Find mere om:
Guide til chokoladeeventyr i Berlin | rejser.guide.dk

Tre søde fra Berlin

En afstikker til de nordtyske troper lader sig let kombinere med et par dage i mere breddegrads-normale Berlin. Og såmænd er det helt befriende, igen at opleve ægte kultur og gadeliv uden låg på. Med vind fra skiftende retninger.

Når man kommer lige fra troperne i Tropical Islands i lavt gear, må kulturoplevelserne deles op af afslappede timeouts. Og dem er berlinerne suveræne til – fra stjernerestauranter til hippe barer og Currywurst-boder. Ikke mindst på det søde, er der meget at vælge imellem. Her er tre sukker-bud:

1. La Cure Gourmande

Den højloftede gammeldags forretning med bunker af slik og kage er i sjov kontrast til det moderne epicenter, Alexander Platz, der er naboen. Som navnet antyder, er vi ovre i det franske, og stilen ligner noget sydeuropæisk fra midt i forrige århundrede: Gammeldags naive tegninger, dekorationer og nostalgi. Se blot chokoladepladerne – det er små kunstværker, man knapt nænner at åbne. Kiks og småkager, stablet i store pyramider. De er solide og lidt melede i det, mens karameller, fransk nougat og chokolade er lækkert.

B972127124Z.1_20151105170326_000+GFEP0DNS.2-0.jpg

Her er hyldevis af fine æsker og dåser fra gulv til loft, så det er et super sted at tanke op til slentreturen og gaveindkøb.

Se mere på www.curegourmande.com

2. Fassbender & Rausch

En stor og fornem chokoladeforretning med kvalitet i råvarer og håndværksmæssige traditioner fra 1800-tallet. Det er nemlig to af Berlins ældste chokolatierer, der forenede kræfterne i 1999 på et hjørne ved det flotte kirketorv, Gendarmenmarkt.

Butikken besøges af chokoladekendere og nysgerrige turister, der skal se modellen af Brandenburger Tor i mørk chokolade. Og de mange dåser og æsker, pyntet med stregtegninger af Berlins monumenter eller akvareller af renskurede og artige børn. Man kan jo håbe, det smitter lidt, hvis man forærer en æske til de kære små.

Her finder du Prags oversete spisesteder

Hovedattraktionen er Fassbender & Rauschs hjemmelavede pralinéer, der omhyggeligt lægges i eksklusive æsker af hænder med snehvide handsker. Prisen er derefter.

Hold pause i caféen på første sal med velbrygget kaffe, kager efter gamle opskrifter og husets egne chokolader. Dét er klasse.

Se mere på www.fassbender-rausch.de

3. Ritter Sport

Bygningen, der huser Ritter Sport butikken i Französische Strasse, er præcis så firkantet og opdelt i felter som de kvadratiske chokoladeplader. Og når man slår døren op, dufter der sødt af chokolade fra deres "Design din egen Ritter Sport"-bar.

B972127124Z.1_20151105170326_000+GFEP0DL2.2-0.jpg

Her løber flydende chokolade ud af hanerne og mixes med f.eks. tranebær, vingummibamser, chiliflager, ristede mandler, nødder eller tørrede hindbær efter eget valg.

Metropolernes metropol

Bag baren er der enorme stabler af Ritter Sport plader i standard- og ministørrelser i rå mængder. Og på førstesalen lidt god info om kakaohøst og chokoladeproduktion tillige med en café, der nu og da har chokoladefondue og Ritter Sport konditorkager på menuen.

Et super sted at tage hen med børn. Men bestemt også uden.

Se mere på www.ritter-sport.de

Guide: Tag på opdagelse i bilens hjemby: Stuttgart

03-04-2015: Mange er kørt forbi skiltet med Ausfahrt Stuttgart på vej på sommerferie. Men du bør overveje at dreje af, for den sydtyske storby byder både på hipsters i lederhosen, Mercedes-museum for bilnørderne og vin fremstillet på lokale druer. Læs artikel

Nyhed: Köln er let at nå og let at fordøje

22-10-2010: Byen er mere end synet af en sort domkirkes spir, når man drøner forbi på motorvejen. Læs artikel

Nyhed: Rejse ind i minimalisme

05-06-2009: Kombinér ferieturen til Tyskland med at genopdage Bauhaus-stilen og vær med til at markere 90-året for dens tilblivelse. Læs artikel

Guide til kultur og shopping i hansestaden Bremen

21-06-2016: Trods 1200 år på bagen er hansestaden Bremen ved Weser-floden en sprællevende by, der frister med et mix af historie, ny og gammel kultur, gastronomi, vin og events. Læs artikel

Guide til Berlins skjulte udendørsoaser

11-06-2016: Når man har travet Berlin tynd og set alle turistmagneterne, kan trangen til et pusterum være stor. En udflugt til friluftsbadet ved søen, jernbanen i parken eller kolonihaverne langs kanalen kan med garanti få selv den mest fortravlede turist ned i gear. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...