Find mere om:
Guide til en strøgtur i Sankt Petersborg | rejser.guide.dk

På strøgtur i Sankt Petersborg

Flere danske krydstogtsskibe sejler til Skt. Petersborg, hvor man på en gåtur langs hovedgaden kan opleve den ekstravagante arkitektur og byens rige historie.

Den sansende gudstjeneste

I hjertet af Sankt Petersborg ligger Kazan-katedralen langs hovedgaden, Nevskij Prospekt.

Kazan-katedralen er Sankt Petersborgs vigtigste fungerende kirke, og foran foran kirken står et monument af den store krigshelt Mikhail Kutuzov, der var russisk kampleder under den franske invasion af Rusland i 1812.

Monumentet og kirken blev opført i 1818 som et symbol på sejren over Napoleons imperium.

B972065944Z.1_20150827164056_000+GEMNEG2F.1-0.jpg

Kazan-katedralen er den mest berømte kirke i Rusland, og det er her, Vladimir Putin går hen for at få sin syndsforladelse. Hvis man gerne vil med til gudstjeneste, foregår det hver formiddag klokken 10.

Under en gudstjeneste i Kazan-katedralen bliver alle sanser stimuleret. Der dufter af røgelse, rummet bliver fyldt op af korsang, og kirkens fine altertavle er et spektakulært syn. Gudstjenesten i Kazan-katedralen er en stemningsfuld oplevelse.

Det er gratis at komme med. Kvinder skal bære tørklæde, mens mænd hverken må bære hat eller shorts.

Den store poets yndlingsrestaurant

Hvis man slentrer længere ned ad hovedgaden, kommer man til Litteraturcaféen eller på russisk Literaturnoye Kafe. Restauranten er fuld af historie, og det er et oplagt sted at spise en god traditionel russisk frokost.

Her serveres alt fra Borsjtj (russisk rødbedesuppe) til snegle. Om aftenen er der ofte livemusik og god stemning.

B972065944Z.1_20150827164056_000+GEMNEG2D.1-0.jpg

Caféen var den store russiske poet Alexander Pushkins yndlingsrestaurant, og litteraturcaféens indretning sætter én tilbage til starten af det 19. århundrede. Caféen spiller tilmed en rolle i Pushkins dramatiske død, for det var nemlig her, han spiste sin sidste nadver.

Pushkin mente, at franskmanden George D'anthés havde haft en affære med hans kone, og selv om utroskaben aldrig blev bevist, udfordrede Pushkin D'anthés til en skudduel. En duel Pushkin tabte.

For at hylde hans minde har Litteraturcaféen lavet et bord, hvor Pushkin sidder og spiser og skriver. Priserne på restauranten er som på en dansk restaurant

Verdens største kunstmuseum

B972065944Z.1_20150827164056_000+GEMNEG26.1-0.jpg

Forsætter man endnu længere ned ad hovedgaden, støder man ind i Eremitagen. Med sine 19 kilometer lange sale og flere end tre millioner udstillede værker er det verdens største kunstmuseum.

Museet har så mange kunstværker udstillet, at man på en enkelt dag kun kan nå at se et udsnit af det. Derfor kan man ligeså godt gå på jagt efter værker af de helt store, for Eremitagen har både værker af Da Vinci, Picasso, Michelangelo og Rembrandt.

Djævelen i Moskva

Størstedelen af museets udstillinger befinder sig i vinterpaladset. Paladset ligger placeret med fantatisk udsigt ud over Nevafloden og var indtil Februarrevolutionen i 1917 vinterresidens for den russiske zar.

Flere end 40.000 mennesker hjalp arkitekt Bartolomeo Rastrelli med at opføre det fornemme palads med den pastelgrønne facade i karakteristisk barokstil. Eremitagen er et ”must-see”, hvis man er i Sankt Peterborg. Prisen for et besøg er 600 rubler, hvilket svarer til 62 danske kroner.

Shopping for alle rublerne

B972065944Z.1_20150827164056_000+GEMNEG2A.1-0.jpg

På hovedgaden Nevskij Prospekt ligger det enorme shoppingcenter Gostinyi Dvor. Bygningen er en gammel lagerhal. Gostinyi Dvor er et af verdens første shoppingcentre, og med tiden er det også blevet et af de allerstørste og mest fashionable af sin slags.

