Find mere om:
Fart og fornøjelse på Fuerteventura | rejser.guide.dk

Fart og fornøjelse på Fuerteventura

Playitas er nordeuropæernes nye legeplads på De Kanariske Øer. Topatleter, motionister og almindelige badegæster kan alle finde noget, der rammer deres behov.

Vi er i gang allerede kl. 8; hilser solen velkommen tilbage, mens den stiger op over bjergene i nordøst. Strækker armene op, fylder lungerne, strækker igennem i arme og ben, ned på knæ, ben tilbage, ben frem, op igen, ånder ud, fylder igen lungerne?

Instruktøren Charles Longdon-Hughes, der er 55 år, men ligner en på 35, holder os til ilden med sin bløde, dybe stemme og sørger for, at vi er rigtigt vågne og let svedende efter bare 10-15 min. Så er der frit valg mellem en rask gåtur eller let løb, hvorefter morgenmaden står klar.

Så venter mountainbiken. Da såvel fysisk form som alder og køn varierer i gruppen, bliver det i første omgang til en overkommelig tur til nærmeste by, men senere udfordrer de cykelvante både bjergene off road og ad stejle landevejsstigninger. Efter frokost kalder havet med katamaran-sejlads, windsurfing, dykning m.v. Inden aftensmaden er der plads til, at man kaster sig over et bredt udvalg af sportsaktiviteter eller bare snupper en slapper ved poolen.

Plads til det hele


Sådan går dagene hastigt på Playitas, Apollos nye sports- og familieresort på Fuerteventura, en af De Kanariske Øer, og det er herligt at konstatere ved hjemkomsten, at trods flotte måltider med vin eller øl til maden både frokost og aften, så har nålen på badevægten bevæget sig (lidt) i den rigtige retning.

Den, der kommer hjem fra Playitas og melder om kedsomhed, bliver nødt til at arbejde lidt med sig selv. Aktiviteterne er omfattende hele dagen hver dag, og om aftenen er der underholdning og morskab. Får man resort-kuller i løbet af opholdet, kan man tage en udflugt på øen, men den har ikke alverden at byde på, så man skal nok vende hjem.

Playitas har sin egen golfbane (9 huller, men under udvidelse til 18), om hvilken aktiviteter, sportsfaciliteter og indkvartering er grupperet. Arealet er nærmest trekantet med boliger i hjørnerne, og den ene langside er strand. Placeringen er unik, fordi myndighederne ikke længere tillader golfbaner så tæt på havet.

Tre slags indkvartering


Området er stort og rummeligt, også ved høj belægning. Det medfører omvendt, at gå-afstandene er forholdsvis store, men er man på stedet for at motionere, er en rask gåtur jo ikke at foragte.

Indkvarteringen er i top og delt i tre:

 • Hotellejligheder tæt på et pool-område, de fleste sportsfaciliteter, en buffet-restaurant, et lille supermarked og barer. Appellerer til børnefamilier.
 • Et hotelkompleks med almindelige værelser. Lidt længere væk fra aktiviteterne og derfor mere roligt. Forskellige restauranter og en mindre pool tæt på. Appellerer til modne par og singler.
 • 24 villaer i luksusudførelse, alle med egen pool. Her bor man, hvis prisen ikke er afgørende, og/eller hvis tilbagetrukken ro er betydningsfuld.

Området skæmmes synsmæssigt af et bygningsskelet, som - hvis tilpas stigende omsætning indfinder sig - skal blive til et femstjernet hotel midt i det hele.

Playitas eller La Santa?

Playitas er en direkte udfordrer til Club La Santa, resterne af Tjæreborgs imperium på naboøen Lanzarote. Koncepterne er i princippet ens, men dog forskellige, især hvad angår prissætning.

På Playitas betaler man for rejsen og opholdet hjemmefra, mens aktiviteter afregnes enkeltvis; en del er dog gratis. På La Santa inkluderer prisen for rejse og ophold stort set fri adgang til alle aktiviteter. Playitas er derfor som udgangspunkt billigst, men er man meget aktiv, kan det ende med at blive dyrere. En sammenligning må foretages individuelt.

Apollos adm. direktør, Jan Lockhart, opregner gerne de to steders styrker og svagheder:

»La Santa skulle have konkurrence, fordi det er blevet meget profitabelt, og fordi potentialet ligger langt over de 18.000-20.000 danskere, som årligt rejser dertil. Apollo ser Playitas mere som et alternativ end en konkurrent til La Santa. Vores indkvartering er bedre, og vi har lavere priser. Vi truer derimod ikke La Santas indendørsfaciliteter og umiddelbart ikke dets sportskoncept, som er udviklet over mange år,« siger Jan Lockhart.

