Find mere om:
Guide til Nevadas ødemark omkring Las Vegas | rejser.guide.dk

Fra kasino til ødemark

Den amerikanske storby Las Vegas i hjertet af Nevada er kendt for at få spillelysten frem i de fleste. Trænger du til lidt adspredelse fra hotellernes spillebuler, kan du besøge en af ørkenstatens nationalparker eller komme helt tæt på en af verdens største dæmninger.

Vandretur blandt ældgamle klipper

B972247312Z.1_20160323114925_000+G6AS3VR4.1-0.jpg

Det fredede område i nationalparken Red Rock Canyon lidt uden for Las Vegas er et besøg værd for alle med gode vandrestøvler og hang til endags hikingture.

Start med at lægge vejen forbi besøgscentret i parken, hvor der er åbent hver dag fra 8-16.30. Her finder du information om stedets vandreture, dyreliv, planter og geologi. Der bliver ofte arrangeret ture i ørkenområdet Red Rock Canyon, så hvis du vil høre mere om “Birding with the ranger” eller “Oak Creek Wildlife Hunt” kan du tilmelde dig en af dem. Ellers gælder det bare om at gå på opdagelse i det røde ørkenlandskab på egen hånd. På den 21 kilometer lange rute gennem landskabet kan du se højdepunkter som sandstensklippen Aztec Sandstone. Klippens historie strækker sig 180-190 millioner år tilbage, hvor den blev dannet af sandklitter, dengang det meste af USA var dækket af en stor ørken under juratiden. Har du mod på at lufte vandreskoene, kan du prøve vandreruten til Keystone Thrust. Under den 3,5 kilometer lange rute vil du opleve den store variation i landskabet i Red Rock Canyon, når de grå limestone klipper ligger på toppen af de røde sten fra juratiden.

Den charmerende lillebror

Planlægger du at besøge flere nationalparker under dit besøg i USA, kan du med fordel købe et Beautiful Annual Pass for 80 dollar. Passet er gyldigt i ét år og giver fri adgang til nationalparker, der opkræver indgang. Uden passet koster entré til parken 7 dollar pr. bil og 3 dollar, hvis du er på motorcykel eller cykel.

Populær bryllupskulisse

B972247312Z.1_20160323114925_000+G6AS3VRF.1-0.jpg

Bliv ikke overrasket, hvis du ser et brudepar i sort smoking og hvid kjole på turen gennem nationalparken Valley of Fire. Parken ligger 80 kilometer uden for Las Vegas, og det røde klippelandskab er et af de mest populære steder blandt bryllupsfotografer i Las Vegas. Parrene kysser og poserer foran de flammende røde sandsten ved turistattraktionerne Balanced Rock, Arch Rock eller The Cabins.

Har du lyst til at gøre et besøg i parken til en eksklusiv oplevelse, kan du tage på helikoptertur over parken. Helikopteren stopper først i Grand Canyons vestlige kløft, hvor du har tid til at nyde en picnic.

Herefter går flyveturen videre til Valley of Fire, inden du til sidst bliver fløjet over The Strips’ lysende neonskilte. Helikopterturen tager omkring fire timer, og koster fra 3.800 kr. pr. person. Turen kan bestilles hos Viator.

Et traditionelt besøg i parken koster 10 dollar pr. bil, og hvis du ønsker at overnatte i campingvogn er prisen 30 dollar pr. nat. Pladserne på campingpladsen bliver reserveret efter først til mølle-princippet, så det kan være en god idé at ankomme tidligt, hvis du vil sikre dig en af de 73 pladser i højsæsonen.

Tager du en overnatning i parken, har du god tid til at besøge de hulemalerier, som de indfødte har efterladt. Petroglyfferne er tegnet i hulerne, mens indianerne boede i området omkring år 300 før vor tidsregning til år 1150 efter vor tidsregning.

En af verdens største dæmninger

B972247312Z.1_20160323114925_000+G6AS3VRD.1-0.jpg

Kører du i bil fra Las Vegas til storbyen Kingman i Arizona, er Hoover Dam det klassiske stop på ruten. Dæmningen ligger på grænsen mellem staterne Nevada og Arizona og er bygget i Black Canyon oven på Colorado River. Den 221 meter høje og 379 meter brede dæmning stod færdigbygget i 1935 og blev oprindeligt bygget med det formål, at den skulle skaffe elektricitet til Las Vegas og udnytte de sparsommelige vandressourcer i ørkenstaterne Nevada, Arizona og Californien.

Resultatet af det fire år lange byggeprojekt blev den største dæmning på den vestlige halvkugle. Hoover Dam er et imponerende bygningsværk, der opdæmmer vandet i den kunstige sø Lake Mead. Det er en af de største kunstige søer i verden, og den har en kystlinje på næsten 900 kilometer. Dæmningen blev oprindeligt døbt Hoover Dam efter den daværende amerikanske præsident Herbert Hoover, men senere blev den omdøbt til Boulder Dam. I 1947 fik dæmningen sit gamle navn tilbage, og Hoover Dam har de seneste år været en populær attraktion på Nevadas yderste kant.

Tag bussen til sommer

Besøgscentret ved dæmningen ligger på Nevada-siden af Hoover Dam. Her kan du for otte dollar få adgang til selve udstillingsbygning- en eller betale 11 dollar for en guidet tur. Med guiden kommer du ned i selve vandkraftværket og ser i løbet af de 50 minutter, som turen varer, de gigantiske turbiner, der sender strøm afsted til de amerikanske storbyer.

Nyhed: På besøg hos Bush - næsten

20-10-2009: Explorer har besøgt Washington DC og var bl.a. på cykeltur. Læs artikel

Guide: Se Hemingways Paris og Virginia Woolfs London

18-07-2016: I stedet for at rejse ind i bøgernes verden i din sommerferie kan du også rejse ud i verden og se, hvor de store romaner udspiller sig. Læs artikel

Guide til den bedste by i USA i 2016

15-02-2016: Lonely Planet har kåret Philadelphia til den by i USA, du skal besøge i 2016. Få nogle insider tip til byen her. Læs artikel

Guide til en byferie i Seattle

25-09-2015: Tag en overflyvning i vandflyver, drik kaffe på den første Starbucks, få en fisk lige i ansigtet, og træd ind i verdens største bygning. Seattle ligger i det nordvestlige hjørne af USA og ligner ikke nogen anden amerikansk storby. Læs artikel

Guide til tre byer i USAs sydstater

23-12-2014: Tre smukke sydstatsperler ligger på snor - fælles for de tre byer er deres europæiske ophav og en fortid, de helst vil glemme. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...