Find mere om:
Guide: Her får du luksus til lavpris | rejser.guide.dk

Guide: Her får du luksus til lavpris

Overnat i storbyer som Warszawa og Thessaloniki, hvor fire nætter på et femstjernet hotel koster det samme som en enkelt nat koster på et tilsvarende hotel i London.

En overnatning på et femstjernet hotel koster ikke nødvendigvis et halvt års opsparing, hvis du er forberedt på at holde din ferie i Warszawa. Den polske hovedstad er nemlig blevet kåret som den by i Europa, hvor du finder de billigste femstjernede hoteller. Gennemsnitsprisen for et femstjernet hotel i Warszawa ligger på 770 kr. pr. døgn.

Den græske Thessaloniki er en anden storby, der byder på billige luksushoteller. Her koster det i gennemsnit 798 kr. pr. døgn på et femstjernet hotel, mens det til sammenligning koster 3.024 kr. for en overnatning i samme hotelkategori i London. Det viser en undersøgelse fra det britiske rejseselskab Kayak.com.

1280px-Thessaloniki-Arch_of_Galerius_(eastern_face).jpg

Du betaler altså det samme for en enkelt femstjernet overnatning i den engelske hovedstad, som fire nætter koster i Warszawa og Thessaloniki. Og en søgning på Hotels.com viser tilmed, at du kan bo for helt ned til 658 kr. pr. nat på det femstjernede hotel Platinium Residence i Warszawa og til 558 kr. pr. nat på i Holiday Inn i Thessaloniki. Der er derfor mange penge at spare på luksusovernatningen ved at vælge de billigere byer.

Den dyre luksus

I toppen af listen over dyre storbyer ligger London, skarpt efterfulgt af Firenze, Paris og Milano. Her ligger priserne ifølge Kayak.com nemlig på næsten 3.000 kr. pr. nat. Men selv om prisen er næsten fire gange så høj som de billigste byer, betyder det ikke nødvendigvis, at man får mere luksus for pengene. Fælles for de fleste femstjernede hoteller er, at de følger de samme retningslinjer og tilbyder ekstra service som 24-timers reception, parkering tilknyttet hotellet, friske blomster på værelset og vaske- og renseservice med højst en times tilbagelevering.

»Generelt er et femstjernet hotel af samme standard, selv om der er prisforskel. Det er mere, når man går ned i stjerner, at man skal være opmærksom på standarden. Her vil man kunne opleve, at et trestjernet hotel i London faktisk har en lidt lavere standard end i Warszawa,« siger Jan Lockhart, der er administrerende direktør i FDM Travel.

Dog skal man være opmærksom på, at der ikke er et verdensomspændende standard stjernesystem for hoteller.

Vietnam er et af verdens billigste feriesteder for danskere

»Der findes ikke en ensartet opfattelse af, hvad der skal til for at opnå x antal stjerner. Heller ikke når det gælder fem stjerner,« forklarer Henrik Messmer, der er kommunikationschef i Horesta.

Men de forskellige opfattelser af stjerneratings er dog ikke noget, man kan læse ud fra prisen. Et billigt femstjernet hotel kan godt have bedre faciliteter end et dyrt femstjernet. For at gøre det nemmere for forbrugerne at navigere i stjerne-vrimlen har flere lande tilmeldt sig et fælles klassificeringssystem.

»Mange lande har tilsluttet sig systemet Hotel Stars Union, der er et forsøg på at gøre klassificeringen ensartet på tværs af landegrænserne,« siger Henrik Messmer.

Allerede nu har lande som Tyskland, Østrig og Ungarn tilsluttet sig, og Danmark bliver også medlem i januar 2015. Er landene medlem af Hotel Stars Union, kan man som rejsende regne med en ensartet klassificering, forklarer Henrik Messmer.

