Find mere om:
Guide til den bedste by i USA i.. | rejser.guide.dk

Rejseguide: Her er den bedste by i USA i 2016

Lonely Planet har kåret Philadelphia til den by i USA, du skal besøge i 2016. Få nogle insider tip til byen her.

Det kører for Philadelphia for tiden.

Ikke nok med, at den første Rocky-film har 40 års jubilæum i år, og Det Demokratiske Parti udråber deres præsidentkandidat i Philadelphia senere på året - nu har Lonely Planet også kåret Philadelphia som det sted i USA, der er mest værd at besøge i 2016. Det skriver CNN.

Philadelphia er kendt som USA's vugge, hvor uafhængighedserklæringen blev underskrevet i 1776 og ikke mindst for filmscenen, hvor Sylvester Stallone som bokseren Rocky Balboa løbetræner på den berømte trappe foran kunstmuseet Philadelphia Museum of Art.

Men hvad skal man ellers opleve i "the City of Brotherly Love"?

Det giver Camilla Folsach Madsen sit bud på. Hun har været rejsejournalist i 10 år og har en stor forkærlighed for Philadelphia.

»Byen er gennemsyret af historie. Man ser hestevogne i gaderne, og flere steder er mennesker klædt ud i historiske dragter og uniformer. I Independence Hall kan man se, hvor uafhængighedserklæringen blev underskrevet, og så ligger Philadelphia rigtig tæt på amishfolket,« siger hun.

Halvanden time i bil vest for Philadelphia ligger Pennsylvania Dutch Country - et stort område med amish-landsbyer, hvor man kan se det spartanske liv, som amishfolket efterstræber uden elektricitet, telefoner, biler og moderne landbrugsmaskiner.

Selv om amishfolket er sky, kan man sagtens få indblik i deres verden, fortæller Camilla Folsach Madsen.

»De har et velfungerende turistcenter, og en gang imellem laver de et stort familiemåltid på en af gårdene, hvor de inviterer turister indenfor. Så sidder faderen for bordenden, og familien beder bordbøn,« siger hun.

Hvis man vil dyrke historien endnu mere, anbefaler Camilla Folsach Madsen også, at man udforsker The Underground Railroad.

The Underground Railroad var et netværk af personer, som under slaveriet i USA etablerede flugtruter for at skaffe slaver fra syden til de frie stater, som Pennsylvania var iblandt. Det kan man blandet andet få indblik i på museet The Belmont Mansion i Philadelphia.

»Det er chokerende at få sat billeder og ord på, hvor håbløst livet var for slaverne,« siger Camilla Folsach Madsen.

Nogle af de klassiske turistattraktioner i "Philly", som storbyen også kaldes, er desuden The Liberty Bell, The Philadelphia Zoo, Longwood Gardens og The Franklin Institut.

/ritzau/FOKUS

Lonely Planets top 10 over bedste steder at besøge i USA i 2016

1. Philadelphia, Pennsylvania

2. Natchez, Mississippi

3. Yellowstone National Park (Montana, Wyoming, Idaho)

4. Birmingham, Alabama

5. Alaska

6. Somerville, Massachusetts

7. Northwest Arkansas

8. San Antonio, Texas

9. Southern New Mexico

10. Milwaukee, Wisconsin

Guide: Se Hemingways Paris og Virginia Woolfs London

18-07-2016: I stedet for at rejse ind i bøgernes verden i din sommerferie kan du også rejse ud i verden og se, hvor de store romaner udspiller sig. Læs artikel

Guide til Nevadas ødemark omkring Las Vegas

28-03-2016: Den amerikanske storby Las Vegas i hjertet af Nevada er kendt for at få spillelysten frem i de fleste. Trænger du til lidt adspredelse fra hotellernes spillebuler, kan du besøge en af ørkenstatens nationalparker eller komme helt tæt på en af verdens største dæmninger. Læs artikel

Guide til en byferie i Seattle

25-09-2015: Tag en overflyvning i vandflyver, drik kaffe på den første Starbucks, få en fisk lige i ansigtet, og træd ind i verdens største bygning. Seattle ligger i det nordvestlige hjørne af USA og ligner ikke nogen anden amerikansk storby. Læs artikel

Guide: Museer, delfiner og shopping i Miami

03-05-2015: Miami har et rigt kultur- og natteliv med latinske undertoner kombineret med masser af varme og flotte strandpromenader. Selv om dollaren er steget, gør billige flybilletter stadig Miami til et attraktivt sted at tage på mini-storbyferie. Læs artikel

Guide til tre byer i USAs sydstater

23-12-2014: Tre smukke sydstatsperler ligger på snor - fælles for de tre byer er deres europæiske ophav og en fortid, de helst vil glemme. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...