Find mere om:
Guide til oversete storbyer i Europa | rejser.guide.dk

Her er de undervurderede storbyer i Europa

Europa er fyldt med pulserende storbyer, hvis du allerede har set alle hovedstæderne. Få gode rejsetips til de oversete 'second cities'.

Hvis du allerede har travet dig igennem populære europæiske hovedstæder som Rom, Paris, Bruxelles og Dublin, er der heldigvis masser af 'second cities', som måske ikke er ligeså populære, men har ligeså meget at byde på som hovedstæderne.

Den britiske avis The Guardian har lavet en liste over de mest rejseværdige second cities i Europa i 2016. På listen finder man blandt andet polske Wroclaw, franske Marseille, kroatiske Dubrovnik, spanske Girona, italienske Bologna, tjekkiske Brno og østrigske Graz.

Men der er endnu flere rejseværdige second cities i Europa, hvis man spørger Jakob Linaa Jensen, næstformand i De Berejstes Klub. Han anbefaler den belgiske by Brügge.

- Brügge er en perle og måske en af de mest rejseværdige byer i Europa. Byen er kendetegnet ved, at den har adskillige kvadratmeter fredet og uspoleret middelalderbykerne med gamle kanaler, nonneklostre, et fantastisk rådhus og masser af gotisk arkitektur, siger Jakob Linaa Jensen.

Han mener især, at arkitekturen i Brügge gør byen mere rejseværdig end Bruxelles. Flere klager over rejseselskaber

- Bruxelles er et miskmask af arkitektur. Med mindre man tager til Belgien for at se på EU-institutioner, skal man til enhver tid vælge Brügge frem for Bruxelles, siger han.

Hvis man kommer til byen, anbefaler Jakob Linaa Jensen, at man drikker belgisk øl og spiser moules frites. Rundt i det flade land kan man også finde gamle munkeklostre, hvor man brygger trappistøl, og se mange mindesmærker for Første Verdenskrig.

Går sommerferien til Portugal, anbefaler Jakob Linaa Jensen, at man kigger mod Porto som et alternativ til Lissabon. Overblik: En række råd om at rejse i Tyrkiet

- Porto er kendetegnet ved et meget rustikt forfald, fordi man historisk set har satset pengene på Lissabon. Husene er ikke faldefærdige. De har storheden fra gammel tid, men man har ikke poleret dem, og det giver et meget charmerende bybillede, siger han.

Porto er delt af floden Douro. Nord for floden ligger den gamle bydel, og syd for floden ligger det, som byen egentlig er kendt for - portvinshusene.

- Rigtig mange portvine kommer fra området omkring Douro-floden, hvor man i øvrigt også producerer glimrende rød- og hvidvine, siger han. Besøg grækernes eget ferieparadis

Ifølge Jakob Linaa Jensen har byen ikke museer i verdensklasse, men til gengæld har den noget at byde fodboldfans.

- Porto har Europas flottest beliggende fodboldstadion, som ligger helt ud til Atlanterhavet, siger Jakob Linaa Jensen.

Hvis vi rejser nordpå mod Irland er Galway et godt alternativ til hovedstaden Dublin. I Galway er der masser af liv omkring havnen, hvor der fyldt med restauranter, barer og museer. Sådan overkommer du din flyskræk

- Galway er en charmerende lille by, hvor der er masser af irsk folkemusik og selvfølgelig Guinness. Og så er det internationale køkken også kommet til Galway, hvis man ikke bryder sig synderligt om maden på de britiske øer, siger Jakob Linaa Jensen.

Hvis man er fascineret af det østlige Europa, anbefaler han den ukrainske by Lviv. Lviv ligger i det vestlige Ukraine tæt på grænsen til Polen.

- Lviv har historisk set ligget i et kulturelt vejkryds mellem slaverne i øst, tyskerne i vest, de baltiske lande i nord og de ungarske og romanske folkeslag i syd. Derfor er byen en kulturel smeltedigel, siger Jakob Linaa Jensen.

Han anbefaler især byens operabygning og cafélivet, som ifølge Jakob Linaa Jensen kan minde om Paris, hvor man sidder ude på små fortovscaféer og hører små orkestre spille musik.

- Lviv er et godt bud på en billig sommerferie, som ikke er for langt fra Danmark, siger han.

/ritzau/FOKUS

Guide: På gaden i Europa: Syv juveler med leben og schwung

29-04-2015: Cafeliv, kanaludsigt og kulørte lamper. Europas bykort har gader fyldt med skønhed og karakter. Her er rejseskribenternes favoritter fra Milano til London. Læs artikel

Guide: Træt af Berlin og Barcelona? Her får du ny inspiration

04-03-2015: Træder du efterhånden i egne fodspor i de store turistbyer, så læs med her. Gent, Leipzig og Segovia er blandt de nye stjernefrø på det europæiske turistkort. Læs artikel

Guide til de billigste storbyer i Østeuropa

05-07-2016: Flere danskere rejser til østeuropæiske lande på ferie. Hvis du rejser på budget, kan du kigge mod Sofia, Sarajevo, Beograd og Bukarest. Læs artikel

Guide til mad, musik og kunst i Wien

18-05-2015: Om kort tid bliver Wien rendt over af Melodi Grand Prix-entusiaster, men den østrigske hovedstad byder også på interaktive museer, søde sager, hesteballet og den ypperste klassiske musik. Læs artikel

Guide til bytur i Salzburg med ski, shopping og musik

26-10-2014: Stå på ski i løbet af dagen, vælg mellem koreansk, argentinsk eller østrigsk gastronomi om aftenen og slut dagen af med en koncert. Det lyder som en umulig kombination, men i Salzburg kan det lade sig gøre. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...