Find mere om:
Hængelåse hærger Italien | rejser.guide.dk

Hængelåse hærger Italien

Populær bog har startet romantisk, men problematisk trend, der plager flere italienske byer.

En romantisk handling eller en plage?

I flere italienske byer er forelskede par begyndt at skrive deres navne på hængelåse, som de låser fast til broer for derefter at smide nøglen i vandet.

Den nye trend, der symboliserer evig kærlighed, er inspireret af italieneren Federico Moccias bog fra 2006 "Ho voglia di te" (jeg vil have dig), der også er blevet filmatiseret.

Trenden har bredt sig til byer som Verona, Firenze, Napoli og Venedig - og i sidstnævnte er holdningen klar: Det er en plage.

Det går for langt

Ifølge Stefania Battaggia, leder af Venedigs byplankontor, er Venedig kendt som en romantisk by, men de flere hundrede hængelåse, der pryder flere broer i byen, er at gå for langt:

"Det er forbudt, og rusten fra låsene risikerer at skade stenene," siger hun ifølge The Guardian.

I Federico Moccias bog er det broen Milvian i Rom, det går ud over, og efter at bogen blev et hit, var en lygtepæl tæt på at vælte under vægten fra de mange hængelåse.

Den samme frygt er nu opstået i Venedig, der i forvejen kæmper med stigende vandstande.

Populært i mange byer

Fænomenet har også spredt sig til andre byer.

I Firenze har politiet fjernet 5.000 hængelåse fra Ponte Vecchio, og borgmesteren truer nu med bøder.

Og i Verona er det hus, hvorfra den virkelige Julie efter sigende kaldte på Romeo, blevet vedhæftet adskillige hængelåse.

Men også uden for Italien er hængelåsene populære.

De er blevet set i Paris, Madrid, Ljubljana og sågar på Den Kinesiske Mur.

LÆS OGSÅ: Venedig indfører turistafgift

Guide til spisesteder i Rom

28-03-2016: Ikke alle veje fører til et godt spisested i Rom. Det kan kræve mange forgæves restaurantbesøg at finde det helt rigtige sted, hvis ikke man er lokalkendt i byen. Men der er hjælp at hente i en ny bog, hvor 13 romere anbefaler deres yndlingsspisesteder i den italienske hovedstad. Jyllands-Posten bringer her et uddrag af ”Smagen af Rom – 13 lokales kulinariske favoritsteder”, der udkom 10. marts. Læs artikel

Guide til nytår i Rom

09-12-2010: Det er en speciel oplevelse at være til gudstjeneste med paven i Peterskirken i Rom. Læs artikel

Nyhed: Med Valdemar på julemarked i Rom

14-12-2009: Det stemningsfulde julemarked på Piazza Navona er en stor oplevelse - ikke mindst i selskab med et nysgerrigt barnebarn. Læs artikel

Nyhed: BREVKASSEN

20-10-2009: Sommerferie i Beirut Vi, en familie med to børn på 10 og 14 år, skal til barnedåb i Libanon i juli. Læs artikel

Guide: Se Hemingways Paris og Virginia Woolfs London

18-07-2016: I stedet for at rejse ind i bøgernes verden i din sommerferie kan du også rejse ud i verden og se, hvor de store romaner udspiller sig. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...