Find mere om:
Nyhed: Backpackere bytter soveposen ud med.. | rejser.guide.dk

Nyhed: Backpackere bytter soveposen ud med luksus

Glem alt om fedtet hår og udtrådte vandresko. Danske backpackere er blevet luksusdyr.

En sarong, et par vandresko og en sovepose.

Engang havde backpackere måske ikke brug for meget mere, når verden skulle opleves på et stramt budget. Men i dag har de tillagt sig en mere ekstravagant stil. De bruger nemlig penge som aldrig før.

Det viser en undersøgelse lavet af World Youth Student and Educational Travel Condeferation (WYSE). Heri udpeges unge rejsende som den gruppe, der de seneste år har forøget rejseudgifterne mest.

Unge bruger flere penge

Det mærker man hos Jysk Rejsebureau og Kilroy Travels, der begge lever af at sende især unge mennesker af sted på længere rygsækrejser.

"Der sker uden tvivl en bevægelse, hvor de unge bruger flere penge. Desuden kan vi se, at de er begyndt at rejse i kortere tid, men pengene, der bliver brugt, er de samme," siger direktør i Jysk Rejsebureau, Niels Amstrup.

Det samme gør sig gældende hos Kilroy Travels, forklarer commercial manager, Sarah Crone.

”Vi sælger nogenlunde det samme antal rejser, men tjener mere,” konstaterer hun.

To nætter på luksushotel, tak!

WYSE -undersøgelsen, der er baseret på svar fra mere end 34.000 unge rejsende fra 137 lande, peger på, at langt flere unge rejsende er blevet "flashpackere", altså backpackere, der har laptoppen og smartphonen med sig overalt og indlogerer sig på komfortable hoteller.

Niels Amstrup og Sarah Crone ser det ved, at de unge typisk blander den traditionelle frihed, der er ved at rejse rundt med rygsæk, med sporadisk ekstraordinær forkælelse.

"Det er ikke usædvanligt, at to 20-årige, der rejser ud på deres sabbatår, booker to overnatninger på det verdensberømte luksushotel, Shangri La, i Bangkok. De tager også gerne den store VIP-bus med aircondition i stedet for den lokale, non-aircondition bus, med høns og grise og munke. Man køber sig ud af problemerne," siger Niels Amstrup.

Penge ændrer unges rejsemønster

Turismeforsker fra Aalborg Universitet, Martin Trandberg Jensen, peger på, at det større økonomiske råderum har ændret den traditionelle backpackerrejse til at blive mere luksusorienteret.

”Generationen af unge har i større omfang end tidligere økonomisk kapacitet til at rejse, som det passer dem,” siger han.

Ud over en bedre økonomisk polstring er ’flashpackerne’ kendetegnet ved, at de er storforbrugere af dyr teknologi. De deler rejsen på Facebook og Instagram og bruger diverse apps til at hjælpe dem undervejs.

”Generelt har de unge uhindrede muligheder og teknologisk kendskab til at kunne rejse kloden rundt forholdsvist gnidningsfrit,” siger han.

Magter ikke overraskelser

Og netop ’gnidningsfrit’ står højt på listen, når de unge skal planlægge rejsen, forklarer Niels Amstrup. Mere og mere bliver nemlig planlagt hjemmefra, så der er mindre overladt til tilfældighederne, når man endelig er af sted.

"Det kan for eksempel være en længere rundrejse med egen privat guide, hvor der er sørget for transport og hotel. Her ville de "old school" backpackere typisk sige "Vi kan selv, og vi gør det selv," siger han.

Fakta

  • Ifølge Wise-undersøgelsen er ungdomsrejser blandt de hurtigst voksende markeder inden for rejsebranchen.
  • I 2010 udgjorde unge turister en femtedel af de cirka 940 millioner internationale turister på verdensplan.
  • I 2012 lagde de godt en femtedel af de samlede turistindtægter på verdensplan.
  • Mere præcist brugte de i omegnen af 217 milliarder dollars, eller godt 1165 milliarder danske kroner på rejser.

Nyhed: Ferie på en lånt sofa

04-12-2009: Glem hotellet og smid dig i stedet på sofaen. Hos en af de lokale - og ganske gratis. Test af "couch-surfing". Læs artikel

Nyhed: Trend: Lån en sofa i et andet land

12-06-2009: Små 11.000 danskere har nu oprettet en profil på rejsesitet couchsurfing.com. Det er en fordobling i forhold til sidste år. Læs artikel

Nyhed: Få hjælp til at få det billigste hotel

07-06-2011: Søgemaskine Momondo lancerer en ny tjeneste, som sammenligner priser på hotelværelser. Læs artikel

Guide: Campingvognenes kæmper

29-04-2011: Priser omkring en halv mio. kr. skræmmer åbenbart ikke campister, der ved, hvad de vil have. Læs artikel

Nyhed: Fly males til mindre forbrug

14-02-2011: Lavprisselskab satser på, at nanoteknologi kan nedsætte brændstofforbruget med få procent. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...