Find mere om:
Guide til en tysklandsferie i.. | rejser.guide.dk

Guide til en tysklandsferie i Mecklenburg-Vorpommern

Mecklenburg-Vorpommern – de fleste kender navnet på den tyske delstat, men de færreste kan sikkert placere den på Tysklands-kortet. Og det er synd. For den fortjener meget større interesse med – også på grund af de mange tilbud den har til campingfolket. Så overvej Meck-Pomm som feriedestination, eller nyd et par dage i Nordøsttyskland på vej til eller fra feriemålene i Sydeuropa. Der er nok at opleve.

Sjovt nok er det forholdsvis få danskere, der vælger Tysklands nordøstligste delstat som feriemål. Mange kører direkte til Berlin, mens andre tager Tyskland som en transportstrækning, der ”bare skal overstås” på vejen til eller fra varmen i Syden.

Tyskerne selv har taget delstaten til sig. Meck-Pomm – som kælenavnet er blevet – er faktisk den mest populære feriedestination i Forbundsrepublikken for familieferie og camping. Nu har man blandt andet specialiseret sig i ”grøn camping”. Og landets to første miljøvenlige campingpladser er således placeret her.

Årsagerne er også mange andre. Delstaten har mange solskinstimer, den har omkring 1.900 kilometer kyststrækning med blandt andet brede sandstrande med 29 bade- og kurbadebyer med wellnesstilbud samt mulighed for surfing. Andre steder er kysten domineret af høje klinter. Og så har delstaten Mecklenburg Seeplatte, der er Tysklands største sammenhængende net af søer og kanaler. Herudover er der et 8.000 kilometer langt netværk af cykelstier. Mens der for vandrere er tre store vandrestier gennem delstaten.

Masser af natur og kultur

Ud over en af de mange fine muligheder for camping er der naturligvis også en masse, der bør opleves i delstaten. I det kuperede landskab er der blandt andet et par tusinde slotte og herregårde og mange smukke byer, der stadig bærer præg af deres fortid som hansestæder. Smukke, gamle bygninger kan blandt andet ses i Wismar og Stralsund, der er en del af Unescos verdensarv, hvor man kan gå mellem gamle pakhuse og andre rigt udsmykkede bygninger, som vidner om den succes og magt købmændene havde dengang.

Et mere nutidigt, men også meget imponerende byggeri er Prora, der blev bygget i 1936 til 1939 af nazisterne på øen Rügen. Bygningsanlægget er otte identiske seks-etagers hotelblokke, der tilsammen er 4,5 km langt og strækker sig langs med Østersøen. Det skulle være et badehotel til arbejderklassen, men nåede aldrig at blive taget i brug. I stedet blev det efter krigsudbruddet brugt til at huse flygtninge og militærpersonale. I dag er der et hostel i en mindre del af byggeriet, og så er man i færd med at etablere luksuslejligheder i en anden del.

Er man til knap så krævende ferieaktiviteter, er der 17 moderne golfbaner. 18-hulsbanen Winston Link uden for delstatens hovedstad Schwerin er blevet kåret til Tysklands bedste. Og den er endda en del af et større anlæg med i alt 45 huller.

Er man mere til det kulinariske, er der også kommet flere Michelin-restauranter i det tidligere Østtyskland. Ligesom de færreste ølentusiaster er i tvivl om, at tyskerne kan byde på et rigtigt godt og varieret udbud af øl i en meget høj kvalitet.

Til vands med campingvognen

Mecklenburg-Vorpommern har campingoplevelser, der adskiller sig fra de vante på vore breddegrader, som f.eks. ideen med Freecamper, hvor man kombinerer to kendte ferieformer: Camping og kanalsejlads.

Ideen er lige så enkel, som den er god. Når man nu har alt, hvad man har brug for i campingvognen eller autocamperen og gerne vil ud på vandet, så kan man jo lige så godt køre den ombord på en ”pram” med åbent styrehus og bo i vognen.

54178443.jpg

Campingvogn eller autocamper er nemme at få ombord via en fastmonteret broklap. Når vognen er på prammen, fastgøres den med samme type stropper, som når en bil skal transporteres på et ”fejeblad”.

