ikke så meget, så længe råvarerne er af højeste kvalitet.

Woodward, Ames Hotel, 1 Court Street

  • www.woodwardboston.com
  • Den 14 etagers bygning, som restaurant Woodward og Ames Hotel ligger i, er Bostons første skyskraber. Restauranten, der ud over lækker mad også serverer lækre drinks, er proppet med lokale i weekenden.

Guide til tre besøgelsesværdige byer i USA - Charleston, New Orleans og Savannah

08-07-2016: Læserne af rejsemediet "Travel+Leisure" har kåret verdens ti bedste byer. Tre af disse ligger tilsyneladende i de amerikanske sydstater. Læs artikel

Nyhed: Rundtur i The Big Apple

26-11-2009: New York lever døgnet rundt - med unge elskende, den zoologiske have med søløver og Dakota-bygningen, hvor John Lennon blev myrdet. Læs artikel

Nyhed: USA's smukkeste by

25-11-2009: I San Francisco er man blandt andet i selskab med Triton, kabelsporvogne, Alcatraz og opera i Golden Gate Park. Læs artikel

Nyhed: ... if you're going to San Francisco

20-10-2009: Her mødes åbenhed og forskellighed. Resultatet er en mangfoldig by med adskillige bakker, tåge, en rød bro og meget mere. Læs artikel

Anmeldelse: New York - byen du aldrig bliver mæt af

20-10-2009: New York - og i det her tilfælde Lower Manhattan - er spækket med designerbutikker, coffeeshops, restauranter og gallerier, uden at det nogensinde bliver for meget. Tag et lille område ad gangen, hæng ud i parker og på caféer og nyd newyorkerne, der altid er på vej, også til fods. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...