Find mere om:
Luksus-jul i London | rejser.guide.dk

Luksus-jul i London

Udbuddet af oplevelser og varer er stort i den britiske metropol, og man kan finde noget for enhver pengepung. Vi begyndte i den dyre ende.

Man kan nå en juletur til London på en forlænget weekend eller som en mini-storbyferie. Mange hoteller har tilbud på nettet, og vi var så heldige at få plads til det halve af normalprisen på det femstjernede Le Meridien Grosvenor House på Park Lane ved Hyde Park i Londons dyreste område mellem Mayfair og Knightsbridge.

Prisen inkluderede en suite med pejs og morgenmad, der mættede hele dagen. Vi blev præsenteret for et overdådigt tagselvbord i Bolingers Room med frit valg mellem engelsk og interkontinental morgenmad og masser af sunde og friske frugter. Vi havde også fri adgang til swimmingpool og jacuzzi.

Det var som at være med i en James Bond-film - også ud fra bilmærkerne at dømme, når en Aston Martin, Ferrari, Bentley eller Mercedes kørte op foran hotellet. To tjenere klædt i dobbeltradet frakke og høj hat hjalp gæster ind og ud af biler. For os, der ikke havde bilen med, blev der fløjtet efter en taxi, der straks kom kørende frem til den imponerede hovedindgang.

Enorme stormagasiner
Hotellet ligger i gåafstand fra stormagasinet Harrods i Knightsbridge og var derfor et godt udgangspunkt for vores juletur i London. Det verdensberømte Harrods blev etableret i 1849 og har i dag mere end 4.000 ansatte og 300 afdelinger, hvorfra der stort set sælges alt med undtagelse af biler og fly. To afdelinger er alene afsat til julepynt og hygge, og man føler sig hensat til en victoriansk jul a la Charles Dickens, når man køber en flot julesok i grøn og rød velour til at hænge op hjemme ved kaminen.

Også stormagasinet Fortnum and Mason på Picadilly er utroligt flot og indbydende med rødder i 1700-tallet. Stemningen understreges med klassisk musik, der strømmer ud af højttalerne.

Mange varer i både Harrods og Fortnum and Mason bærer stormagasinets navn, og det i sig selv sætter prisen op. Især er deres gaveæsker (hampers) unikke, hvad angår indhold og eksklusiv indpakning. Begge steder er der også meget flotte fødevareafdelinger med fantasifulde udstillinger af fisk, ost, frugt og grønt og udsøgte vine fra hele verden.

Afternoon tea
Afternoon tea er oplagt til en pause på juleturen. Vi henslængte os i dybe lænestole i The English Tea Room på Brown's Hotel i Albemarle Street. Først skulle vi vælge mellem 17 forskellige te-sorter. Vi blev imponerede, da teen kom sammen med en kageopsats i tre etager. På nederste tallerken lå lækre fingersandwich med bl.a. laks, ost og agurk, på midterste lå scones og småkager, og på øverste tallerken fristede lækre sprøde kager som fragilite og tærter.

Man kan også vælge Champagne Afternoon Tea. Bordreservation anbefales.

Tilbage igen til julemylderet på Oxford Street, Regent Street, Bond Street og Carnaby Street, hvor der er spændt julelyskæder tværs over gaderne.

Designertøj og gøgl
Udbuddet af varer er stort. I Bond Street finder man internationelt kendte designere såsom Prada, Gucci, Versace, Burberry, Donna Karan (DKNY), Armani, Calvin Klein og Louis Vuitton. Lad være med at blinke, når prisen er 1.800 britiske pund eller knap 16.000 kr. for en Gucci-jakke.

Hvert år shopper 200 mio. mennesker gennem Oxford Street med 300 butikker, bl.a. stormagasinet Marks & Spencer. Noget skal man jo have med hjem, og julekort samt fødevarer som Christmas Pudding kan med fordel købes i det Netto-agtige Tesco på Oxford Street, men meget mere tid behøver man ikke at bruge på den gade.

Derimod er Carnaby Street, hvor The Beatles shoppede i hjertet af the swinging London i 1960'erne, stadig et fint sted at opsøge. Det overdækkede marked i Covent Garden er også et besøg værd. Mange gadeartister optræder med gøgl og underholdning. I Jubilee Market Hall er der hver lørdag og søndag marked, hvor kunsthåndværkere sælger deres produkter, og hvor man kan finde sjove og individuelle julegaver relativt billigt.

Musical og pub
En aften bør man nyde en af Londons utallige forestillinger. Man kan stadig - indtil april 2009 - nå at opleve Mamma Mia i det gamle Prince of Wales Theatre, der har haft musicalen på programmet i en årrække. Sæderne er små og hårde, men oplevelsen er forrygende, når hele salen til sidst rejser sig og sammen med de optrædende på scenen synger med på de gamle Abba-sange.

Men hjertet af London er trods alt pubberne, som der findes 3000 af i den britiske hovedstad. Så snart ryg og lænd bliver ømme, benene trætte, og tørsten melder sig, er det en oase at begive sig ind på en pub. Udvalget af øl er godt og stort, og pubberne har mange ølmærker, som man får lyst til at smage.

Skulle sulten melde sig, er briternes fish and chips rigtig gode. Sammen med a pint of beer kommer en dejlig stemning snigende fra de brune paneler og de tykke gulvtæpper, og lyden af engelske julesange svøber sig varmende om både krop, den victorianske julesjæl og den tomme pengepung.

London

Generel information på nettet

www.visitlondon.com

www.visitbritain.dk

Find hotel på nettet

www.visitlondonoffers.com. Klik på ”Special offers”.

Adresser

Le Meridien Grosvenor House, 86-90 Park Lane, Myfair.

Harrods, 87-135 Brompton Road, Knightsbridge: www.harrods.com

Fortnum and Mason, 181 Piccadilly, www.fortnumandmason.com

Brown's Hotel, 30 Albemarle Street, Mayfair, www.brownshotel.com

Mamma Mia i Prince of Wales Theatre, 31 Coventry Street, www.mamma-mia.com

Nyhed: Prøv Islingtons gode gemmer

11-11-2009: London byder altid på nye overraskelser, men hvor skal man begynde? Prøv Islington, der har udviklet sig til et af metropolens mest trendy forstæder. Læs artikel

Guide: Sviptur til Colchester

18-08-2011: Gør som englænderne: Slap af på byturen med a nice cup of tea. Læs artikel

Nyhed: Alternativ engelsk juleshopping

08-12-2009: Med et sprudlende kulturliv og masser af spændende forretninger er Manchester et oplagt rejsemål i december. Læs artikel

Nyhed: Jul mit Schuss

20-10-2009: Tyskland er det perfekte sted at hente sit rendyrkede julefix. Her spares ikke på lyskæder, knas eller juletingeltangel, og små træhytter ligger i denne tid spredt ud over det ganske land. Læs artikel

Nyhed: Noël

20-10-2009: Uanset om den står på shopping, kultur eller familiehygge, har Paris alt, hvad en rejse i julemåneden bør indeholde. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...