Find mere om:
Rejse på afbetaling: Her er fælderne | rejser.guide.dk

Rejse på afbetaling: Her er fælderne

Et stigende antal rejseselskaber tilbyder rejsen på afbetaling. Se her, hvad du bør overveje, inden du takker ja til den aftale.

Rejser kan være en dyr fornøjelse, når betalingen for både fly og hotel skal falde på én gang.

Men flere rejsebureauer tilbyder nu, at du kan købe rejsen på afbetaling og dermed sprede den store betaling ud.

Spørgsmålet er så bare, om det nu også er en god forretning.

En del af rejsebureauerne tilbyder afbetalingen rentefrit det første år. Men det betyder ikke, at det ikke koster ekstra. Der er nemlig en række gebyrer, som kan gøre afbetalingsmuligheden til en bekostelig løsning.

Lånene hos blandt andre Primo Tours, Sun Tours og Bravo Tours er rentefri, men man skal betale fem pct. af lånebeløbet i oprettelsesgebyr - minimum 600 kr. - og yderligere 25 kr. om måneden for hver betaling.

Betaler man med girokort ryger der yderligere 25 kr. oveni hver måned. Man skal dog op og låne 12.000 kr., før fem pct. af lånebeløbet bliver 600 kroner.

Låner man mindre, skal man altså stadig betale de 600 kroner i gebyr, forklarer Mark Namensen, rådgivningsdirektør hos Danske Bank.

- Det, man skal kigge på, er jo ÅOP'en, for selv om det er rentefrit, kan der være nogle omkostninger, der alligevel gør, at man får en forholdsvis høj ÅOP, siger Mark Namensen.

Rejs billigt på Businessclass til sommer

En hurtig beregning viser, at en rejse til 5.000 kr. med denne rentefri løsning, ender med en ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) på 18 pct.

Spies har tidligere haft en afbetalingsløsning, men droppede ideen for mange år siden, fordi de ikke kunne finde en passende samarbejdspartner.

Pas på svindel: Hold øje når du booker ferien

Inden for de næste par uger genoptager de dog afbetalingsmuligheden i samarbejde med Spar Nord, oplyser produktchef hos Spies, Carlos Cebrian, til Ritzau Fokus.

- Om det er en god idé eller ej afhænger nok af den individuelles økonomi og er noget, man kan vurdere fra gang til gang. Men det er nok betydeligt billigere end at tage et quick lån og betale sin rejse med det, forklarer Carlos Cebrian fra Spies.

Forårets Europa-rejser er rekordbillige

Uanset hvordan man vender og drejer det, kommer man dog til at betale af på en ferie, efter at man har afholdt den.

- Det gode råd er, at det er en god idé at spare op til ferie, siger Carlos Cebrian.

Hos EasyTours, som for et par måneder siden blev overtaget af Primo Tours, har de en afbetalingsform, som gør, at man faktisk ikke kommer til at betale mere end omkostningerne for selve ferien.

Både rente, oprettelsesgebyr og månedligt gebyr er nemlig på 0 kroner.

- Det er klart, at der er nogen, der skal betale gildet. Ligesom i møbelforretningerne kan du nogle gange låne krone til krone. Men så er det os, der betaler finansieringsselskabet et honorar, forklarer Bjarne Schlüter, økonomidirektør hos Primo Tours, EasyTours og Århus Charter.

/ritzau/FOKUS

Sådan ser de mest almindelige afbetalingsformer ud:

- Primo Tours, Bravo Tours og Sun Tours tilbyder et år rentefrit lån, men med et oprettelsesgebyr på fem pct. af lånebeløbet (mindst 600 kroner) samt et gebyr på 25 kroner pr. måned. På et år har du altså minimum betalt 900 kroner ekstra. Har du lånt 5.000 kr., ender ÅOP på 18 pct.

- Pas derudover på gebyrerne. Girokort koster 25 kroner pr. stk., aftaleændring koster 100 kr., og hvis det kræver nye dokumenter koster det 400 kr. Rykkergebyr er 100 kr.

- EasyTours tilbyder en afbetalingsordning, hvor du låner og tilbagebetaler krone for krone - det vil sige, at du ikke betaler mere, end hvis du havde betalt det hele med det samme.

Guide: Undgå at rejse dig fattig på sommerferien

12-05-2016: Danske familier bruger i gennemsnit 23.300 kroner på tre ugers sommerferie i udlandet. Det kan sagtens gøres billigere, siger økonom. Læs artikel

Guide: Giver du nok drikkepenge på ferien?

16-03-2016: Vi lægger sjældent drikkepenge herhjemme i Danmark, men det forventes vi ofte at gøre, når vi er gæster i et andet land. Læs artikel

Guide til billeje i Tyskland i ferien

16-06-2015: Er din bil ikke helt ung længere, eller har du købt en mindre model, så lej et feriekøretøj i Tyskland. Priserne er lave, og du sparer værditab og serviceudgifter. Læs artikel

Nyhed: Under hver anden kender deres pakkerejsegaranti

31-10-2014: Fire ud af ti danskere aner ikke, hvad pakkerejsegarantien er, og hver fjerde er ikke klar over, hvornår de er dækket ind, viser en ny undersøgelse fra Apollo. Læs artikel

Guide: Se dig for - før du lejer bilen

06-07-2011: Bryllupsgæster på Mallorca undrer sig over udlejningsselskabernes betingelser. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...