Find mere om:
10 tips til Athens bedste udflugtsmål | rejser.guide.dk

10 tips til Athens bedste udflugtsmål

Den græske hovedstad er berømt for sine antikke seværdigheder, men byen byder på meget mere end marmorsøjler og oldgamle krukker. Her er en guide til Athens bedste udflugtsmål.

Det er ikke svært at finde stakkevis af turforslag på internettet, når feriedestinationen er Grækenlands hovedstad, Athen, men Explorer har søgt hjælp hos den lokale 48-årige rejseskribent Antonis Iordanoglou, som har arbejdet for adskillige rejsemagasiner, har skrevet en halv snes rejseguider og desuden blogger på www.thegreektraveller.com. Her er lokalkenderens 10 forslag til seværdigheder, turisten bør opleve i Athen.

1. Akropolis (naturligvis, tør man sige)

Det 2.500 år gamle bygningsværk er placeret i Athens udkant højt oppe på en klippe, og det kan ses fra stort set hele Athen. For at komme ind på Akropolis skal man tage hovedindgangen i Dionysiou Areopagitou, hvor adgangsbillet også købes. Den koster 12 euro. Unge under 18 år har fri adgang.

2. Syntagma

Syntagmapladsen er Athens midtpunkt. Syntagma er hjemsted for både den græske præsident og parlamentet. Stedet beskyttes af bevæbnede soldater iklædt den lidt særprægede uniform med nederdel. Ved vagtskiftet samles hundredvis af især turister på stedet, der i reglen også har besøg af duer i snesevis. Den største oplevelse er at følge vagtskiftet søndag kl. 11. Lige bag parlamentsbygningen ligger Athens største park, Nationalparken.

3. Plaka

Det er Athens ældste bydel og en af de smukkeste. Plaka ligger blot nogle hundrede meter fra Syntagma ned mod Akropolis.

B97964549Z.1_20140619175827_000+G1ODQ33D.2-0.jpg

Her er smalle og snoede gader med masser af restauranter og butikker af skiftende kvalitet. Personligt kan jeg ikke forestille mig en rejse til Athen uden et besøg i Plakaen. De bedste restauranter serverer god græsk mad. Det er forholdsvis nemt at finde dem, for de er velbesøgte, hvor genboens er næsten tom.

Der kan i Plakaens læderbutikker gøres gode handler. Der findes en del moderne butikker, men bygningerne må ikke ændres, da de er fredede.

Gæstfrihed og turisme trods krise

4. Lykabettoshøjen

Herfra er der, hvis man ellers magter at gå op til toppen, en fantastisk udsigt over Athen. Det er også muligt at tage kabelbanen til toppen. Men de mere trænede turister mener, at man bør tage turen til fods. Og lykkes det, kommer man op til Athens højeste punkt, hvor der er restauranter og cafeer på toppen.

B97964549Z.1_20140619175827_000+G1ODQ330.2-0.jpg

Kabelbanen til toppen af Lykabettoshøjen udgår fra Ploutarchou.

5. Akropolis Museum

Museet åbnede i 2007. Det var meningen, at det skulle tages i brug inden OL i 2004, men arbejdet med opførelsen af den smukke bygning blev forsinket.

Entreen koster 5 euro, mens det er gratis for unge under 18. Museet ligger 300 meter fra Akropolis Her er altså tale om det ny Akropolis Museum i modsætning til det gamle fra 1878.

Det anbefales at besøge museet før Akropolis, hvilket vil fremme forståelsen. Læs mere på:http://www.theacropolismuseum.gr

Udforsk de ukendte sider af Kos

6. Sunio

Det er måske lidt overdrevet at tage Kap Sounion, i daglig tale Sounio, med i en top 10 over Athen. Men alligevel. For mange turister tager de godt 80 km sydpå til dette historiske sted. Og alene køreturen derned langs vandet er en vidunderlig oplevelse. Sunio er ikke mindst kendt for det imponerende Poseidon Tempel tilegnet havguden Poseidon. Tidligere var det almindeligt, at gæster ridsede deres navne ind i templet, men for ikke at risikere yderligere ødelæggelse, er bygningsværket nu afspærret.

B97964549Z.1_20140619175827_000+G1ODQ348.1-0.jpg

Der ligger et par gode ægte græske restauranter i vandkanten.

7. Athens Metro

Metroen kaldes også et rullende museum og er ikke blot et transportmiddel. Her er både antik og nyere kunst repræsenteret. På Akropoli-stationen, der åbnede i 2000, er der mulighed for at se replikaer af friserne fra Parthenon.

