Find mere om:
Rejseguide: Her skal du rejse hen i 2015 | rejser.guide.dk

Rejseguide: Her skal du rejse hen i 2015

2015 er et specielt år for en række byer, som derfor er et besøg værd. Lonely Planet har lavet en top ti over steder, du bør besøge.

Hvilken destination skal der stå på flybilletten, når du skal rejse i 2015?

Rejseguiden Lonely Planet har netop offentliggjort deres bud på 10 byer, der har noget ekstra at tilbyde, som du bør besøge til næste år.

For at komme frem til de 10 bedste bud har Lonely Planet spurgt sine forfattere verden over, hvilke steder de ville anbefale.

NR 10 - Toronto, Canada.

Toronto er den mest multikulturelle by i verden, hvor der bliver talt mere end 140 sprog. Udover fantastisk mad, et levende natteliv og eftertragtede shoppingsteder kommer Toronto til at byde på den store sportsbegivenhed Pan American Games i 2015, der er ligesom OL bare kun med Nord-, Mellem og Sydamerikanske deltagere. Sportsbegivenheden anslås at tiltrække en kvart million turister.

Roadtrip i Canadas vilde vest

NR 9 - Chennai, Indien

640px-MylaporeKapaleeshwararTemple.jpg

Lonely Planet kalder Chennai for den mest oversete af de store indiske byer. Byens politikere har i disse år stort fokus på at lokke flere turister til. I 2015 vil en ny metro stå klar, og den skal hjælpe turisterne med let at overskue byen, der udover at byder på lækkert vejr har en lang strandpromenade, flotte templer, fascinerende museer og en stor filmindustri.

Skramlende skønhed på indiske tropeøer

NR 8 - Wien, Østrig

2015 er et stort år i byen. Det er nemlig 150 år siden, at kejser Franz Josef fuldendte Ringstrasse, der er byens betagende historiske centrum, med flotte bygningsværker. Jubilæet fejres med mange events og udstillinger. Derudover har byens universitet 650 års fødselsdag. Det fejres ved at give interesserede et unikt indblik i universitetets underjordiske gange og gamle biblioteker. 

NR 7 - Salisbury, England

Byen er måske mest kendt blandt turister for at ligge tæt på Stonehenge. Men netop i 2015 sker der noget specielt i byen. De fejrer nemlig, at det er 800 år siden, at der i byen blev underskrevet en politisk aftale, der skulle mindske kongens magt og etablerede rettigheder for almindelige borgere. Byen markerer festlighederne med en række arrangementer, og du kan i byens katedral se Magna Carta, som er brevet, hvor aftalen blev nedfældet i 1215.

På rundtur i idylliske Sydengland

NR 6 - Plovdiv, Bulgarien

Plovdiv_Hills.jpg

Der er nok ikke mange, der kender Plovdiv særlig godt. Men Lonely Planet anbefaler byen, fordi den gemmer på mange historiske skatte. Byen er en af Europas ældste, som kan dateres tilbage til 6000 år før vores tidsregning. Byen byder på hyggelige brolagte gader, et væld af museer og restauranter og smukke gamle ruiner.

NR 5 - Valletta, Malta

Den maltesiske hovedstad har ifølge Lonely Planet fået en del arkitektoniske ansigtsløftninger de seneste år. Byen er simpelthen blev pænere at se på, skriver rejseguiden. I 2015 fejrer byen 450-året for maltesernes store sejr over tyrkerne, der forsøgte at hapse den lille ø. Det lykkeses ikke og det bliver fejret med en masse arrangementer. Byen byder på mange museer og den smukke St. John’s Cathedral.

Malta stryger mod toppen

NR 4 - Zermatt, Schweitz

1024px-1_zermatt_night_2012.jpg

Er man til alpin aktion, så er Zermatt stedet. Lige ved siden af Zermatt ligger bjerget Matterhorn, der i mere end hundrede år har været samlingspunkt for eventyrlystne. I 2015 fejrer byen, at det er 150 år siden, at Edward Whymper, som den første, nåede toppen på bjerget.

NR 3  - Milano, Italien

Den næststørste by i Italien er notorisk kendt for at være Italiens modecentrum, men det er ikke derfor, at du skal besøge byen i 2015. Milan er nemlig vært for verdensudstillingen, som er blevet afholdt forskellige steder i verden siden det 19. århundrede. Mad er dette års store tema – og hvis der er nogen, der ved, hvordan man laver et godt måltid mad, så må det være italienerne, mener Lonely Planet.

På fuldpension i Parma-dalen

NR 2 - El Chalten, Argentina

I dette islandskab med gletsjere, bjerge, søer og spektakulære udsigter finder man Argentinas trekking-hovedstad. El Chalten er en meget ung by, der i 2015 holder sin blot 30 års fødselsdag. Byen er lille, hyggelig og fyldt med mennesker, der elsker betagende vandreture og vild natur.

Buenos Aires - international og helt sin egen

NR 1 - Washington DC, USA

Denne politiske metropol er med sine museer og monumenter altid et besøg værd. Men særligt i 2015 kommer der til at ske en masse. Det er nemlig 150 år siden, at præsident Abraham Lincoln blev myrdet. Det vil blive markeret med arrangementer flere steder i byen, hvor Det Hvide Hus og United States Holocaust Memorial Museum er nogle af de ting, der skal opleves.

Nyhed: Sådan fejres nytåret verden rundt

21-12-2009: En gigantisk fest på Copacabana eller fyrværkeri ved Themsen? Se her hvordan man fejrer nytår i 12 lande. Læs artikel

Guide: Se Hemingways Paris og Virginia Woolfs London

18-07-2016: I stedet for at rejse ind i bøgernes verden i din sommerferie kan du også rejse ud i verden og se, hvor de store romaner udspiller sig. Læs artikel

Guide: Fejr jul og nytår i London

19-09-2015: London er med sine berømte bygninger, storslåede butikscentre, charmerende gader og pulserende byliv et besøg værd, ligemeget hvilken årstid du besøger byen på. Der er dog noget specielt ved at fejre jul og nytår i London. I højtiden bliver byen forvandlet til den perfekte location for en romantisk, britisk komedie. Læs artikel

Guide: Museer, delfiner og shopping i Miami

03-05-2015: Miami har et rigt kultur- og natteliv med latinske undertoner kombineret med masser af varme og flotte strandpromenader. Selv om dollaren er steget, gør billige flybilletter stadig Miami til et attraktivt sted at tage på mini-storbyferie. Læs artikel

Guide: Oplev verdens metropoler fra løbestien – Se syv populære ruter

21-10-2014: Snup en frisk løbetur langs Themsen i London eller jog dig igennem New Orleans' franske kvarter. Se her, hvor du kan få brænde kalorier af og tage byen ind samtidig. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...