Find mere om:
Guide til lystfiskeri og naturoplevelser | rejser.guide.dk

Fiskenørd: Her skal du smide snøren i vandet

Lystfiskeri giver rejsen formål og store naturoplevelser. Se ekspertens tip til syv let tilgængelige steder med pæne chancer for fangst.

Glemt alt om årelange kurser i fluebinding, før fisketuren til Sibirien,eller daglange udmattelseskrige med kæmpefisk i Floridastrædet.

Mindre ekspertise og anstrengelser kan sagtens gøre det, hvis du som glad amatør vil snuse til glæden ved at tage på fiskerejse under fremmede himmelstrøg.

Der findes en lang række steder på kloden, hvor du nemt og overraskende billigt bliver belønnet med skønne oplevelser, når du smider snøren i vandet.

Det fortæller fritidsfisker Jacob Sørensen, som er tidligere redaktør for Sportsfiskeren og i dag en gros-forhandler af tøj til fritidsfiskeri.

I 20 år har han rejst verden rundt med stang, line og blink i bagagen.

- For mig handler det først og fremmest om at have et formål med sin rejse. At man gerne vil fange en fisk. Det giver et drive til at få noget ud af ferien. Og når man kommer væk fra storbyen i sin søgen efter det gode fiskeri, ved man aldrig helt, hvad der sker. Den uforudsigelighed og de naturoplevelser, der ligger i det, er mindst ligeså interessant som fiskeriet i sig selv, siger han.

Jacob Sørensen har altid arrangeret sine egne fiskerejser selv.

Han anbefaler, at man medbringer sit eget fiskegrej på rejsen, med mindre der er tale om fiskeri efter store fisk som sejlfisk eller marlin, der kræver tungt og kostbart udstyr.

Her er hans syv bud på fiskeoplevelser, hvor du får meget for pengene og ikke behøver at være en garvet lystfisker.

1) British Columbia i Canada:

Fiskeri er billigt i Canada. Og det er relativt let at få succes. Et af de lettest tilgængelige steder er Vancouver Island, hvor du både har fantastisk fiskeri og naturoplevelser.

Her har du alle typer af Stillehavslaks. Men hvad, du får på krogen, er selvfølgelig afhængigt af, på hvilken årstid du er der. De to primære arter er kongelaks og sølvlaks. Fisketegn er påkrævet, ligesom en licens hvis du vil slå fisken ihjel og spise den. Det koster omkring 1.000 kroner samlet for et år.

Budgetforslag: 14 dage med fly, camping og fisketegn for 15.000 kroner.

2) Los Roques, Venezuela:

Los Roques er en øgruppe, hvor alt er let tilgængeligt og ikke kræver, at du skal ud med en guide. Flyveturen fra Caracas tager en times tid og koster ikke alverden.

Når du først er derude, kan du ikke lave andet end at fiske og holde ferie. De primære fisk er bonefish og tarpon, som normalt kræver, at du er ude i en båd. Men her kan du fiske dem fra land. Og så er det let at sejle mellem øerne i vandtaxi.

Budgetforslag: 10 dage med fly, beskedent hotelværelse og fiskeri for 16-18.000 kroner.

3) Baja, Mexico:

Cortezhavet vrimler med fisk. Og i Baja er det let at hyre både uden om bureauerne, så du kan komme ud for få penge. Her finder du et meget alsidigt saltvandsfiskeri med både sejlfisk og marlin. Der er også forskellige tunarter og en populær fisk, der hedder Roosterfish.

Budgetforslag: 10 dage med fly, mellemklasse hotelværelser og fiskeri for 18.000 kroner.

4) New Zealand:

New Zealand er ikke til at komme uden om. Her kan du fiske alt muligt forskelligt. Sydøen har et fantastisk ørredfiskeri, og nordøen har et ret spændende saltvandsfiskeri, som man kan udforske på egen hånd. Blandt andet efter kingfish. Saltvandsfiskeriet er gratis. Og fiskekortene til sydøen koster under 1.000 kroner for et år.

Budgetforslag: Tre uger med fly samt overnatning i telt eller autocamper plus fisketegn for 22-24.000 kroner.

5) Kuala Rompin, Malaysia:

En lille by på den malaysiske østkyst, der har et fantastisk fiskeri efter sejlfisk. Det er også et sted, hvor du kan booke uden om bureauerne, så du kan fiske til anstændige penge. Og så er det et af de få steder på kloden, hvor der næsten er fangstgaranti, hvis du fisker sejlfisk.

Budgetforslag: En uge med fly, hotel og fiskeri efter sejlfisk på havet for 20.000 kroner.

6) Gotland, Sverige:

På den populære svenske ø er det primært kystfiskeri efter havørred. Det er igen billigt og kræver blot, at du kommer over på øen.

Naturmæssigt er det også en fantastisk ø, som svenskerne bruger den meget i sommersæsonen. Inden for de seneste år er Gotland især blevet meget populær på gastronomi. Men historisk er øen også vældig interessant.

Budgetforslag: En uge i egen bil med lejet sommerhus og fiskeri for 5.000 kroner ved flere deltagere.

7) Spanien:

Rio Ebro er Spaniens næstlængste flod. Og her er det populært at fiske maller. Det kan gøres billigt og med stor succes på egen hånd. Jeg anbefaler, at man koncentrerer sig om udmundingen og op til et par hundrede kilometer ind i landet. Det er den strækning, man primært fisker på. Det giver mening at køre derned selv, da man skal bruge forholdsvis tungt grej.

Budgetforslag: Kør-selv og camping for 6.000 til 8.000 kroner for en uge.

/ritzau/FOKUS

Guide til adventurecamping i Sverige

15-07-2015: Er man "young at heart" – uanset alder - er primitiv adventurecamping et forfriskende alternativ til de luksuriøse og komfortable campingvogne og campingpladser. Den udfordrende natur kan f.eks. opleves fra en kano eller havkajak, mens aftenen byder på bålhygge, og natten tilbringes i et to-tre personers adventuretelt. Læs artikel

Guide til vandretur på Kungsleden i det nordsvenske Lapland

22-10-2014: Helt oppe i det nordsvenske Lapland ligger Kungsleden – en ca. 450 kilometer lang vandresti, som går gennem Sveriges højeste bjerge. Hvert år opfordrer Fjällräven til at snøre vandrestøvlerne, når de inviterer flere end 2.000 deltagere med på 110 ikoniske og udfordrende kilometer af ruten. JP Explorer var med hele vejen. Læs artikel

Anmeldelse: Jule-eksil i ødemarken

06-12-2009: Tag til Lapland og vær helt, helt alene. Læs artikel

Guide: Verdens 10 sejeste fiskesteder

20-10-2009: Vand er en sær ting. Læs artikel

Guide: Her er verdens vildeste veje

25-09-2009: Tag på rundtur på de smalleste, stejleste, bredeste og mest snoede vejstrækninger i verden. Hvad for eksempel med en 48.000 km. lang vej gennem 15 lande? Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...