Find mere om:
Top 10: Her er de mest undervurderede byer.. | rejser.guide.dk

Top 10: Her er de mest undervurderede byer i USA

De fleste turister vælger at tage til byer som New York, L.A og San Francisco, når turen går til USA. Men hvorfor ikke gå nye veje? Det anerkendte rejsemagasin Condé Nast har kåret USA's 10 mest undervurderede byer, du bør besøge.

1. Portland, Maine

Kystbyen Portland, der ligger i den nordøstlige del af USA, er rig på historie og kan blandt andet prale af at have statens ældste fyrtårn – et charmerende, rundt, hvidt fyr nær Cape Elizabeth, der hviler på et råt klippeplateau ud til det frådende Altanterhav.

Men Portland er ikke blot for den historieinteresserede. Byen byder også på en række mikrobryggerier og tonsvis af friskfanget seafood. På den brostensbelagte gade Old Port kan man finde nogle af byens bedste restauranter, barer og butikker. Prøv f.eks. en scone med tranebær og valnødder hos bageren Standard Baking Company eller en perfekt tilberedt hummer på restauranten Eventide.

2. Baltimore, Maryland

Kriminalitetsstatistikken for Baltimore har i årevis ligget på den forkerte side af gennemsnittet, og derfor er byens rygte i nogles øjne blakket. Men der er alligevel god grund til at besøge byens havnefront, charmerende gamle bydele og mange museer.

Tag en gåtur rundt i kvarterer som Mount Vernon og Bolton Hill, der er spækket med maleriske, gamle bygninger, eller i de sydlige bydele Fell's Point og Federal Hill, der ligger ud til vandet og er pakket med restauranter og byliv. Prøv f.eks. gastropub'en Of Love and Regret, som er åbnet i samarbejde med en af byens stolheder, nemlig bryggeriet Stillwater, der efter sigende skulle stå bag nogle af byens bedste øl.

For de kulturinteresserede byder byen på et bredt udvalgt af parker, festivaler og museer, og hvis man er til tv-serier og har fulgt med i ”The Wire” og ”House of Cards”, vil man måske kunne genkende noget. Begge serier er nemlig optaget i Baltimore.

Her ligger Danmark også

3. Athens, Georgia

Ja, Athen ligger åbenbart også i USA, nærmere bestemt i staten Georgia, midt mellem Alabama og South Carolina. Her ligger University of Georgia og tiltrækker unge studerende, men også andre kreative entreprenører har set lyset i den forholdsvis lille by med knap 200.000 indbyggere. Gennem de seneste år er et voksende antal af kreative sjæle såsom kokke, musikere, kunstnere flyttet til byen og har givet den et sofistikeret skær og en god bunke "hipness". Desuden har sydstatsbyen fostret ingen ringere end bandet R.E.M., der har storhittet siden 1980'erne. Efter sigende skulle både forsangeren Michael Stipe og guitaristen Peter Buck stadig bo i Athens.

4. St. Petersburg, Florida

Miami, Orlando og Key West er måske mere oplagte destinationer i Florida end St. Petersburg, men hvis man er mere til kunst end til forlystelsesparker, er byen værd at besøge. For tre år siden åbnede nemlig Salvador Dali Museum, der har den største permanente udstilling af Dalís surealistiske værker uden for Europa. Selve museumsbygningen er også værd at køre efter. Den spektakulære bygning, der er designet af arkitekten Yann Weymouth, ligner en slange af glas, der snor sig rundt om den firkantede bygning.

Og ja, byens russiskklingende navn er skam tyvstjålet fra den russiske by af samme navn. Russeren Peter Demens, der var den ene af byens to grundlæggere, valgte navnet.

USA's naturskønne hjørne

5. Birmingham, Alabama

Med naboer som Atlanta to timer østpå og Nashville tre timer mod nord bliver Birmingham ofte overset. Men byen huser faktisk et af landets bedste historiske museer, nemlig Birmingham Civil Rights Institute. Gennem en interaktiv udstilling bliver de besøgende belært om borgerrettighedsbevægelsen på en dynamisk og lettilgængelig måde, som fremkalder følelser hos de fleste. Efter et besøg på museet kan man passende tage en tur på "food crawl" og gå på opdagelse på byens sprudlende madscene.

