Find mere om:
Fejr jul og nytår i London | rejser.guide.dk

Fejr jul og nytår i London

London er med sine berømte bygninger, storslåede butikscentre, charmerende gader og pulserende byliv et besøg værd, ligemeget hvilken årstid du besøger byen på. Der er dog noget specielt ved at fejre jul og nytår i London. I højtiden bliver byen forvandlet til den perfekte location for en romantisk, britisk komedie.

Traditionsrigt fodboldopgør i juledagene

B972077145Z.1_20150910174521_000+GFCNO4M5.1-0.jpg

Mens de danske superligaspillere holder cirka tre måneders vinterpause, spilles der i England flere Premier League-kampe i perioden mellem jul og nytår end på noget andet tidspunkt af året.

Specielt ”Boxing Day” den 26. december er en stor dag i engelsk fodbold. Fra 26. december til 2. januar afvikles hele tre runder i Premier League.

Så mens du sidder afslappet på tribunen og langsomt fordøjer den lækre julemad, London også byder på, kan du se nogle af verdens bedste fodboldspillere drive gæk med hinanden. Stemningen på engelske fodboldstadioner er unik og en oplevelse værd for alle.

I London er der flere store klubber. De mest kendte er Arsenal, Tottenham Hotspur og Chelsea FC. Den 26. december spiller f.eks. Chelsea hjemme på Stamford Bridge mod oprykkerne fra Watford.

Prisen for at komme ind og se José Mourinhos tropper imod Watford svinger mellem 450 og 750 kr. alt efter, hvor du vil sidde. Priserne for Arsenal og Tottenham ligger cirka i samme prisleje.

Kom til gigantisk nytårsfest

B972077145Z.1_20150910174521_000+GFCNO4MO.1-0.jpg

Hop ind i det nye år sammen med tusindvis af glade briter i hjertet af London, mens byens nattehimmel bliver lyst op af et af de største fyrværkerishows på denne planet.

I mange år har denne begivenhed, der foregår rundt om Themsen i centrum af London, været stedet man fejrede nytårsaften i byen.

Arrangementet blev første gang stablet på benene af Londons borgmester til årtusindeskiftet. Her mødte imponerende tre millioner mennesker op til kæmpe fest i Londons bymidte.

Tallet er faldet drastisk siden, fordi man af sikkerhedsmæssige årsager nu skal købe billet til eventet. Det koster 100 kr.

Opdag Londons East End

For de penge kan du både opleve en nytårstale af Londons borgmester og se et enormt fyrværkerishow over Themsen og London Eye.

Den officielle fest slutter, når du sammen med de andre fremødte skal kigge op på Big Ben og tælle ned fra 10 indtil klokketårnet slår 12 og eksploderer i et sandt festivitas af fyrværkeri.

Hele showet bliver transmitteret live på BBC One, der er Englands største tv-kanal.

Find din indre skøjteprinsesse frem

B972077145Z.1_20150910174521_000+GFCNO4MF.1-0.jpg

Juletid i London er en traditionsrig tid. En af de mange traditioner er, at der rundt i byen dukker flere lysbeklædte skøjtebaner op. En af de mere spektakulære skøjtebaner hedder Eyeskate.

Navnet skyldes skøjtebanens placering lige under London Eye. Her kan du flyve hen over isen, mens det kendte pariserhjul drejer roligt rundt bag dig.

Skøjtebanen er lyst op af blåt lys, og i træerne rundt om banen hænger der julelys i alverdens farver.

Du behøver ikke booke en tur i London Eye for at få adgang til skøjtebanen, men hvis du alligvel skal have en tur i hjulet, kan du købe en pakke med begge oplevelser og få rabat.

En skøjtesession varer 45 minutter. Det koster 110 kr. for voksne og 75 kr. for børn. Børn under syv år skal have en voksen med ud på isen. Du kan også købe familiebilletter til 330 kr., og der er mulighed for yderligere rabat, hvis man kommer inden kl. 15.

Det skyldes, at skøjtebanen er en populær aktivitet om aftenen, hvilket også betyder, du kan risikere at løbe ind i kødannelse.

Shop amok på Regent Street

B972077145Z.1_20150910174521_000+GFCNO4MH.1-0.jpg

Hvis du ikke fik den Paul Smith-jakke, du ønskede dig i julegave, eller du mangler den helt rigtige Stella McCartney-kjole til nytår, så kan du helt sikkert finde den i en af Londons utallige butikker.

Netop på grund af de overvældende mange butikker er det smart at vælge et bestemt område at gå på shopping i. Et bud kunne være Regent Street, som er en af Londons største shoppinggader.

Siden 1948 har Regent Street hver jul fået en komplet julemakeover. Overdådige julelys præger gadebilledet, og man kan let tro, at man pludselig er med i filmen ”Love Actually”.

Hvert år har julelysene et bestemt tema. Regent Street har både de mindre dyre og de helt eksklusive butikker.

Blandt andet ligger Hamley's, en af verdens største legetøjsbutikker, på denne gade. Legetøjsbutikken er seks etager høj. Derudover ligger butikken ”Liberty” på gaden.

Her sælges primært mærkevaretøj til damer og mænd. Hvis det ikke frister, er butikkens facade i sig selv et besøg værd. Midt i London, er det nemlig sjældent, man ser et bindingsværkhus som dette

10 tips til London

Rejsen dertil

  • Fra Københavns Lufthavn flyver både Ryanair, British Airways, Norwegian, SAS og Easyjet direkte til London. Ryanair flyver t/r. for 1.508 kroner.
  • Fra Billund flyver Ryanair og British Airways direkte til London. Ryanair flyver for 1.045 kroner t/r.
  • Fra Aalborg kan du komme til London (Gatwick) med Norwegian fra 1.183 kroner t/r.

Guide: Rejseguide: Her skal du rejse hen i 2015

26-10-2014: 2015 er et specielt år for en række byer, som derfor er et besøg værd. Lonely Planet har lavet en top ti over steder, du bør besøge. Læs artikel

Guide til gamle forretninger i Londons gader

08-06-2016: Tag med tilbage til dengang, hvor rigtige gentlemen gik med stok og den nye, eksotiske drik – teen – fik fodfæste i de britiske kaffehuse. Går man på opdagelse i Londons gader, kan man være heldig at opstøve en 300 år gammel vinhandel eller en te-salon, der er gået i arv i generationer. Læs artikel

Guide: De fem bedste cocktailbarer i London

28-12-2014: Cosmopolitan eller Tom Collins. London er fuld af barer, der serverer klassiske cocktails i stilfulde omgivelser. Her er fem af de bedste cocktailbarer i den engelske hovedstad. Læs artikel

Guide til en bytur til Manchester

03-07-2014: Manchester er den moderne industribys vugge. Det var på byens fabrikker, at Karl Marx fandt inspiration blandt arbejderne og deres daglige kamp for at klare sig. I dag er det dog en anden slags duel, der præger byen. En kamp mellem to klubber, der nok deler fornavn, men derudover sætter en ære i at lægge hinanden for had. Læs artikel

Guide: Seks utraditionelle musicaloplevelser i London

17-04-2014: London er i verdenseliten, når det kommer til musicals. Her er et bud på seks utraditionelle af slagsen. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...