Find mere om:
Guide til busferier i Europa | rejser.guide.dk

Guide til busferier i Europa

Glem alt om kaotiske lufthavne og udmattende kør-selv-ferier. Hop i stedet på bussen, og kom frisk og veludhvilet frem til sommerens feriedestination. Tre danske busrejsearrangører har udvalgt deres bedste bud på en billig og oplevelsesrig sommerferietur.

En genfunden tysk klassiker

Hos Riis Rejser er salget af busrejser populære som aldrig før. Særligt oplever busselskabet en genfunden interesse for et af de klassiske tyske rejsemål: Rüdesheim.

Stig med ombord på bussen på en tur til den tyske by, der er en af de vel nok mest kendte af de mange maleriske byer langs Rhinen. Her er der tid til at slappe af og nyde skibstrafikken på floden. Byen tilbyder caféer, vinmarker, den charmerende Drosselgasse og masser af hygge, som kan krydres med udflugter i området – f.eks. en sejltur til Loreley eller vinsmagning og picnic i de omkringliggende vinmarker.

Rüdesheim ligger i rimelig afstand fra Danmark, således at man ankommer til hotellet først på aftenen – naturligvis med et tilpas antal pauser undervejs. Du overnatter på Parkhotel Rüdeheim, der ligger lige ved Rhinpromenaden. Her findes blandt andet en terrasse, hvor man kan sidde med et glas hvidvin og nyde livet og udsynet til den betagende flod.

Med Riis Rejser kan du stige på bussen ved 44 danske byer over hele Danmark.

Priserne begynder ved 2.995 kr. for en fem dages rejse. Prisen inkluderer busrejse, fire nætter på hotel, halvpension, dansk rejseleder og udflugter (eksklusiv eventuelle entréer).

Børn under 12 år får 20 pct. rabat ved opredning i forældrenes værelse.

Se mere på: www.riisrejser.dk

Med bus til prorussisk tidslomme

B972236418Z.1_20160311095704_000+G2FRR4U4.1-0.jpg

Et af de mindste busselskaber i Danmark – JS Rejser – har specialiseret sig i busrejser ud i krogene af de gamle østlande og sovjetrepublikker. Endestationerne for én af busturene, der afgår fra Danmark i juni, er den lille, selvbestaltede og russisk orienterede udbryderstat Transnistrien, der ligger som et bælte i det østlige Moldova langs den ukrainske grænse. Et lilleputland med kun en halv million indbyggere, hvor man som turist kan opleve det nærmeste, man kommer en prorussisk tidslomme.

Her har man i modsætning til andre tidligere sovjetrepublikker bevaret heroiske sovjetmonumenter, blandt andre en enorm statue af Vladimir Lenin foran parlamentsbygningen i hovedstaden Tiraspol, hvor man også kan spadsere ned ad Strata Karl Max.

Det jyske rejseselskab JS Rejser kalder busturen for noget i retning af en ekspedition eller en oplevelsesrejse, hvor deltagerne har mulighed for ”at bringe sjælen med og fordøje alle indtrykkene”.

Ruten til Transnistrien går via Tyskland, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Rumænien og Moldova med stop ved seværdigheder og besøg hos lokalbefolkningen undervejs.

Den 19-dages rejse til Moldova og Transnistrien koster med halvpension 8.895 kroner plus udgifter til nogle af udflugterne.

Ud over turen til Transnistrien og Moldova arrangerer det jyske rejseselskab i løbet af foråret, sommeren og efteråret syv busrejser til Rumænien, Serbien og Bulgarien.

Se mere på: www.jsrejser.dk

For både børn og barnlige sjæle

B972236418Z.1_20160311095704_000+G2FRR4UG.1-0.jpg

Normalt er højsæsonen for storbyrejser i foråret eller eftersommeren, hvor kulturlivet er på sit højeste. Gislev har imidlertid udviklet et koncept, hvor der også er fokus på børnene, og derfor bliver der i juli måned kørt til Disneyland – og udflugten er naturligvis inkluderet i prisen. Turen til Paris er en rejse, hvor alle de store seværdigheder som Eiffeltårnet, Pompidoucentret, Kuben i la Defense, Seinen, Louvre og Triumfbuen besøges.

Gislev har gennem mere end 30 år arrangeret rejser til Paris – en by som kræver sin rejseleder og chauffør. Derfor har rejselederne omkring 300 afgange i rygsækken. For der er lagt vægt på, at rejselederne besidder stort kendskab til byen og kan give deltagerne informationer og tips til, hvordan de får det optimale udbytte af byen. Foruden to store byrundture, hvor rejselederne guider fra bussen, giver rejselederne også introduktion til brug af Metro og de lokale busser.

I juli måned fås rejsen for 3.998 kr. inklusiv fem hotelovernatninger med morgenmad, tre aftensmåltider og alle udflugter. Prisen for børn til og med 12 år er 2.498 kr. for første barn og 1.998 kr. for andet barn ifølge med to voksne.

Se mere på: www.gislev-rejser.dk

Nyhed: Her taler Jesus bayersk

18-06-2010: Vi er med bus til passionsspil i Oberammergau i Tyskland - mere end 1.000 km hjemmefra. Læs artikel

Guide: Basel med mere

06-11-2009: Fra schweiziske Basel har man hele tre lande inden for en meget overskuelig rækkevidde. Denne unikke placering medfører en let adgang til mange muligheder efter vejr, humør, pengepung osv. Vi bringer her tips til fem vidt forskellige oplevelser i området. Læs artikel

Guide: Storbyer med gode bademuligheder

03-07-2012: I Europas populære byer kan storbyferien sagtens krydres med en dukkert. Læs artikel

Nyhed: Sådan fejres nytåret verden rundt

21-12-2009: En gigantisk fest på Copacabana eller fyrværkeri ved Themsen? Se her hvordan man fejrer nytår i 12 lande. Læs artikel

Nyhed: Busrejser er også for selskabs skyld

28-10-2009: Busrejser med vægten lagt på kultur og oplevelser tiltrækker især de ældre årgange og er fortsat et godt alternativ til de typiske charterrejser med fly. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...