Find mere om:
Bondegårdsferie på Mallorca | rejser.guide.dk

Bondegårdsferie på Mallorca

Der er Sydney, London og New York, og der er Thailand, Tenerife og Bali, som alle hører blandt mine favoritrejsemål, men intet overgår Mallorca, der efter en snes besøg stadig ligger på en klar førsteplads.

Ganske vist har jeg kun været der i sommerhalvåret, men nu åbner sig mulighed for også at flyve derned i den del af året, da turiststrømmen er beskeden. For eksempel nu.

Og hvorfor så lige nu?

Fordi forfatteren Michael Fjording har udsendt et lille mesterværk om fincaer på Mallorca - eller landsteder, som han kalder dem. 36 af de bedste har han plukket ud og forsynet med fotos og informationer om priser og beliggenhed, hvor langt der er til stranden og den slags. Her kan man bo på alle tider af året, og »Landsteder på Mallorca« fører en præcist derhen, hvor man kunne tænke sig at bo nogle dage eller uger uden for turiststrømmen, der kan være slem i perioder.

Hvad er en finca? spørger Fjording og giver selv svaret:

»Det betyder gård på spansk, men er samtidig et begreb på Mallorca, gamle landsteder, som i dag er indrettet til overnatning for turister, såkaldt agroturismo, ofte 300-400 år med tykke stenmure og okkerfarvet tegltag.«

Jeg plukker tilfældigt og finder Son Guardiola nær Llucmajor med 15 km til stranden, så her er selvfølgelig swimmingpool. Prisen for et dobbeltværelse er 108 euro pr. nat, godt 800 kr. Eller 140 euro for en lejlighed til fire personer, morgenmad inkluderet.

Og med de lave priser på flybilletter mener forfatteren, at man kan slå sig ned i en finca for det samme, som en charterrejse koster.

Michaels hemmelige guide:

Landsteder på Mallorca.

116 sider, 148 kr.

www.landsteder.com

Guide: Oplev Valencias anden verden

18-08-2011: Valencia overskygges af Madrid og Barcelona, men på visse områder slår den storebrødrene. Læs artikel

Nyhed: På ferie på en bondegård

20-08-2010: Vi blev beskidte, trætte og glade. Jyllands-Posten var med, da familien Danmark tog et ferieophold på Fagerholt ved Skibby i Hornsherred. Læs artikel

Nyhed: Camping tæt ved havet og storbyerne

23-07-2010: Den spanske campingplads L'Ametlla Village Platja ligger lige ned til Middelhavet. Læs artikel

Nyhed: Det er trendy at tage ferie på bondegården

17-05-2010: Flere danskere dropper charterferien og tager bondegårdsferie på landet for at passe heste, grise, køer eller får. Muligheden for at være i nærheden af dyrene gør, at flere danskere vælger den specielle ferie. Læs artikel

Nyhed: BREVKASSEN

06-11-2009: Mere maling i Malaga Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...