Find mere om:
Her er hotelkædernes svar på Ryanair | rejser.guide.dk

Her er hotelkædernes svar på Ryanair

Lavpris-trenden fra flybranchen har fået den internationale hotelbranche til at skrue priserne helt i bund. Her er 10 eksempler på billige hotelkæder.

Der venter ikke nogen butler på gangen. Glem alt om buksepresse, minibar og små flasker shampo.

Ingen roomservice

Roomservice findes ikke, og der er knap nok tale om et værelse, nærmere en sovekabine. Alt det ekstra er skåret ned til en seng at sove i. Og det efterspørger stadig flere rejsende.

Over hele verden vokser store og små hotelkæder op, som tilbyder enkle rum med begrænsede faciliteter - til en overnatningspris på nogle få hundrede kroner.

Således steg antallet af lavprishoteller i England med 38 pct. fra 2002 til 2006, ifølge tal fra analyseselskabet Mintel.

Forbruker.no har samlet en oversigt over billige kæder, som er værd at kigge efter, når du er på rejse. Men som med de billige flyselskaber er det ofte sådan, at du må bestille i god tid i forvejen for at få de bedste tilbud.

Zleep

Seks hoteller i Danmark samt et i Hamburg. "Vi er markedets svar på lavprisfly-bølgen på landjorden", hedder det på selskabets hjemmeside. Her får du hverken minibar, buksepresse eller telefon på værelset. Hotellerne reklamerer med enkeltrom fra 299 kr. Et dobbeltværelse på Zleeps hotel i Kastrup koster i juni. Pris: 799 danske kroner.

Premier Inn

Med 500 hoteller og moteller med over 32.500 senge er Premier Inn Englands største hotelkæde. Hvis du er heldig, kan du finde tilbud på værelser til omkring 500 kr.

Travelodge

Englands næststørste lavpriskæde med mange hoteller langs motorveiene. Her finder du overnatning for under 200 kr., men så må du også se langt efter de små flasker med gratis shampoo, hårtørrer og kikspakker til værelseskaffen. BBC afslørede i 2006, at Travellodge i lighed med flyselskaber overbooker hotellerne for hele tiden at have fuld belægning.

Qbic Hotels

Hvis man kan leve småt, men godt, så er Qbic hotels sagen. Værelserne er boksformede kuber på blot ni kvadratmeter, men så får man fladskærms-tv, trådløs netopkobling, design-bad og mulighed for at vælge belysningens farver efter humør og behov - "mellow yellow", "red romance" og "deep purple love". Qbic hotels findes i Amsterdam, Antwerpen og Maastricht. Priser fra 300 kr.

EasyHotel

Konceptet udspringer fra flyselskabet EasyJet - en af de største lavprisaktører i det europæiske luftrum. Akkurat som med flyene, præger farven orange EasyHotels værelser. Der findes hoteller i England, Schweiz og Ungarn. På nettet kan man opnå priser på omkring 250 kr. for et værelse i London. Og så er der endda bad på værelset - men ikke noget vindue.

Etap

Kæden har 370 hoteller i Europa og Mellemøsten. Kæden er mest udbredt i Frankrig. Værelserne er enkelt indrettet, men mange har plads til tre personer. Receptionen har begrænset åbningstid. Morgenmad koster ekstra.

Formule 1

International kæde med 380 hoteller i 13 lande i Europa, Brasilien, Sydafrika, Australien, New Zealand og Japan. Værelserne er indrettet med dobbeltseng og en køjeseng. Formule 1 er derfor et godt valg for familien, som skal have en hurtig overnatning og videre. Bad og toilet findes på gangen. Værelsesprisen er omkring 350 kr. for en overnatning.

Ibis

Kæden består af omkring 800 hoteller i Europa, Dubai, Kuwait og Thailand. Priserne er lidt højere end Formule 1. Til gengæld ligger mange Ibis-hoteller centralt i blandt andet mange franske og tyske byer. Ibis har også et lidt højere serviceniveau. Priserne ligger fra 300-600 kr.

Yotel

En lille kæde efter japansk koncept. Findes indtil videre kun i lufthavnene Gatwick og Heathrow i London. Åbner også i Schipol i Amsterdam til sommer. Et standardrum er på syv kvadratmeter. Sengen 2 x 1 meter og dertil kommer bad, et arbejdsbord, som kan trækkes ud af væggen og en 20" fladskærm.

Her kan man slappe af mellem to flyvninger. Fire timers leje af et rum koster 250 kr.

Motel 6

900 moteller med over 91.000 værelser i USA og Canada.

Nyhed: Bagagegebyrer koster milliarder

14-06-2011: Flyselskaber øgede i 2010 prisen på bagage med 24 pct. sammenlignet med året før. Læs artikel

Nyhed: Få hjælp til at få det billigste hotel

07-06-2011: Søgemaskine Momondo lancerer en ny tjeneste, som sammenligner priser på hotelværelser. Læs artikel

Nyhed: Gebyrer udgør op til 44 pct. af prisen

02-05-2011: Lavprisflyselskaber tjener deres penge på gebyrer, men er stadig den billigste løsning. Læs artikel

Nyhed: Rejsesøgemaskine lancerer gebyrberegner

26-01-2011: Nu bliver det mere gennemskueligt for forbrugerne at købe flybilletter på nettet. Læs artikel

Nyhed: Fuld damp på salget af Interrail-billetter

16-09-2010: Det er atter voldsomt populært at tage toget rundt i Europa med billige Interrail-billet. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...