Find mere om:
Guide til badebyen Tel Aviv | rejser.guide.dk

Guide til badebyen Tel Aviv

Tel Aviv er storby, strand og 300 solskinsdage om året. Det er alt det bedste fra Mellemøsten kombineret med pulsen fra storbyen og den afslappede attitude i en badeby ved Middelhavet.

15 kilometer. Så langt strækker Tel Avivs flotte strande sig, og det giver jævnligt byen en placering i top 10, når rejsemagasinerne – senest National Geographic – kårer verdens bedste badebyer. Dresscoden dikterer badeshorts og bikini, og de lokale får solskinstimerne i vandkanten til at gå med løb, cykling, træning, rulleskøjter, beach volley og ”matkot”.

Sidstnævnte er Israels ophøjede version af strandtennis, og det karakteristiske dunk, dunk, dunk – lyden af den lille hårde plastbold, der rammer træbattet – kan høres overalt.

48372799.jpg

Spillet kan købes for 10 shekel (ca. 17 danske kroner) på det lokale marked.

Her er fem gode strandbyer

Strandområdet ved Tel Aviv er omgivet af restauranter, barer og caféer, og det er muligt at leje solstole, ligesom her både er omklædningsfaciliteter, brusebade og toiletter. Tel Avivs badesæson strækker sig fra maj til oktober, og i denne periode er der både livreddere og turistpoliti langs strandene.

Restauranten

En, to, tre, fire. Tjenerens arm flyver frem og tilbage mellem serveringsvognen og bordet, som han fylder med små tallerkener. Ti, elleve, tolv. Lavinen af forretter fortsætter, selv om her allerede står fløjlsblød humus, sprøde falafler og dampende varme fladbrød. 20, 21, 22. Først ved tallerken nr. 23 stopper festen, da bordet ganske enkelt ikke kan rumme mere.

Denne kavalkade af lækre salater og simple grøntsagsretter er den store attraktion på restauranten Old Man and the Sea. Forretterne bliver serveret sammen med en kande læskende mint-lemonade, og dette kunne snildt være et helt måltid i sig selv, men der kommer også hovedretter på bordet i form af friskfanget fisk og kebabspyd fra grillen. Atmosfæren er livlig, betjeningen uformel, og snakken går lystigt omkring bordene. Publikum består af unge og gamle, arabere og jøder, turister og lokale.

48372767.jpg

Regningen endte på 130 shekel pr. person (ca. 225 kr.).

Old Man and the Sea ligger på Kedem Street nr. 83 i bydelen Jaffa.

Udflugten

Tel Avivs diametrale modsætning er Jerusalem. Efter blot en times kørsel er badetøj, solbriller og strandtennis skiftet ud med kalot, bredskygget hat og slangekrøller.

Jerusalem er en by som ingen anden, og hvis klicheen om ”historiens vingesus” hører til noget sted, så er det netop her, hvor de tre store religioner krydser klinger: jødedommen, kristendommen og islam. Kort fortalt, så er det her, Jesus blev korsfæstet, Muhammed steg til himmels, og jøderne finder deres største helligdom, Grædemuren.

Mellemøstens kosmopolitiske hjerte

Så om fredagen valfarter jøderne til Grædemuren som optakt til shabbat, mens muslimerne beder fredagsbøn på Tempelpladsen lige oppe over. Samtidig går kristne grupper ad Via Dolorosa – korsets vej – bærende på store trækors og ad samme rute Jesus menes at have taget.

48372768.jpg

Jerusalem kan klares som en endags- tur fra Tel Aviv. Minibusser kører frem og tilbage mellem de to byer flere gange i timen, og turen koster 25 shekel (ca. 43 kr.) pr. vej.

Markedet

Farverne. De dybrøde tomater, violette auberginer og grønne bundter af kruspersille. Det er farverne, der gør Mellemøstens markeder så fascinerende og får simple fødevarer til at ligne små stykker kunst.

48373341.jpg

Og det fortsætter med frugten – både den modne, den tørrede og den skiveskårne, der er klar til at blive indtaget med det samme. Tag dadlerne, der ligger i store bunker og byder sig til. Er din eneste erfaring med dadler den lidt triste pakke til jul, så snyd ikke dig selv for en smagsprøve af de store, saftige medjoul – også kaldet dadlernes konge.