Centret bliver betragtet som byens navle og er et samlingsted for unge såvel som gamle. Gostinyi Dvor er 53.000 kvadratmeter og har mere end 100 butikker. Kun et stenkast fra shoppingcentret ligger Yeliseev's delikatesse. Butikken har en imponerende klassisk russisk indretning med store guldbuer og lysekroner ned fra loftet.

Imponerende er også udvalget af delikate lækkerier. Man kan næsten forestille sig 1800-tallets godtfolk spankulere rundt, mens de hiver kaviar og champagne ned fra hylderne. Det kan man også købe i dag. Delikatessen har et stort udvalg af alt, hvad hjertet begærer. Fra oste til kager. Hvis man ikke vil købe ting med hjem og tilberede, fungerer stedet også som café.

Rejsen dertil

  • Krydstogt: Der er flere krydstogtsskibe, der sejler fra København til Sankt Petersborg. De fleste lægger dog kun til ved byen i en enkelt dag.
  • Fly: Fra Københavns Lufthavn kan man komme til Sankt Petersborg for 1.100 kr. tur/retur. Det tager fire timer derned, mens flyturen hjem tager tre timer. Både ud og hjem er der mellemlanding i Talinn.Hvis man flyver fra Billund Lufthavn tager det fem timer hver vej. Det koster 1.400 kr. for en returbilllet. Der er mellemlanding i Frankfurt begge veje.

Rejsen dertil

  • Krydstogt: Der er flere krydstogtsskibe, der sejler fra København til Skt. Petersborg. De fleste lægger dog kun til ved byen i en enkelt dag.
  • Fly: Fra Københavns Lufthavn kan man komme til Skt. Petersborg for 1.100 kr. tur/retur. Det tager fire timer derned, mens flyturen hjem tager tre timer. Både ud og hjem er der mellemlanding i Talinn.Hvis man flyver fra Billund Lufthavn tager det fem timer hver vej. Det koster 1.400 kr. for en returbilllet. Der er mellemlanding i Frankfurt begge veje.

I hjertet af Skt. Petersborg ligger Kazan-katedralen langs hovedgaden, Nevskij Prospekt. Kazan-katedralen er Skt. Petersborgs vigtigste fungerende kirke, og foran foran kirken står et monument af den store krigshelt Mikhail Kutuzov, der var russisk kampleder under den franske invasion af Rusland i 1812. Monumentet og kirken blev opført i 1818 som et symbol på sejren over Napoleons imperium.

Kazan-katedralen er den mest berømte kirke i Rusland, og det er her, Vladimir Putin går hen for at få sin syndsforladelse. Hvis man gerne vil med til gudstjeneste, foregår det hver formiddag klokken 10. Under en gudstjeneste i Kazan-katedralen bliver alle sanser stimuleret. Der dufter af røgelse, rummet bliver fyldt op af korsang, og kirkens fine altertavle er et spektakulært syn. Gudstjenesten i Kazan-katedralen er en stemningsfuld oplevelse.

Det er gratis at komme med. Kvinder skal bære tørklæde, mens mænd hverken må bære hat eller shorts.

Guide: Moskva har masser af pragt og kultur

02-09-2011: For dem, der er trætte af mafia og ballade, fortæller herboende russer om byens andre sider. Læs artikel

Guide til besøg i Alpernes hovedstad Torino

02-04-2016: Den norditalienske storby Torino er omgivet af bjerge i alle retninger. Nyd udsigten fra byens højeste museum eller Cappuccini-bjerget. Er du mere til kunstskatte og italienske delikatesser, kan du besøge det egyptiske museum eller et osteria. Læs artikel

Guide: På sporet af det tabte Königsberg

01-10-2014: Tidligere undertrykt tysk kultur pibler frem i den russiske enklave Kaliningrad. Læs artikel

Guide: Fem romantiske perler i Paris

20-01-2014: Guide: Få byer oser af romantik og kærlighed som Paris. Her er fem originale steder at tage hen med din partner. Læs artikel

Guide til oplevelser i München

22-06-2013: De fleste associerer München med Oktoberfest og gjaldende mænd i lederhosen. Stil er sjældent det første ord, der kommer på bordet, når samtalen falder på Tysklands tredjestørste by, men nu får de fjerprydede hatte og krydrede karrypølser hård konkurrence af moderne design og elegant haute cuisine. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...