Men derudover er metroen et velfungerende transportsystem. Togene kører hver femte minut fra kl. 5 til 24.

8. Det nationale arkæologiske museum

Museet på Patission Street 44 betegnes som et af de bedste museer af sin art i verden.

»Verdens fineste og mest spændende samling af antik græsk kunst,« lyder en anden vurdering.

Der bør afsættes to-tre timer til besøget. Entreen koster 7 euro, men unge under 18 år har gratis adgang.

Ad Kretas snørklede veje

9. Piræus

Athens havneby er stedet, hvor hovedparten af de mange færger til øerne udgår fra. Det skønnes, at omkring 11 millioner årligt benytter færgerne.

B97964549Z.1_20140619175827_000+GS9DQ9BA.1-0.png

Piræus blev grundlagt som havn ca. 500 år f.Kr. Det er en støjende, men også charmerende by med store pladser, boulevarder og lige parallelle gader. Her finder man også endestation for tog, metro, motorvej og lufthavnsbus.

Når man ankommer med en af færgerne, slås taxachauffører om at få fat i kunderne. Tidligere brugte de ikke altid fine midler. En taxa til Voula kostede for fire år siden 50 euro. Passageren bad chaufføren slå taxametret til. Det nægtede han: Prisen er 50 euro. Nu har myndighederne strammet kursen. Og med taxameter blev regningen sidst kun 20 euro.

Byen har flere museer. Og så er den hjemsted for græsk fodbolds bedste hold, Olympiakos.

10. Restauranter

De findes om ikke på hvert gadehjørne, men der er mange af dem i en millionby som Athen. Kvaliteten er svingende, i nogle tilfælde nærmest katastrofalt. Efter talrige besøg i Athen har jeg fundet et system, der fortæller lidt om kvaliteten. Smag på tzatzikien. Det er nemt at afgøre, om den er hentet hjem i spande, eller om den er hjemmelavet. Er det sidste tilfældet, plejer resten også at være godt.

Skal en enkelt restaurant fremhæves, er Antonis ikke i tvivl: Thanassis på adressen Mitropoleos 69 nær Monastiraki Square.

»Her får man den ægte vare,« siger Antonis Iordanoglou.

Bliv tryllebundet af Grækenlands autentiske adventure-ø

»Det er de lokales fortrukne spisested. Og der kommer ikke mange turister.«

Læser du med fra mobilen, kan du se flere billeder her.

Rejsen dertil

  • Det tager ca. tre timer at flyve til Athen fra Danmark. Man kan flyve direkte til Athen fra Københavns Lufthavn, mens det fra Billund er nødvendigt med et flyskift undervejs. Både SAS og Nprwegian tilbyder direkte fly mellem København og Athen.Efter ankomsten i Athens’ lufthavn er det nemt at komme ind til centrum af byen med tog. Turen tager ca. 30 minutter.
  • Når man skal bevæge sig rundt i Athen på sightseeing, er byens metro det oplagte transportmiddel.

Guide til besøg i Alpernes hovedstad Torino

02-04-2016: Den norditalienske storby Torino er omgivet af bjerge i alle retninger. Nyd udsigten fra byens højeste museum eller Cappuccini-bjerget. Er du mere til kunstskatte og italienske delikatesser, kan du besøge det egyptiske museum eller et osteria. Læs artikel

Guide til det verdenskendte og lokale Tønder

21-11-2015: Efter en tur rundt i Tønders smalle, gamle gader kan sulten stilles med vadehavstapas, hvor både solæg, rødbedesennep, smør og ost er produceret i lokalområdet. På en byvandring i byen kan man ikke undgå at støde på spor af bydrengen Hans Wegner, der blev verdenskendt for sin møbelarkitektur. Læs artikel

Guide til den levende danske museumsby Ribe

22-09-2015: Ribe er ikke blot Danmarks ældste by, men også en af de mest stemningsfulde. Her finder man en helt unik bykerne, hvor stort set alle bygninger er flere hundrede år gamle. Læs artikel

Guide til hollandske Utrecht

11-07-2015: Den hollandske by er 200 år ældre end Amsterdam, men har altid stået lidt i skyggen af storebror. Men Utrecht ligger blot 30 minutter med tog fra Amsterdam Lufthavn og er en by rig på historie, liv og arkitektur. Læs artikel

Guide til badebyen Tel Aviv

22-06-2015: Tel Aviv er storby, strand og 300 solskinsdage om året. Det er alt det bedste fra Mellemøsten kombineret med pulsen fra storbyen og den afslappede attitude i en badeby ved Middelhavet. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...