Find mere om:
Pris er afgørende for backpackere | rejser.guide.dk

Pris er afgørende for backpackere

Prisen for hotellet er vigtigst for backpackere. Her er de bedste backpacker-hoteller.

Når danske backpackere skal på eventyr, bliver hver eneste krone vendt og drejet for at få råd til så mange oplevelser på rejsen som muligt.

En undersøgelse, som er lavet af Hotels.com, blandt flere 1.000 danskere, viser, at prisen på hotellet er langt vigtigere end både beliggenhed og værelsesstandard.

Mens to af tre ser pris som det vigtigste kriterium for et hotel, mener kun 1 pct., at værelsesstandarden er vigtig. 8 pct. bekymrer sig mest om en døgnåben reception, mens 5 pct. mener, det er afgørende, at morgenmad er inkluderet i prisen.

Bruger færre penge

For backpackere gælder det ofte om at spare, hvor man kan, og derfor vælger 84 pct. af de adspurgte et hotel, der ikke koster mere end 399 kr. for et dobbeltværelse per nat. Kun 6 pct. vil betale mere end 600 kr. for en nat på et dobbeltværelse.

I undersøgelsen fremgår det også, at hver tredje danske backpacker brugte færre penge på rejsen i 2009 end året før. 49 pct. brugte nogenlunde det samme i 2008 og 2009.

Hotels.com har lavet en guide til de bedste og mest spændende destinationer at tage på backpacker-rejse til.

Rom, Italien

Backpackere fra hele verden strømmer til Rom for at se Colosseum, spise pizza, pasta og italiensk is. Byen byder på et væld af historiske bygninger, fontæner, kirker og museer. Og når sulten melder sig, er det italienske køkken bestemt ikke den værste type mad at spise. Alternativt kan man nøjes med at købe mad fra et supermarked, hvis budgettet ikke helt rækker – så kan man til gengæld nyde maden, hvor man vil.

Hotel: A Casa Di Mei (tostjernet) – fra 305 kr. for to personer per nat.

Øerne, Grækenland

Er man mere til sol og strand, anbefaler Hotels.com, at man tager på øhop i det græske øhav. Fra Athens færgeterminal kan man købe billetter til de forskellige øer, og man kan sagtens besøge flere, da øerne byder på forskellige oplevelser.

Mykonos er f.eks. oplagt til at feste på, mens Rhodos er kendt for de smukke sandstrande. Kreta er øen, hvor der er mest gang i bylivet, mens Gavdos er en rolig ø med få turister. Samos er mere for de naturglade. Naxos og Ikaria er ideelle for de historieinteresserede, da der er gamle templer fra grækernes storhedstid.

Hotel: Hotel Korali (tostjernet), Naxos – fra 192 kr. for to personer per nat.

Thailand

Vil man rejse længere væk end Europa, er Thailand et godt – og billigt – bud. Her kan man både få hvide sandstrande, pulserende storbyliv og fantastisk natur. Leveomkostningerne for en turist er meget lave, og derfor er stedet blevet populært – også for backpackere. Fra Danmark er flybilletterne desuden billige.

I Thailand kan man få lækker mad, se smukke templer, få skræddersyet billigt tøj, gå på marked, nyde de hvide strande og opleve naturen.

Hotel: Tropical Garden Lounge Hotel (trestjernet) – Koh Samui – fra 131 kr. for to personer per nat.

Indien

Indien er også et rigtig godt og meget billigt sted at rejse hen for en backpacker. Her er ikke lige så turistpræget, og der er kilometervis af hvide sandstrande med turkist vand. Byerne er overvældende med smukke templer, indisk musik, kvinder i farvestrålende klæder, gadehandlere, indiske krydderier, frugt- og grøntsagsboder og hellige køer, der fylder i gaderne.

Hotel: Riviera de Goa (firestjernet) – fra 350 kr. for to personer per nat.

Kota Kinabalu, Borneo

Er man til naturoplevelser, er Borneo det ideelle sted. Også for en backpacker. Her kan man opleve orangutanger, elefanter, slanger, krokodiller og et fantastisk fugleliv. Byen Kota Kinabula på den nordlige del af Borneo er bestemt også et besøg værd. Den er kendt for sit aftenmarked, som åbner om eftermiddagen, når fiskekutterne kommer hjem med deres fangst. Her sælges krydderier, fisk, frugt og grønt – og atmosfæren er skøn. Her kan man også få en middag for nærmest ingen penge. Man kan desuden klatre op ad det 4.100 meter høje Mount Kinabula eller tage en lille båd ud til en ø med en kridhvid sandstrand.

Hotel: Hotel Novotel (trestjernet) – 298 kr. for to personer for en nat.

LÆS OGSÅ: Øhop i Grækenland for begyndere

Guide: Her må der både ryges og rejses

06-11-2009: Eller også må der kun rejses. Spies har udarbejdet en oversigt over rygereglerne på de mest populære feriemål. Læs artikel

Guide: Verdens bedst beliggende hoteller

09-05-2009: Stort amerikansk tidsskrift kårer verdens 20 bedst beliggende hoteller - se, hvor de ligger, og hvad det koster. Læs artikel

Guide: 10 skjulte luksus-øer

16-01-2012: Der er de kendte øer. Og så er der de skjulte skatte, som giver fornemmelsen af noget unikt. Læs artikel

Nyhed: Verdens bedste rejser til fortiden

31-03-2010: De har eksisteret i tusindvis af år og fascinerer stadig. Rejs med til fortidens største levn. Læs artikel

Nyhed: På det dybe vand i Italien

22-03-2010: Den lille italienske klippeø Elba huser 25.000 indbyggere, to lyskryds og otte borgmestre. Og et dybt, blåt hav, der var rammen for virkelighedens drama bag den franske film The Big Blue (Le Grand Bleu). Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...