Find mere om:
Guide: Tokyo klædt i lyserødt | rejser.guide.dk

Guide: Tokyo klædt i lyserødt

Sakura er det japanske ord for den magiske tid på året, hvor kirsebærtræerne blomstrer og maler den japanske hovedstad i de smukkeste lyserøde nuancer.

Ingen tid på året er smukkere at besøge den japanske hovedstad Tokyo end netop nu.

I disse dage blomstrer kirsebærtræerne, og det får den pulserende megaby til at stoppe op et øjeblik og sætte pris på naturen og hinanden.

Kirsebærblomsterne står smukkest i perioden frem til den 5. april, men er du kommet for sent ud ad starthullerne i år, så ingen panik: Næste år går japanerne igen amok over den lyserøde højtid, og så skal du være med.

Sakura

Japanerne holder nøje øje med kirsebærtræerne og deres forventede blomstring og forudsiger med stor præcision, hvornår begivenheden indtræffer. Flere hjemmesider er dedikeret til fænomenet. Tidspunktet for blomstringen varierer fra egn til egn i Japan, men i Tokyo springer de typisk ud i den sidste tredjedel af marts og ses bedst omkring slutningen af marts og begyndelsen af april. Skal du også have et billede på Danmarks mest populære selfie-sted?

Blomstring i Ueno-parken

B972246463Z.1_20160322143040_000+G6AS3VSJ.1-0.jpg

Familier, par, veninder, venner, pensionister, børn, unge og gamle: Alle beundrer de udsprungne kirsebærtræer, og et af de mest populære steder at opleve Sakura er Ueno-parken, som rummer flere end 1.000 kirsebærtræer.

Når alle blomstrer samtidig, er det et syn for guder – hvis man vel at mærke er en gud, der kan lide farven lyserød. Det er ikke usædvanligt at se grupper, som ankommer med tæpper og madkurv, for at nyde en bid mad og lidt at drikke i skæret fra de lyserøde blomster. Hanami-festerne, som dette fænomen kaldes, har grebet om sig.

I Ueno-parken er der opstillet lange rækker af festivaltoiletter til de mange mennesker, der skyller den medbragte mad ned med rigelige mængder alkohol. Det gælder især grupperne af mænd i jakkesæt, der ligner, at de lige er kommet fra kontoret for at skåle på forårets komme, og som henad eftermiddagen ligner en 30-års fødselsdag, der er løbet løbsk.

Køkkengaden Kappabashi

B972246463Z.1_20160322143040_000+G48S50AT.1-0.jpg

Japan har en vidunderlig æstetik. Raffineret, stilren og lækker.

Det gælder også alle de små dele af stellet, som et godt japansk måltid serveres på.

For én ting er sushiens naturligt smukke farver fra laksen, tunfisken og rejen, men hvad det bliver serveret på er lige så vigtigt.

Japanerne ryster ikke på hånden, når det kommer til æstetikken, og et stel udgør således en vidunderlig souvenir fra et besøg i Tokyo.

Den charmerende lillebror

Intet sted er udvalget større end i køkkengaden Kappabashi, som er fuld af butikker, der har specialiseret sig i alt til det japanske køkken – undtagen madvarer. Vi taler spisepinde, skåle, fade, krus – det hele.

Vær dog opmærksom på, at en del af butikkerne er tiltænkt Tokyos restauranter, så der skal lige sorteres lidt i butikkerne, for ellers kommer du hjem med gigantiske popcornmaskiner, kagemontre eller en traditionel pizzastenovn.

Verdens travleste lyskryds

B972246463Z.1_20160322143040_000+G6AS3VSO.1-0.jpg

Det er ikke mange byer forundt at have et lyskryds som en af de helt store attraktioner.

Det er ikke desto mindre tilfældet i Tokyo, hvor lyskrydset i Shibuya tiltrækker turister i hobetal. Og intet giver dig den samme ”wow, jeg er faktisk i Japan”-fornemmelse i kroppen som dette sted.

Det røde lys tænder samtidig på alle vejbaner. Bilerne stopper og nedtælling til kaos begynder. Fodgængerne kommer fra alle retninger, venter tålmodigt ved lyssignalet, og når det skifter til grønt, haster de over fra fem forskellige retninger. Samtidigt. Det ser vanvittigt ud. Fra gadekøkken i Tokyo til running sushi i Danmark

Fodgængerne har to minutters grønt lys, så skifter det til rødt. De sidste får lige fødderne væk fra stregerne i krydset, inden alt står stille i et par sekunder. Så bliver der grønt for bilerne og nye horder af mennesker, der skal krydse gaden, samler sig.

