Find mere om:
Guide: Fem romantiske perler i Paris | rejser.guide.dk

Guide: Fem romantiske perler i Paris

Guide: Få byer oser af romantik og kærlighed som Paris. Her er fem originale steder at tage hen med din partner.

Mange forelskede par rejser uden videre betænkning efter Eiffeltårnet, Champs-Élysées og Louvre, når de tager på kærlighedsferie i Paris.

Men den franske hovedstad har langt flere og mere opfindsomme spots til de romantisk anlagte.

Jyllands-Posten har på baggrund af rejsesøgemaskinen Momondos nye app til iPad, Momondo Places, som uafhængigt giver rejsetips til brugerne ud fra deres humør, sammensat en guide med fem originale, romantiske steder i Paris.

Jardin du Palais Royal

Leder du efter en smuk have eller park med liv, kunst og specialbutikker i sin nærhed, er der ikke noget bedre valg end Jardin du Palais Royal, som ligger tæt på Louvre.

Haven bliver af Momondo omtalt som en ”totaloplevelse” og en ”hengemt oase”, hvor du kan opleve lokale mænd spille boule, veninder på shoppingtur og børsmæglere holde frokostpause.

Jardin du Palais Royal er omgivet af blomster, smukke bygninger og kunstværker, og alt ånder fred og ro i modsætning til den faste fortravlethed i store dele af Paris.

Du kan også gå på opdagelse i de mange specialbutikker nær haven. Her sælges alt fra spilledåser og tinsoldater til tobaksudstyr og piber.

image295754390487103213.JPG

Sacré-Coeur

På den kendte Montmartre-bakke i det nordlige Paris står Sacré-Coeur med sine hvide kupler rejst over det meste af byen.

Den store, glamourøse kirke blev opført i 1914 i taknemmelighed til Gud og bliver af Momondo beskrevet som indbegrebet af den lykkelige dualitet af ydmyghed og overdrivelse, som Paris emmer af.

Sacré-Coeur bliver efterhånden overrendt af turister, som knipser løs med deres kameraer, men det mest bemærkelsesværdige er ifølge Momondo de mange mennesker, som fra morgen til aften beder i kirken.

Til de forelskede par anbefales det at tage en picnickurv med til Sacré-Coeur og sætte sig på trappen foran kirken. Herfra kan byens smukkeste solnedgang bag Boulogneskoven ses.

Sacré-Coeur

35, Rue du Chevalier-de-la-Barre

Station: Abbesses

image3332844426361595992.jpg

Les Bains du Marais

Der er mange gode badehuse i Paris, men Les Bains du Marais er ifølge Momondo det bedste sted at tage hen på den romantiske rejse.

Badehusets foyer med de tykke mure, gamle marokkanske træpaneler, palmer og høje glasskabe med cremer og sæber får gæsterne til at føle sig hensat til et herreværelse i Nordafrika i kolonitiden.

I den underjordiske hammam kan du bevæge dig mellem dampbadet og den lidt køligere hvilesal, og det er også muligt at bestille gommage, skrubning og massage.

Selv mellem tæerne og bag ørerne bliver man gnubbet med sort sæbe og skyllet ren med en vandslange. Dette kan gøres hver for sig eller til en par-skrubning.

Les Bains du Marais

31 Rue Blancs Manteaux

Station: Hôtel de Ville

Chez Julien

Hvis man vil imponere sin partner med et romantisk måltid mad, er det ifølge Momondo oplagt at tage et smut forbi Chez Julien.

Spisestedet ligger på en lille plads ud mod Seinen og var i årtier de lokale antikvitetshandleres kantine. I dag er det den kendte restauratør Thierry Costes, der driver stedet.

Chez Julien er dekoreret med gamle, malede glaslofter med blomster og fede engle, koksgrå tapeter, knitrende hvide duge og blodrøde bænke. Hvis man er heldig, kan man også få plads på stedets hyggelige terrasse.

Menuen er moderne fransk og byder blandt andet på retter som græskarsuppe med languster, carpaccio af artiskok med svampe, rokke med kapers og den varme æbletærte, tarte tatin.

Chez Julien

1 Rue du Pont Louis-Philippe

Station: Pont-Marie

image6406544891702894822.JPG

Hôtel Caron de Beaumarchais

At Hôtel Caron de Beaumarchais bliver anbefalet af Momondo til den romantiske ferie, skyldes ikke mindst hotelejeren Alain Bigeard.

Over 15 år har Bigeard transformeret et 0-stjernet hotel til et raffineret 1700-tals hjem med 19 spektakulære værelser.

Bag den knaldblå facade strømmer det ud med barokmusik fra den lille musikstue, som udgør hotellets lobby. Her er et originalt pianoforte, en udskåren harpe, et spillebord, prismekroner, kandelabre og en stor kamin efter Louis den 16.'s stil.

Den samme stil går igen på værelserne, hvor stoftapeterne er kopier af gamle tekstiler. Og morgenmaden, der består af croissanter, landbrød, æg, yoghurt og mokka, serveres mellem skakborde og guldspejle i hotellets kælder.

Hôtel Caron de Beaumarchais

12 Rue Vieille du Temple

Station: Hôtel de Ville eller Saint-Paul

Guide: Rotteræs og romantik i Disneyland Paris

20-07-2014: Det nye område "Ratatouille – the Adventure" er netop er åbnet i Disneyland Paris i denne uge. Explorer har prøvet festlighederne af. Læs artikel

Guide til en strøgtur i Sankt Petersborg

01-09-2015: Flere danske krydstogtsskibe sejler til Skt. Petersborg, hvor man på en gåtur langs hovedgaden kan opleve den ekstravagante arkitektur og byens rige historie. Læs artikel

Guide: Vintereskapisme i Cannes

12-01-2013: For godt hundrede år siden var den franske riviera en yndet feriedestination i de kolde vintermåneder. Det er der senere vendt op og ned på, og nu står den eksklusive franske kyst i sommerens tegn, men der er masser af gode grunde til at genopdage området som vinterresort. Læs artikel

Guide til Luxembourg-haverne i Paris

29-05-2016: Gør som de lokale i Paris og tag til Luxembourg-havernes grønne oase for at slappe af. Selv om parken er centralt placeret i den franske hovedstad, byder området omkring Luxembourg-haverne på seværdigheder uden det store mylder af turister. Læs artikel

Guide til spisning og shopping på Bondi Beach ved Sydney

22-04-2016: Australiens mest populære sandstrand Bondi Beach er Sydneys postkort-varemærke på linje med Operahuset. Her har livredderne deres egen tv-serie ”Bondi Rescue”, og stranden får hvert år besøg af tusindvis af turister fra backpackere til millionærer. Jyllands-Posten guider til fire fremragende brunch-steder Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...