Find mere om:
Guide til shopping og seværdigheder i.. | rejser.guide.dk

Indkøbscentrene fås ikke større end her

Træd ind i det største shoppingcenter i USA, hvor der både er plads til regnskovscafé og forlystelsespark, eller kom tæt på den amerikanske jernbane, dinosaurer og byens museum for moderne kunst, når Jyllands-Posten guider til de bedste oplevelser i Twin Cities.

Shopping og hvin

B972258684Z.1_20160407130132_000+GHCSEHNL.1-0.jpg

Sæt dig ind i pariserhjulet og nyd udsigten over forlystelsesparken i Mall of America. Her finder du flere rutsjebaner, karruseller og radiobiler, og når du går rundt mellem forlystelserne, støder du på SvampeBob Firkant og andre karakterer fra tv-stationen Nickelodeons univers. De fleste forlystelser er for børn, og du kan enten købe billetter til en enkelt tur i ballongyngerne eller et turpas. Priserne for en enkelt forlystelse starter ved 3,45 dollars (cirka 25 kr.) og et endagspas koster 34,99 dollars (cirka. 235 kr.).

Trænger du til en pause fra underholdningen i forlystelsesparken, kan du lægge vejen forbi nogle af shoppingcentrets 520 butikker eller 50 restauranter. Prøv for eksempel Rainforest Café, der har genskabt oplevelsen af at sidde i midten af en regnskovs frodige liv.

Der kører metro direkte til Mall of America fra lufthavnen og Minneapolis downtown.

Træd tilbage i tiden

B972258684Z.1_20160407130132_000+GHCSEHNS.1-0.jpg

Det fire etager store hus fra 1891 giver et indblik i livet i et af 19. århundrede amerikanske palæer. Huset er bygget af James J. Hill, der er kendt som The Empire Builder. Han stod blandt andet i spidsen for at bygge togforbindelserne i The Great Northern Railway, der gik fra Minnesota til Seattle i Washington.

Et besøg i hans enorme bolig er som at træde tilbage i tiden. På førstesal fremstår husets storhed mest imponerende med spisestuen og det store pibeorgel i familiens kunstgalleri. På husets anden etage findes Mr. og Mrs. Hills værelser, gæsteværelser og børneværelser, men huset gemmer også på et klasseværelse og tjenestefolkenes værelser.

Besøg Alpernes hovedstad

James J. Hill House var meget stort for sin tid, og det fungerede som et udstillingsvindue på byens storhed, indtil James Hill døde i 1916. I dag er huset en del af U.S. National Historic Landmark, hvor besøgende kan komme på guidet rundvisning.

Se dinosaurskeletter

B972258684Z.1_20160407130132_000+GHCSEHO2.1-0.jpg

Naturvidenskaben bliver hyldet på Science Museum. Her finder du blandt andet den 25 meter høje diplodocus dinosaurus, der er det største dyr, der har levet på jorden. Men museet har også en udstilling, hvor videnskab og leg går hånd i hånd. Mange gæster får lyst til at lege med naturens kræfter, når de prøver kræfter med at skabe en tornado, betjene en lille dampmaskine eller kontrollere bølgerne og se, hvordan de ruller op på stranden.

Et af museets højdepunkter er det enorme biograflærred, der omringer publikum i en kuppel.

I biografen bliver der vist film om rummet, regnskoven og dyrelivet på jorden. Der er flere film på programmet hver dag, så hold øje med den titel, der fanger dig mest. Du kan købe en billet, der både giver adgang til museets udstillinger og biografen. Billetten koster 20 dollars for voksne, mens børn kun skal betale 17 dollars.

Kunst og skulpturpark

B972258684Z.1_20160407130132_000+GHCSEHO6.1-0.jpg

Edward Hopper, Franz Marc og Yves Klein hænger side om side på Walker Art Center. Museet fejrer 75-års jubilæum som offentlig kunstcenter dedikeret til moderne kunst, og har i den forbindelse fundet guldet frem fra gemmerne. I udstillingen “Art at the Center: 75 Years of Walker Collections” bliver de tre kunstneres malerier udstillet på ny i 2016. Besøger du Walker Art Center i løbet af foråret, har du også mulighed for at se den 26 år gamle skulpturpark, inden den kommer til at gennemgå en omfattende renovering senere på året. I parken finder du museets kendetegn: skulpturen “Spoonbridge and Cherry”, der forestiller en liggende ske med et kirsebær.

Tokyo klædt i lyserødt

Indgang til museet koster 14 dollars for voksne, mens børn kommer gratis ind. Det kan godt betale sig at holde øje med museets kalender, for der er ofte forelæsninger og Q&A-arrangementer på programmet.

Rejsen dertil

Du kan ikke flyve direkte til Minneapolis i Minnesota, men du skal typisk mellemlande i New York. Flyveturen tager omkring 11 timer, hvis du flyver fra København. En billet fra Kastrup Lufthavn koster fra 5.600 kr. tur-retur.

Flyver du fra Billund Lufthavn, skal du både mellemlande i Oslo og i New York, og den samlede rejsetid bliver derfor omkring 15 timer. Prisen på en billet begynder ved 5.200 kr. tur-retur.

Guide: Museer, delfiner og shopping i Miami

03-05-2015: Miami har et rigt kultur- og natteliv med latinske undertoner kombineret med masser af varme og flotte strandpromenader. Selv om dollaren er steget, gør billige flybilletter stadig Miami til et attraktivt sted at tage på mini-storbyferie. Læs artikel

Guide: Opdag San Franciscos ældste bydel på ny

07-03-2015: San Franciscos ældste kvarter, Mission District, har de sidste år oplevet en renæssance, hvor nye, hippe restauranter og butikker er dukket op og har blandet sig med kvarterets fattige, latinamerikanske rødder. Læs artikel

Guide til tre besøgelsesværdige byer i USA - Charleston, New Orleans og Savannah

08-07-2016: Læserne af rejsemediet "Travel+Leisure" har kåret verdens ti bedste byer. Tre af disse ligger tilsyneladende i de amerikanske sydstater. Læs artikel

Guide til den bedste by i USA i 2016

15-02-2016: Lonely Planet har kåret Philadelphia til den by i USA, du skal besøge i 2016. Få nogle insider tip til byen her. Læs artikel

Guide: Nørdens guide til New York

05-01-2015: Lavprisflyselskabernes indtog på ruten fra København til New York betyder, at prisen for en returbillet kan fås for under 2.500 kr. Det giver rigelig anledning til en tur over Atlanten, og vi guider dig derfor til nogle lidt anderledes seværdigheder i The Big Apple. Seværdigheder for den indre superhelt, videospiller og stjernefotograf. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...