Find mere om:
BREVKASSEN | rejser.guide.dk

BREVKASSEN

Bilferie i Skotland ? Undertegnede repræsenterer to ægtepar, som gerne vil besøge Skotland næste sommer (14 dage i juli). Vi flyver derop, hvorefter vi vil leje en bil og benytte os af Bed & Breakfast. Vi forventer højest to overnatninger samme sted. Vi kan alle godt lide at vandre i flot natur og møde spændende mennesker. Kan I hjælpe med turforslag?

Venlig hilsen

Jørgen Markussen, Børkop

?

! For det første vil jeg anbefale jer at rejse i første halvdel af juli eller evt. i juni, før højsæsonen for alvor er begyndt. Det vil betyde færre biler på vejene og mindre risiko for, at der er optaget på Bed & Breakfast-stederne. Rejser I på det tidspunkt, er det ikke nødvendigt at bestille overnatning hjemmefra. I stedet kan I henvende jer på det lokale TIC-kontor (Tourist Information Centre), der findes næsten overalt, og dér bestille overnatning det pågældende og evt. det næste sted. Hvis I hellere vil bestille hjemmefra, anbefaler jeg det britiske turistkontors hjemmeside, www.visitbritain.dk, hvor der også er mange andre tips at hente.

På 14 dage kan I nå meget, f.eks. at køre op langs vestkysten og ned langs østkysten. Én mulighed ville være at flyve til Glasgow og derfra køre vestpå til nationalparken Loch Lomond, hvor I f.eks. kan bo på den historiske kro Drover's Inn ved den nordlige ende af søen ( www.thedroversinn.co.uk). Derfra videre til kystbyen Oban og med færge til øen Mull, der har flot natur. Videre via Skotlands højeste bjerg, Ben Nevis, hvor det kræver god kondition at gå op til toppen, men der er også mindre anstrengende vandreture i området. Ikke langt derfra ligger dalen Glencoe med storslået natur og en anden historisk kro, Clachaig Inn ( www.clachaig.com). Videre nordpå til Mallaig og med færge til Skye, den største af Skotlands øer og én af de smukkeste. Og derfra mod øst til Inverness og den lille by Braemar, et af mange steder, hvor I kan opleve traditionel musik og dans. Vejen sydpå fra Braemar, A93, byder på en af Skotlands mest spektakulære køreture, og derefter kan I køre ned langs østkysten og måske tilbringe et par dage i Edinburgh.

?

Ung rejse til USA
? Jeg er en pige på 14 år, der rigtig gerne vil til USA. Jeg går i skole og tjener lommepenge ved at gå med JP hver weekend om morgenen, og så har jeg fået en del penge i konfirmationsgave. Dem har jeg besluttet at bruge på en rejse næste sommer til Californien, hvor jeg vil besøge/bo hos min fars familie. Er der rejsebureauer, der har specialiseret sig i direkte fly fra Danmark/Tyskland til Californien, og til hvilken pris (billigst og sikrest)? Er der specielle regler, når jeg kun er 14 år? Jeg vil gerne medbringe gaver. Er der ting, som jeg ikke må indføre?

Venlig hilsen

Fiona fra Kjellerup

?

! Desværre er der ingen direkte fly fra Danmark eller Hamburg til Californien, så du bliver nødt til at mellemlande på vejen. Jeg vil foreslå, at denne mellemlanding sker i Europa, f.eks. London, Amsterdam eller Frankfurt, hvorfra du kan komme direkte videre til Los Angeles eller San Francisco. Det er store lufthavne, hvor det kan være svært at finde rundt, men du kan spørge om hjælp ved en af informationsskrankerne, og det er normalt sværere at orientere sig i en amerikansk lufthavn. Mange rejsebureauer k,an hjælpe dig med at sammensætte rejsen, f.eks. FDM Travel ( www.fdm-travel.dk), der gør meget i USA-rejser. For billigste priser kan du spørge rejsebureauet eller søge via www.momondo.com.

Rejsereglerne for unge i din alder varierer fra flyselskab til flyselskab, men for de fleste gælder, at du som 14-årig selv kan vælge, om du vil klare rejsen selv eller rejse som ”uledsaget mindreårig” (unaccompanied minor). Det sidste betyder bl.a., at du bliver ledsaget af flypersonale fra det ene fly til det andet i transitlufthavnen - og fulgt ud til den person, der henter dig i Californien. Priserne varierer, men f.eks. SAS tager 250 kr. for tjenesten hver vej. Hvis du havde været under 12 år, ville det have været obligatorisk, men for 12-15-årige er tjenesten frivillig.

Almindelige gaver er intet problem, men undgå at tage frugt og andre fødevarer med, især i håndbagagen.

Guide: Verdens 10 sejeste fiskesteder

20-10-2009: Vand er en sær ting. Læs artikel

Guide: Vidunderlige Oregon

19-04-2015: Hvad gør man, hvis man ikke er med på listen over verdens syv vidundere? Man laver sin egen liste. Det er præcis, hvad den amerikanske stillehavsstat Oregon har gjort. Oregon er klassens frække dreng, der helst lever lidt på kanten af konventionerne. Her er plads til at drømme og plads til at være anderledes. Vidunderne? Dem har naturen sørget for. Læs artikel

Guide: Drømmen om USA i bil: Fem fabelagtige roadtrips

16-03-2015: Slå kalechen ned og nyd solnedgangen langs Californiens Stillehavskyst, fordyb dig i USA’s historie i New England-staterne eller spot canadiske bjørne i de store søers land. Læs artikel

Guide: Tre fantastiske køreture i USA

07-12-2013: Lej en bil og oplev det amerikanske landskab fra en ny side. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...