6. Pittsburgh, Pennsylvania

Pittsburgh er kendt som "The Steel City," fordi byen fra midten af 1800-tallet og frem til 1960'erne var landets førende producent af stål, men i dag er byen også kendt for sit store udbud af kulturelle aktiviteter. Især er byen kendt for Andy Warhol Museum, som er det største museum i USA, der er dedikeret til en enkelt kunstner. Museet, der i øvrigt kan fejre 20-års jubilæum i år, ligger i Pittsburgh, fordi det er pop art-kongens fødeby.

7. Detroit, Michigan

En tur til Detroit bør indeholde en tur til byens store madmarked, Eastern Market. Hver søndag blomstrer det næsten 125 år gamle marked op, når bagere, slagtere, blomsterhandlere og mange flere åbner deres boder. Detroits musikarv er en anden god grund til at besøge byen. Den er hjemby for verdensstjerner som Aretha Franklin, Diana Ross og Madonna, og i byen kan man besøge Motown Historical Museum, hvor man bl.a. kan se Motowns første lydstudie, Studio A , og en af Michael Jacksons hatte.

10 skarpe fra USA: Dem må du ikke gå glip af

8. Flagstaff, Arizona

Flagstaff er endnu en af de byer, man hurtigt passerer på vejen til f.eks. Grand Canyon, men der er faktisk grund til at stoppe op og tage en lille afstikker fra Route 66. Her vil man finde en hyggelig universitetsby med en række lækre bryggerier og et rigt restaurantliv, særligt når det kommer til veganer-køkkenet. Prøv f.eks. en gang spanskrør på Criollo Latin Kitchen. Er man på udkig efter et hyggeligt og gæstfrit hotel, er det tidligere motel, der nu er indrettet som boutique-hotel, Little America Hotel, et godt bud.

9. Boise, Idaho

Det er nok de færreste danskere, der kender byen Boise, og det er der nok en grund til. Byen bliver nemlig betegnet som "Vestens bedst bevarede hemmelighed". Her går både outdoor-livet og den mere urbane livsstil op i en højere enhed, selv byens beliggenhed mellem Rocky Mountains og the Great Basin Desert primært tiltrækker udefolket med unikke muligheder for vandring, rafting, mountainbiking og skiaktiviteter om vinteren.

På jagt efter USA’s rødder

10. Oakland, California

Tidligere på året kårede Condé Nasts læsere Oakland til at være en af de mest uvenlige byer i USA, men hvis man ved, hvad man går efter, er der faktisk meget at komme efter i byen. Den er blevet kaldt "det nye Brooklyn" pga. dens blomstrende kreative og kulturelle scene, og så er der pgså både gode mad- og shoppingmuligheder. Prøv f.eks. at gå en tur på Temescal Alley, hvis du er i shoppehumør.

10. Oakland, California

Tidligere på året kårede Condé Nasts læsere Oakland til at være en af de mest uvenlige byer i USA, men hvis man ved, hvad man går efter, er der faktisk meget at komme efter i byen. Den er blevet kaldt "det nye Brooklyn" pga. dens blomstrende kreative og kulturelle scene, og så er der pgså både gode mad- og shoppingmuligheder. Prøv f.eks. at gå en tur på Temescal Alley, hvis du er i shoppehumør.

Guide: Se Hemingways Paris og Virginia Woolfs London

18-07-2016: I stedet for at rejse ind i bøgernes verden i din sommerferie kan du også rejse ud i verden og se, hvor de store romaner udspiller sig. Læs artikel

Guide: Oplev andre sider af Manhattan

27-04-2013: Der er meget mere at give sig til på Manhattan end at besøge Times Square, se skyskrabere fra Empire State Building og slappe af i Central Park. Her får du inspiration til alternative udflugter i New York. Læs artikel

Anmeldelse: Mød Obama i egen hårde figur

22-02-2011: I Washington kan man nu stå ansigt til ansigt med samtlige USA’s præsidenter gennem 222 år. Læs artikel

Guide til Nevadas ødemark omkring Las Vegas

28-03-2016: Den amerikanske storby Las Vegas i hjertet af Nevada er kendt for at få spillelysten frem i de fleste. Trænger du til lidt adspredelse fra hotellernes spillebuler, kan du besøge en af ørkenstatens nationalparker eller komme helt tæt på en af verdens største dæmninger. Læs artikel

Guide til den bedste by i USA i 2016

15-02-2016: Lonely Planet har kåret Philadelphia til den by i USA, du skal besøge i 2016. Få nogle insider tip til byen her. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...