Find mere om:
Her er storbyernes skjulte perler | rejser.guide.dk

Her er storbyernes skjulte perler

Der er intet galt med at tage på storbyferie.

Men en dagstur til en anden oplevelse i mere afslappede rammer kan alligevel være en god pause fra turistmylderet.

Lonely Planet har samlet seks gode bud på, hvor en afstikker fra nogle af de større turistmål med fordel kan gå til.

Paris: Katedralen i Chartres

Er du taget til Paris og har brug for en pause fra byernes by, foreslår skribenten Tom Hall en smuttur til Chartres, der ligger 90 kilometer sydvest for den franske hovedstad.

"Det er der kun én grund til, men hvilken grund. Katedralen i Chartres er en af verdens storslåede bygningsværker: en tårnhøj triumf fra middelalderen, der fra fortiden håner nutidens arkitekter," lyder motivationen bag forslaget fra Lonely Planets skribent.

Du vil være stort set fri for andre turister, men en rundvisning vil alligevel være en god idé for at få det hele med.

Venedig: Se antikke Verona

Venedig er et af de mest populære rejsemål i verden - rent faktisk overvejer bystyret i disse dage at begrænse tilgangen af turister, som driver beboerne ud og ifølge nogle er ved at kvæle byen.

Så grelt er det ikke gået endnu, men skulle man få nok af mylderet under et besøg til kanalbyen, er en tur til Verona oplagt.

Her kan man blandt andet besøge den antikke Arena - i stil med Roms Colosseum og 50 år ældre - der i dag huser store operaforestillinger.

For de romantisk anlagte er et besøg ved Julies balkon fra det kendte Shakespeare-stykke også en mulighed - den seværdighed kan dog ikke siges at tælle blandt de turistfattige.

London: Tag til Nordsø-strand

Mange danskere tager hvert år til London, men de færreste lægger vejen forbi Broadstairs, der ligger på østkysten ud til Nordsøen, lidt under to timers togtur væk.

Byens motto er "Stella maris" - havets stjerne - og kan blandt andet blære sig af fantastiske strandforhold (efter engelsk standard), charmerende små butikker langs de brostensbelagte gader og et nært forhold til Charles Dickens.

Byen afholder både en sommerfestival og en julebegivenhed hvert år til minde om forfatteren, der var en fast besøgende og skrev flere af sine værker her.

Stockholms Skærgård

Af de andre punkter på Lonely Planets liste kan nævnes vor svenske naboers hovedstad Stockholm. Her anbefaler forfatteren en sviptur til den naturskønne skærgård med dens 24.000 øer.

Er man i Madrid er rådet et besøg til Toledo, der kan bryste sig af både slot og katedral, samt Castel Gandolfo i nærheden af Rom, hvor paven har sin sommerresidens.

Læs selv anbefalingerne (på engelsk) hos Lonely Planet.

Guide: Se Hemingways Paris og Virginia Woolfs London

18-07-2016: I stedet for at rejse ind i bøgernes verden i din sommerferie kan du også rejse ud i verden og se, hvor de store romaner udspiller sig. Læs artikel

Guide: Storbyer med gode bademuligheder

03-07-2012: I Europas populære byer kan storbyferien sagtens krydres med en dukkert. Læs artikel

Guide: Europas ukendte rejsemål

12-03-2012: De kan alle nåes med en kort flyve- eller køretur. Se Europas ubesungne rejsemål. Læs artikel

Nyhed: Skifolket har gode pister i sigte

09-02-2011: Masser af sne og kulde venter i den kommende uge skigale danskere både i nord og syd. Læs artikel

Nyhed: Verdens bedste rejser til fortiden

31-03-2010: De har eksisteret i tusindvis af år og fascinerer stadig. Rejs med til fortidens største levn. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...