Nyd også et glas forfriskende limonade, og smag på det lokale bagværk, der får det til at hvine i plomberne af sødme.

Syndens by i det hellige land

Carmel-markedet er beliggende på Carmel Street og har åbent alle dage undtagen lørdag. Markedet byder også på kød, fisk, blomster, legetøj, souvenirs, køkkenredskaber, krydderier, brød, nødder samt flere små spisesteder, der serverer lokale specialiteter.

Rejsen dertil

  • Flyv direkte fra København med SAS eller Norwegian til Tel Aviv. Flyvetiden er fire og en halv time, og priserne starter ved 970 kr. tur/retur med Norwegian, men hertil kommer gebyr for at medbringe bagage.

Her skal du bo

  • Hotellet David InterContinental Tel Aviv ligger lige i smørhullet med fem minutters gang til både strandpromenaden, Carmel-markedet og det trendy Neve Tzedekkvarter. Her er spa, fitness, pool, kæmpe lobby, overdådig morgenbuffet og alt andet, der forventes af et femstjernet luksushotel. Pris fra kr. 1.025 kr. pr. person pr. nat i delt dobbeltværelse.

Rejsen dertil

Flyv direkte fra København med SAS eller Norwegian til Tel Aviv. Flyvetiden er fire og en halv time, og priserne starter ved 970 kr. tur/retur med Norwegian, men hertil kommer gebyr for at medbringe bagage.

Her skal du bo

Hotellet David InterContinental Tel Aviv ligger lige i smørhullet med fem minutters gang til både strandpromenaden, Carmel- markedet og det trendy Neve Tzedekkvarter. Her er spa, fitness, pool, kæmpe lobby, overdådig morgenbuffet og alt andet, der forventes af et femstjernet luksushotel. Pris fra kr. 1.025 kr. pr. person pr. nat i delt dobbeltværelse.

15 kilometer. Så langt strækker Tel Avivs flotte strande sig, og det giver jævnligt byen en placering i top 10, når rejsemagasinerne – senest National Geographic – kårer verdens bedste badebyer.

Dresscoden dikterer badeshorts og bikini, og de lokale får solskinstimerne i vandkanten til at gå med løb, cykling, træning, rulleskøjter, beach volley og ”matkot”.

Sidstnævnte er Israels ophøjede version af strandtennis, og det karakteristiske dunk, dunk, dunk – lyden af den lille hårde plastbold, der rammer træbattet – kan høres overalt.

Spillet kan købes for 10 shekel (ca. 17 danske kroner) på det lokale marked.

Strandområdet ved Tel Aviv er omgivet af restauranter, barer og caféer, og det er muligt at leje solstole, ligesom her både er omklædningsfaciliteter, brusebade og toiletter.

Tel Avivs badesæson strækker sig fra maj til oktober, og i denne periode er der både livreddere og turistpoliti langs strandene.

Guide til en badeferie ved Kroatiens næststørste by Split

05-08-2015: Kroatiens næststørste by Split er kendt for dejlige strande og dagdrivertilværelse, men byen byder også på charmerende restauranter, spændende historie og flot arkitektur. Læs artikel

Guide: Her er fem gode strandbyer

31-01-2011: Man kan let kombinere storbyferie med strandferie, hvis man rejser til disse destinationer. Læs artikel

Guide til hollandske Utrecht

11-07-2015: Den hollandske by er 200 år ældre end Amsterdam, men har altid stået lidt i skyggen af storebror. Men Utrecht ligger blot 30 minutter med tog fra Amsterdam Lufthavn og er en by rig på historie, liv og arkitektur. Læs artikel

Guide til hansestaden Lübeck

16-02-2015: Den nordtyske by Lübeck er af mange danskere primært kendt for sin marcipan, men den gamle hansestad byder også på smukke historiske bygninger, skæve tårne samt minder om berømte bysbørn. Læs artikel

Guide: 10 tips til Athens bedste udflugtsmål

29-06-2014: Den græske hovedstad er berømt for sine antikke seværdigheder, men byen byder på meget mere end marmorsøjler og oldgamle krukker. Her er en guide til Athens bedste udflugtsmål. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...