Find mere om:
Guide: Lej bil i udlandet og spar penge.. | rejser.guide.dk

Guide: Lej bil i udlandet og spar penge på kør selv-ferien

Skal du køre sydpå til sommer, kan der være penge at spare. Hvis du kører din egen bil til Tyskland og fortsætter i en lejet bil, kan det både blive billigere og forbedre komforten og sikkerheden.

Mikrobiler som VW Up har konstant været blandt de mest solgte herhjemme de seneste år, og selv om de er brugervenlige og praktiske i hverdagen, kan de være ukomfortable og føles meget trange på en længere kør selv-ferie. En undersøgelse foretaget af organisationen for danske bilejere FDM viser, at du kan spare mere end 1.000 kr., hvis du kører til Tyskland og udskifter din lille bil med en lejebil i Tyskland. Eksempelvis kan du køre til Flensborg, udskifte din VW Golf og fortsætte sydpå i en lejet VW Passat stationcar til Nice. Det vil spare dig 1.102 kr. i forhold til at foretage køreturen i din egen bil.

»Det, der er interessant i vores beregninger i forhold til kørsel i egen bil, er, at vi ikke iberegner slitage af dæk og værditab i antallet af kilometer. Derved er totalomkostningerne ved at køre i egen bil frem for at leje i virkeligheden højere end dem, vi har regnet ud fra. Så det er faktisk lidt vildt, at man stadig kan spare penge selv uden at medregne disse områder,« siger Allan Skytte Christensen, der er forbrugerøkonom hos FDM.

Store penge at spare

Selv hvis du ikke kører i minibil, kan der være penge at hente ved at leje bil i Tyskland. Dette er bedst illustreret ved at sammenligne priserne, når du lejer den samme bil som den, du kom i. Hvis du tager din dansk indregistrerede VW Passat Variant, kan du spare cirka 3.000 kr. ved at leje en tilsvarende model i Tyskland.

Er I to små familier, der rejser sammen, kan I spare op mod 4.000 kr. ved at parkere jeres to VW Up, eller tilsvarende modeller, og køre videre i en VW Passat Variant, inklusive udgifter til forsikringer. Alle FDM's udregninger er lavet ud fra turen mellem Flensborg og Nice samt faste biludgifter taget fra organisationens udgivelse Bilbudget 2015.

Årsagen til den store prisforskel på at køre i egen bil og leje en bil i Tyskland er de lave tyske bilafgifter og lejeomkostninger, hvor man ikke arbejder med kilometerbegrænsning.

»Den helt store fidus er, at du kan få frie kilometer i Tyskland. Det vil sige, at lige meget hvor langt du kører, så koster det ikke ekstra. Så længe du sørger for at booke bilen forinden, så kan der virkelig være mange penge at spare. Den eneste hage er, at du skal betale ved booking for at få de frie kilometer, og det kan kun svare sig, hvis du kører mange kilometer på din ferie,« fortæller Allan Skytte Christensen, der er forbrugerøkonom hos FDM.

Det er ikke alle udlejningsselskaber, der tilbyder de frie kilometer, men det er muligt hos store firmaer som Hertz og Avis. Hos sidstnævnte kan det gøres ved at booke online, mens det er nødvendigt at tage personlig kontakt til Hertz for at opnå de gratis kilometer.

Derved låser man sig fast i forhold til lejen, men det er den pris, man må betale. Det kan gøre billejen væsentligt dyrere, hvis du skal påregne en kilometertakst.

Derudover er det også en god ide at bestille bilen i forholdsvis god tid før ferien, for som med andre aspekter af turistindustrien, er der også her tale om udbud og efterspørgsel. Altså er det som regel dyrere at leje bil i sommerferien end resten af året.

Forbedret sikkerhed og komfort

Det er ikke kun på den økonomiske side, at det er en fordel at leje en større bil. Sikkerheden er også højere, når du kører i en større bil frem for de små mikrobiler.

Hvis der sker en kollision mellem en mikrobil og en personbil i mellemklassen, er der ingen tvivl om, at den større bil tager mindst skade. Vægtforskellen er så tilstrækkelig stor mellem de to køretøjer, at den mindre bil vil tage større skade, selv hvis hastigheden ikke er ret høj.

»Forestil dig en kollision mellem en almindelig personbil og en bus eller lastbil – det giver et billede af størrelsesforholdet. Chancen for at møde en modkørende bilist på en tysk autobahn er naturligvis minimal, men i en køsituation, hvor du bliver mast mellem to biler, er risikoen for fatale uheld det større, hvis du kører i minibil frem for den almindelige personbil,« forklarer Per Bo Hansen, der er bilinspektør hos DanCrash, der rekonstruerer og analyserer trafikuheld.

Til sidst men ikke mindst er det også væsentligt mere komfortabelt at køre langt i en stor bil. Der er mere plads til at strække ben, børnene kan brede sig med bøger og legetøj, og man behøver ikke at sidde klæbet op ad hinanden med svedige arme i akavede siddestillinger.

I visse tilfælde vil der ikke være alverdens penge at spare, afhængigt af din egen bils årgang og model, eller antallet af kilometer du skal køre, men køreoplevelsen vil for de fleste blive mere behagelig grundet den bedre komfort – også selv om du skal igennem besværet med at skulle finde parkering i Tyskland og pakke bilen om.

Lej og spar penge

  • Priserne for at køre i egen bil tager udgangspunkt i de variable udgifter fra FDM’s bilbudget 2015 tillagt værditabet for den kørte tur, hvor forudsætningen er, at man ejer bilen i fem år og kører 20.000 km om året. Beregningerne gælder for tur/retur fra Flensborg til Nice med 100 km pr. dag på destinationen, og brændstof er inkluderet. En distance på i alt 4.354 km. Besparelsen bliver mindre, hvis ferieturen er kortere.
  • Bytte fra en danskregistreret VW Golf til en tysk VW Passat Variant i to uger giver en besparelse på 1.102 kr.
  • Ved bytte fra en danskregistreret VW Passat Variant til en tilsvarende tysk model kan du spare cirka 3.000 kr.
  • Bytte fra to danskregistrerede VW UP eller lignende til en VW Passat Variant kan give en besparelse på 4.000 kr.
  • Kilde: FDM

Guide: Lej minibus i Tyskland og spar penge

16-06-2009: Skal man køre i to biler på ferien, er det en god fidus at leje en minibus i Flensborg og køre i den i stedet. Læs artikel

Guide til billeje i Tyskland i ferien

16-06-2015: Er din bil ikke helt ung længere, eller har du købt en mindre model, så lej et feriekøretøj i Tyskland. Priserne er lave, og du sparer værditab og serviceudgifter. Læs artikel

Guide: Risikabelt at leje feriebilen i udlandet

06-11-2009: Pas på sminkede lig og dårlige forsikringer. FDM har lavet en grundig folder med gode råd til dem, som lejer bil på feriestedet i udlandet. Læs artikel

Nyhed: Mærkevaremekka i Metzingen

15-09-2009: 800 km syd for den dansk-tyske grænse ligger et shoppingmekka, der passer perfekt til ferierejsende med lyst til at kombinere bilturen med en hviledag hos Adidas, Hugo Boss eller Burberry. Til lavpris. Læs artikel

Guide: Sådan undgår du turistfælderne

18-07-2009: Hvert år havner mange danskere i en økonomisk eller juridisk klemme efter en ferierejse. Undgå bøder, find information om regler i ferielandene med Forbruger Europas nye rejseguide. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...