Godt hotel og billigt fly

Vil du billigt på luksusferie, kan du ud over Warszawa og Thessaloniki også vælge hovedstæder som Athen, Budapest og Berlin, der alle ligger i lande, der er medlem af Hotel Star Union. Her kan man slippe med en tusindlap for en nat på et femstjernet hotel. Og det er der mange danske rejsende, der gerne vil.

»Det er billigt at tilkøbe en ekstra stjerne i nogle af de billige storbyer, så mange af vores gæster vil gerne betale lidt ekstra for at få en særlig hoteloplevelse,« siger Jan Lockhart. Sådan afslører du falske hotelanmeldelser

Danskerne er derfor villige til at spendere lidt ekstra på hotel, men så til gengæld spare lidt på flybilletterne i stedet.

»Der er en tendens til, at man gerne booker et billigt fly f.eks. med Easyjet eller Norwegian og så bruger pengene på at opgradere hotellet. Hvis der kun er tale om to-tre dages ferie, så er ca. hver anden villig til helt at spare bagagen væk og nøjes med håndbagage for at spare endnu mere på flybilletten,« fortæller Jan Lockhart.

For at få den allerbilligste udgave af luksus kan det være en fordel af gå efter de mindre populære rejsedage. En ferie i hverdagene er billigere end weekender, både hvad angår de femstjernede hoteller og flyrejsen dertil.

Amerikansk hotel flyver champagne ud – med droner

10 byer med luksus til lavpris

Gennemsnitlig pris pr. nat for et femstjernet hotel

 • Warszawa, Polen: 807 kr.
 • Thessaloniki, Grækenland: 837 kr.
 • Bukarest, Rumænien: 940 kr.
 • Athen, Grækenland: 995 kr.
 • Lissabon, Portugal: 1.084 kr.
 • Budapest, Ungarn: 1.093 kr.
 • Bruxelles, Belgien: 1.175 kr.
 • Prag, Tjekkiet: 1.323 kr.
 • Berlin, Tyskland: 1.392 kr.
 • Madrid, Spanien: 1.478 kr.

10 byer med luksus til en høj pris

Gennemsnitlig pris pr. nat på et femstjernet hotel

 • London, England: 3.075 kr.
 • Firenze, Italien: 3.068 kr.
 • Paris, Frankrig: 2.937 kr.
 • Milano, Italien: 2.915 kr.
 • Nice, Frankrig: 2.420 kr.
 • Rom, Italien: 2.367 kroner
 • München, Tyskland: 2.358 kr.
 • Edinburgh, Skotland: 2.016 kr.
 • Amsterdam, Holland: 1.986 kr.
 • København, Danmark: 1.839 kr.

Kilde: Kayak.com

Nyhed: Her er de billigste luksushoteller

24-11-2011: Ikke langt fra Danmark ligger denne hovedstad, hvor luksus ikke koster meget. Læs artikel

Guide: Seks europæiske storbyer: Denne er billigst

04-05-2016: Overvejer du en afstikker til en af de klassiske europæiske weekendstorbyer? Se her, hvor du kommer længst for pengene. Læs artikel

Guide til forsmag på foråret i skønne storbyer

03-02-2015: Træt af det danske vintervejr? Her er fire skønne storbyer, hvor du kan få forsmag på foråret ikke langt fra kolde Danmark. Når rejsen ikke tager lang tid, har du mere tid til at slappe af og se byen. Læs artikel

Guide til de billigste storbyer i Østeuropa

05-07-2016: Flere danskere rejser til østeuropæiske lande på ferie. Hvis du rejser på budget, kan du kigge mod Sofia, Sarajevo, Beograd og Bukarest. Læs artikel

Guide til et ophold i vandtårnet i Middelfart

09-11-2014: I Middelfart er et gammelt vandtårn blevet indrettet som et eksklusivt ferie- og kursussted i syv runde etager. Explorer har afprøvet den alternative luksusbolig i en weekend, der stod i forkælelsens tegn med vin og gourmetmad. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...