Find mere om:
Guide til besøg i Alpernes hovedstad Torino | rejser.guide.dk

Besøg Alpernes hovedstad

Den norditalienske storby Torino er omgivet af bjerge i alle retninger. Nyd udsigten fra byens højeste museum eller Cappuccini-bjerget. Er du mere til kunstskatte og italienske delikatesser, kan du besøge det egyptiske museum eller et osteria.

Lokal vin i kælderen

B972252764Z.1_20160331130732_000+GRFS9N2H.1-0.jpg

Drømmer du om at spise italienske delikatesser som pasta og smagfuld salami, skal du lægge vejen forbi et af byens osteriaer. Osteria er navnet for de lokale restauranter i Piemonte-regionen, som Torino er en del af. Osteria Al Tagliere er indrettet som en kro med landskabsmalerier, ternede duge på bordene og grønne planter på væggene. Maleriernes motiv er ikke tilfældigt valgt, for de viser alle en af de egne, som restauranten får sin ost fra. På restauranten finder du pølser og oste fra hele Norditalien, men restauranten gemmer også på en udsøgt vinkælder. I kælderen kan du vælge mellem vin fra lokale producenter som Ratti, Giacomo Bologna, Braida eller Donna Fugata og Planeta fra Sicilien. Når du besøger byens restauranter, skal du som udgangspunkt regne med, at de holder lukket mellem klokken 15 og 19. Du skal derfor ikke regne med at kunne spise en sen frokost eller tidlig aftensmad på Osteria Al Tagliere. Besøger du restauranten om sommeren, er der ofte musik på restaurantens udendørs terrasse.

Genoplev Vinter OL 2006

B972252764Z.1_20160331130732_000+GRFS9N1C.1-0.jpg

For ti år siden fik Torino stor opmærksomhed i medierne, da byen var vært for Vinter OL i 2006. Vil du vide mere om det bjerglandskab, der dannede rammer for vinterlegene, skal du besøge Cappuccini-bjerget i Torino. Her finder du museet for Museo Nazionale della Montagna, som er det nationale museum dedikeret til bjergene, der omkranser byen.

Museets underjordiske etage rummer de midlertidige udstillinger, mens stueetagen har fortællinger om livet i bjergene. Endelig kan du høre mere om de olympiske vinterlege, klatring og andre sportsbegivenheder på museets øverste etage. Entre koster 10 euro (cirka 75 kr.), og besøger du byen i løbet af foråret, kan du genopleve de olympiske lege på museets særudstilling.

Pladsen foran museet er et godt sted at nyde udsigten over Torino, og på en dag med klart vejr, kan du se bjergtinder stikke op i landskabet. Har du brug for frisk luft, kan du gå til museet, men ellers er det også muligt at tage en bus fra centrum.

Film i store højder

B972252764Z.1_20160331130732_000+GRFS9N0S.1-0.jpg

Når du går rundt blandt Torinos travle caféer og små parker, kan du ikke undgå at lægge mærke til Mole Antonelliana. Bygningen rager højt op over byens hustage og er med sine 167,5 meter ikke til at overse.

Har du lyst til at besøge Torinos pendant til Eiffeltårnet i Paris eller tv-tårnet i Berlin, har du to muligheder. Du kan enten se tårnet indefra ved at besøge filmmuseet, der har til huse i tårnet, eller du kan tage elevatoren op og nyde udsigten over byen og alperne. Entre til museet og elevator koster 14 euro (cirka 105 kr.), hvis du køber en samlet billet. Vil du kun se museet, koster det 10 euro (cirka 75 kr.), og en tur i elevatoren koster 7 euro (cirka 52 kr.).

På Museo Nazionale del Cinema er filmkunsten i centrum. Museet rummer en rejse gennem filmhistoriens udvikling fra de første stumfilm til de seneste film i Star Wars-universet. Har du brug for en pause, kan du sætte dig til rette i museets biograf. Cinema Neorealista har italienske filmklassikere på programmet.

Gå mellem mumier og sarkofager

B972252764Z.1_20160331130732_000+GRFS9N0F.1-0.jpg

I Torino finder du verdens største museum for egyptisk kunst uden for Egypten. Museo Egizio rummer en imponerende samling mumier, sarkofager og papyrusruller fra egyptens storhedstid. Samlingen består af 26.000 genstande, men det er kun de 6.500, der er vist frem for tiden. Museet åbnede i 1824, men er i dag et af de mest moderne museer i byen. Museo Egizio gennemgik en omfattende renovering i 1989, og det har sat store aftryk på museet. Ved indgangen bliver publikum mødt af lange rulletrapper, der transporterer gæsterne ned i kælderen, hvor rejsen til det gamle Egypten begynder. Alle får udleveret en audioguide, der fortæller historier om begravelsesritualer, slaver og guder, efterhånden som man bevæger sig rundt i museets udstillinger. Entré koster 13 euro (cirka 98 kr.), men studerende kan komme ind for 8 euro (cirka 60 kr.). Har du svært ved at lokke børnene med, kan det måske friste, hvis du fortæller, at museet rummer sfinxen, der er kendt fra tegneseriealbummet og tegnefilmen Asterix og Kleopatra.

Rejsen dertil

Du kan ikke flyve direkte til Torino fra Danmark, så du skal enten mellemlande i Amsterdam, London, Istanbul eller en anden storby på vejen. Flyveturen tager omkring fem timer og 40 minutter inklusiv flyskift. Fra København koster turen 860 kr. tur-retur. Flyver du fra Billund koster en billet 815 kr. tur-retur. Flyver du fra Aalborg koster det 1.170 kr. tur-retur Du kan også flyve til Milano Malpensa og tage en bus det sidste stykke. Flyveturen til Milano tager to timer, og fra København koster rejsen koster 1.100 kr. tur-retur. I Milano Lufthavn kan du købe en busbillet til Torino for 22 euro hos busselskabet Sadeem (cirka 165 kr. for en enkeltbillet). Turen tager to timer, og bussen kører hver anden time. ussen kører hver anden time.

Guide til Norditaliens ældste by, Padova

21-06-2016: Mellem Venedig, Milano og Firenze ligger Norditaliens ældste by, Padova, der trods sin lokale charme og lange historie stadig står i skyggen af de nærliggende turistmagneter. Men nu fører Padova an og flirter med besøgende over flodture, kunst, kultur og historie. Læs artikel

Guide til en strøgtur i Sankt Petersborg

01-09-2015: Flere danske krydstogtsskibe sejler til Skt. Petersborg, hvor man på en gåtur langs hovedgaden kan opleve den ekstravagante arkitektur og byens rige historie. Læs artikel

Guide til Norditaliens hovedby Milano

08-07-2015: Milano er modens mekka, fodboldens højborg og denne sommer også midlertidigt hjemsted for den internationalt anerkendte Verdensudstilling. Milano er oplevelsernes by, hvor der skal føles, sanses, råbes, spises og danses. Læs artikel

Guide til mad, musik og kunst i Wien

18-05-2015: Om kort tid bliver Wien rendt over af Melodi Grand Prix-entusiaster, men den østrigske hovedstad byder også på interaktive museer, søde sager, hesteballet og den ypperste klassiske musik. Læs artikel

Guide: Tag på opdagelse i bilens hjemby: Stuttgart

03-04-2015: Mange er kørt forbi skiltet med Ausfahrt Stuttgart på vej på sommerferie. Men du bør overveje at dreje af, for den sydtyske storby byder både på hipsters i lederhosen, Mercedes-museum for bilnørderne og vin fremstillet på lokale druer. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...