Find mere om:
Undgå ulykkelige børn på bilferiens bagsæde | rejser.guide.dk

Undgå ulykkelige børn på bilferiens bagsæde

Er vi der snart? Mindre børn har svært ved at begribe de lange afstande på kør-selv-ferien. Se her, hvordan du forbereder dem bedst muligt.

En køreferie til Berlin eller Amsterdam kan føles som en jordomrejse for de små passagerer på bagsædet.

Og skal I endnu længere sydpå til sommer, kan det let ende med skrig og skrål, hvis ungerne ikke er forberedt på de mange timer ad ferietravle motorveje.

- Inden I triller ud af garagen, er det en kæmpe fordel, hvis børnene er klar over, at nu skal de altså ud på en lang tur. Det gælder om at forberede dem i god tid og så ellers sørge for pauser og underholdning undervejs, siger FDM's webredaktør og ferierådgiver Frederik Valmin.

Motorejernes interesseorganisation forventer, at mindst en kvart million danskere drager på bilferie i løbet af sommeren.

Igen i år ventes der trængsel ved de større vejarbejder i Nordtyskland. Men som noget nyt vil der givetvis også være kødannelse på grund af grænsekontroller på hjemturen, vurderer FDM.

Frederik Valmin råder børnefamilier, der ønsker at køre hele feriestrækningen uden overnatning, til at køre om aftenen og dermed undgå den værste trafik i begyndelsen.

- Vælger man at gøre det, synes jeg, at det er hensigtsmæssigt at køre på et tidspunkt, hvor børnene kan sove på bagsædet. Så er man kommet godt i gang med køreturen, når de vågner, siger han.

Her er hans råd til bilturen med børn:

1) Giv børnene et kort

- Børns forståelse af køreturens længde afhænger selvfølgelig meget af deres alder. Og er der tale om små børn, kan jeg varmt anbefale, at man printer et kort ud og eventuelt laminerer det. Så kan man under køreturen pege på det og vise, hvor langt der er kørt. Hvis der er indlagt faste stop undervejs, er det også en god idé at markere det på kortet.

2) Hold pauser - og overvej et vandland

- Hold pause hver anden time, så I kan komme ud og strække benene. Og kan I finde en rasteplads med legepladser, kan børnene brænde lidt energi af imens. På websitet Tank & Rast kan man finde legepladserne langs den tyske autobahn. Hvis man indlægger en overnatning undervejs, kunne man prøve at gøre det et sted, hvor ungerne kan komme i vandland.

3) Pas på med for meget slik

- Man skal selvfølgelig ikke bandlyse de søde sager, hvis børnene er vant til det. Men sørg også for at have lidt sunde snacks med undervejs. Tag en køleboks med på turen. Og endnu bedre hvis den er elektrisk og kan tilsluttes i bilen. Der kan man have gulerødder, agurkestave, kølige madpakker og drikkevarer.

4) Husk dvd-afspiller, iPad og tegnegrej

- Sørg for at have et varieret udbud af underholdning. Dvd-afspillere med film er glimrende ligesom smartphones og tablets. Men også lydbøger for hele familien kan anbefales. Små fælles lege som at tælle røde biler på vejen kan også være et stort hit hos mindre børn.

/ritzau/FOKUS

Guide til sikker feriekørsel med campingvognen

07-02-2016: Når campingvognen begynder at leve sit eget liv, er det ofte førerens skyld. Det kan være på grund af forkert læsning eller for høj hastighed ned ad en bakke. Andre forhold som sporriller og pludselig, kraftig sidevind kan også spille ind. Men med en række gode råd om læsning og kørsel kan man minimere risikoen for ubehagelige oplevelser. Læs artikel

Guide: Seks gode råd når du lejer bil i udlandet

03-02-2016: Der er penge at spare, og der er penge at miste, når du skal på ferie i en bil, der ikke er din egen. Læs artikel

Guide: Lej bil i udlandet og spar penge på kør selv-ferien

06-06-2015: Skal du køre sydpå til sommer, kan der være penge at spare. Hvis du kører din egen bil til Tyskland og fortsætter i en lejet bil, kan det både blive billigere og forbedre komforten og sikkerheden. Læs artikel

Guide: Kør selv-feriens bedste rastepladser

30-07-2013: Se hvor I får den bedste tissepause på turen. Læs artikel

Nyhed: Få sjælen og bilen med på ferie

25-03-2011: Flere danskere tager biltoget fra Hamborg eller Berlin til Frankrig, Italien og Østrig. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...