Campingvognen skal have en totalvægt under 4.500 kg og en længde på højst 8 m. Der kræves ikke ”søfartspapirer” for at sejle freecamperen. Udlejeren oplærer lejeren inden afgang.

Freecamper’en udlejes i tre forskellige perioder: en weekend, en kort uge eller en hel uge. Prisen går fra 420 euro for en weekend i lavsæsonen til 1.390 euro for en uge i højsæsonen.

På hjemmesiden www.freecamper.de er der et kort over Das blaue Paradies, som tyskerne kalder deres vandveje i Nordøsttyskland.

Miljøvenlige pladser

Meck-Pomm arbejder med bæredygtig udvikling af campinglivet og ligger i front med de miljøvenlige pladser i Tyskland. De to første er for kort tid siden blevet udpeget.

Campingpark Kühlungsborn er blevet præmieret som ADAC BEST Camping 2016, Camping.info Award 2016, ANWB Best Erkende Camping 2016 og ECC Spitzenplatz 2016.

Pladsen lægger meget vægt på miljø og sikkerhed. Det indebærer blandt andet opvarmning af brugsvandet med varmepumper, genindvinding af det grå vand, varmegenvinding af vandet fra brusebadene, vandopvarmning via solenergi, fokus på udnyttelsen af daglyset med mange ovenlys og energibesparende belysning. På pladsen benytter personalet cykler og el-køretøjer.

Den anden miljøvenlige plads hedder Ferienpark Seehof og ligger ved Schwerin.

54178444.jpg

Camping i klitterne

Helt ude ved Østersøen ligger campingpladsen Regenbogen Prerow, der byder på 2,5 km klitter langs badestranden på halvøen Darß.

54178449.jpg

Pladsen er omkranset af skov. Ganske specielt ligger pladserne til campingvogne og telte ude i klitterne, hvorfor man på campingpladsen har et terrængående køretøj, der trækker traileren til og fra pladserne, hvor biler ikke kan komme frem. Pladsen byder desuden på en strandpromenade med mode- og souvenirbutikker samt en campingshop.

Naturplads med klappedyr

Campingplatz zum Hexenwäldchen – ”Hekseskoven” – i nationalparken Müritz. Selv om en heks på et kosteskaft benyttes som logo, er det en rigtig rar familieplads med fokus på naturen omkring pladsen og med fokus på økologi og miljø. Det betyder klappedyr til børnene, heste og fritløbende høns samt sejlads i kano og kajak, småfiskeri, vandreture og badning.

54178450.jpg

Sol på hele kroppen

I Tyskland er naturisme mere udbredt end herhjemme. Derfor er der også mange pladser, hvor gæster nyder campinglivet fri for tekstiler. Så der er en række pladser, der tilbyder FKK, Freie Körper Kultur. Campingplatz am Rätzsee er en af dem. Den ligger ved søbredden i en fyrreskov. Søen giver masser af mulighed for aktiviteter og udflugter i det store søsystem. Bliver man på land, er der et stort system af afmærkede vandrestier.

En anden mulighed er FKK-Camping am Useriner See, der også ligger i en naturpark med mulighed for vandaktiviteter.

Læs mere på: www.off-to-mv.com/da

Guide til Campingpark Sanssouci zu Potsdam, Berlin

25-05-2016: ”Ihr königlicher Campingpark” er vist lidt ”lånte fjer” af Campingpark Sanssouci zu Potsdam/Berlin. Men pladsen er dejlig og et godt udgangspunkt for at besøge – ja, netop – adskillige slotte, slotsparker og den natur, hvor stribevis af kronede hoveder og berømte statsmænd har opholdt sig. Læs artikel

Nyhed: Med sø og slot som nabo

21-01-2011: Ferienpark Seehof i Schwerin er med sin egen charme et fint udgangspunkt for en ferie. Læs artikel

Guide: Kør væk fra A7 og ind i historien

19-05-2011: Langs den tyske motorvej ligger middelalderbyer, hvor fortid og nutid går op i en højere enhed. Læs artikel

Guide: Romantik ved Tauberfloden

19-05-2011: Middelalderbyen Rothenburg i Bayern bliver ofte overset af campister - men er et stop værd. Læs artikel

Guide: Med autocamper rundt i Australien

06-05-2011: Australien er for mange en drømmedestination, men det kan være dyrt at rejse rundt i landet. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...