Lyskrydset ligger foran Shibuya Station, og området er blevet beskrevet som den japanske udgave af Times Square med lysreklamer, butikker, barer og restauranter.

Spis sushi med de lokale

B972246463Z.1_20160322143040_000+G6AS3VS2.1-0.jpg

Hvor spiser man god sushi i Tokyo? Internettet bugner med forslag, men når man spadserer rundt i Tokyos gader ligner det ikke, at byen vrimler med sushibarer – hvilket er overraskende. Men her er et tip fra Erik Kludt fra rejsebureauet Japanspecialisten, der er værd at give videre:

»Når maven rumler, så gå i hælene på det lokale forretningsfolk«. Guide: Find vej til den optimale sushioplevelse

Følg strømmen af slipseklædte kontormedarbejdere, som skal ud og have frokost, og når de træder ind i de mest anonyme bygninger, er du på rette vej.

Her vil hele kælderen eller en dedikeret etage være fuld af indbydende restauranter, der repræsenterer forskellige køkkener i alle prisklasser.

Tag sushirestauranten med den længste kø, for her sælger de ofte de bedste og billigste sushi. Og selv om køen ser lang og uoverskuelig ud, så er den hurtigt afviklet, for japanerne har ikke lang frokostpause. Her vil du få serveret sushi, der er bedre end du nogensinde har fået den før. Helt frisklavet, velsmagende og sjældent dyrt.

Japansk Luksus

Da filmen ”Lost In Translation” gik sin sejrsgang verden over, ville alle gerne bo på Park Hyatt Tokyo, samme sted som Bill Murray i filmen. Men årene er gået og selvsamme kæde har nu åbnet et nyt og endnu mere fancy hotel.

Andaz Tokyo Toranomon Hills

Hotellet er inspireret af den ældgamle japanske papir-foldekunst origami, og indtager de seks øverste etager i en 52. etagers skyskraber. Allerøverst er der lige nu indrettet en udendørs Hanami-have med ægte kirsebærtræer, hvor der bliver fejret Sakura. Hotellet er japansk på den mest ypperlige facon, og er alt hvad du drømmer om ved et besøg i Tokyo. Der er faktisk kun én dårlig ting at sige om stedet: Det er rasende dyrt. Priserne starter ved1.684 kr. pr. person i delt dobbeltværelse, men Tokyo vrimler ikke med gode, billige hoteller, så slå dig løs og lev et par dage i Tokyo som var der ingen dag i morgen. Og ja, værelserne er selvsagt udstyret med topmoderne japanske toiletter med varme i sædet, en lille spuler til de sarte ender og sågar en varmeblæser, hvis du ikke orker at bruge papir.

Se mere på: www.tokyo.andaz.hyatt.com

Rejsen dertil

Tokyo har to internationale lufthavne: Narita og Haneda. Sidstnævnte ligger tættest på byen og sparer betydelig tid i transport til og fra lufthavnen, men kun få selskaber flyver hertil fra Europa, bl.a. Air France. Der er større konkurrence og udvalg af flyselskaber til Narita-lufthavnen, og forvent at betale omkring 5.000 kr. for en returbillet inkl. alle skatter og afgifter.

Om Tokyo

Tokyo har været hovedstad i Japan siden 1868, og byen rummer over 12 millioner indbyggere.

Guide til storbyferie i Tokyo

24-10-2015: Tokyo er kendt for sine himmelhøje skyskrabere og nogle af klodens mest myldrende områder. Men verdens største by er mere end bare størst. Den er også hjemsted for urbane distrikter med intim stemning, afslappende oaser og arkitektoniske oplevelser. Læs artikel

Guide til en weekendtur til Antwerpen

17-01-2015: Antwerpen i Belgien er nok bedst kendt for sine funklende diamanter, men byen gemmer på et kulinarisk skatkammer med alt fra Michelin-stjerner til macarons. Vi guider til en dekadent weekend i den belgiske havneby. Læs artikel

Guide til ferie i Kyoto

26-11-2010: Kyoto er byen, hvor det tager tre år at lære at lave den helt rigtige kop grønne te. Og hvor man på egne fødder kan opleve, hvor svært det er at være en lydløs, listig ninja. Læs artikel

Nyhed: Prøv Islingtons gode gemmer

11-11-2009: London byder altid på nye overraskelser, men hvor skal man begynde? Prøv Islington, der har udviklet sig til et af metropolens mest trendy forstæder. Læs artikel

Guide til tre besøgelsesværdige byer i USA - Charleston, New Orleans og Savannah

08-07-2016: Læserne af rejsemediet "Travel+Leisure" har kåret verdens ti bedste byer. Tre af disse ligger tilsyneladende i de amerikanske sydstater. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...