Lotte Friis på besøg


Han lægger dog ikke skjul på, at Playitas arbejder målrettet på at styrke netop sportskonceptet. Aktuelle forbedringer ligger inden for golf, wellness, fitness, aerobic og spinning, og målet er, at gæsterne for 80-90 pct. vedkommende skal være almindelige, men aktive mennesker. Sponsor- og træningsaftaler med Bjarne Riis' professionelle cykelhold, Team Saxo Bank, og Dansk Triathlon Forbund viser, at man også satser på topatleter.

Den danske svømmeverdensmester Lotte Friis opholdt sig på Playitas med sin tyske kæreste, landsholdssvømmeren Christian Kubusch, mens Explorer besøgte stedet. Lotte Friis var begejstret for indkvarteringen i hotellejlighed, og hun fandt svømmeanlægget, der opfylder olympiske krav, helt i top. Bl.a. giver det træneren mulighed for at se sine svømmere nedefra gennem en glasrude i bassin-væggen, hvilket er betydningsfuldt, når eventuelle tekniske fejl skal opdages og rettes.

»Jeg vil tage hjem og anbefale, at svømmelandsholdet kommer herned og træner,« sagde Lotte Friis.

Sport som all inclusive


Jan Lockhart fortæller, at man fra spørgeundersøgelser ved, at op mod en fjerdedel af gæsterne på Playitas også har været på La Santa. Deres bedømmelse er, at Playitas vinder på indkvartering og rummelighed, men taber på sportsmulighederne. I år vil Apollo sende 8.000-10.000 skandinaver til Playitas, og målet er 18.000 inden for to-tre år. Derudover ser man et potentiale blandt tyskere, briter, hollændere og belgiere.

»Gæsternes reaktioner tyder også på, at vi skal lave sportspakker med alt inkluderet i prisen, og det vil vi derfor arbejde på,« siger Jan Lockhart.

Det er ikke vanskeligt at forestille sig, at en populær mulighed vil være, hvis en familie kan købe en omfattende sportspakke til mor, som er ivrig motionist på flere fronter, mens far, der helst vil nyde en øl, mens han holder øje med børnene ved poolen, nøjes med grundprisen og de gratis fornøjelser.

Læs også: Vandring blandt Europas tinder

Kanarieøerne

Fuerteventura

 • Spansk ø i Atlanterhavet, den sydøstligste, næststørste og ældste af De Kanariske Øer.
 • 1.660 km +2 , ca. 90.000 indbyggere. Tyndt befolket.
 • Vulkansk oprindelse med højeste punkt, Jandia, 807 m over havet.
 • Hovedby: Puerto del Rosario.
 • Vigtigste erhverv: Turisme samt gede- og fåreavl.
 • Klima: Behageligt året rundt med temperaturer det meste af tiden mellem 20 og 30 grader. Meget lidt regn, mange solskinstimer. En sandstorm, kaldet Calima, fra Saharas ørken kan få temperaturen til at stige markant og nedsætte sigtbarheden.

Playitas

 • Sports- og familieresort på Fuerteventuras sydøstlige kyst mod Atlanterhavet, ca. 100 km fra det sydlige Marokko.
 • Dækker et areal på 1,2 mio. kvm.
 • 1.465 sengepladser fordelt på værelser, lejligheder og villaer.
 • 4 restauranter, 2 med buffet, 2 a la carte.
 • I gå- og cykelafstand fra landsbyen Las Playitas og den lidt større by Gran Tarajal.

Rejsen dertil

 • Pakkerejse hos Apollo. Charterfly fra København, fra oktober også fra Billund. Priser for rejse og ophold i en uge begynder lige nu ved 2.198 kr. pr. person, men de ændres konstant.

På nettet

3 gode og dårlige ting ved rejsen

Plus

 • Fremragende indkvartering.
 • Stor sikkerhed for godt vejr.
 • Charterfly med ordentlig benplads (SAS).

Minus

 • Konceptet er ikke færdigudviklet.
 • Forholdsvis langt at gå på resortet.
 • Begrænsede oplevelsesmuligheder uden for resortet.

Guide: Pres pulsen på Playitas

19-08-2013: Ferie i solen sydpå behøver ikke være lig med at flyde ud ved poolen. Sports-, aktivitets- og familieferiestedet Playitas på den kanariske ø Fuerteventura trækker gæster til i rekordtal. Læs artikel

Guide til sportsferie på Fuerteventura

28-01-2011: Playitas på Fuerteventura er ikke kun for aktive voksne. Børn kan også udfolde sig fysisk. Læs artikel

Nyhed: Oplev ørkenens forvandling

16-09-2010: Hvad der indtil for få årtier siden var en gold ørken, er i dag en oase af overflod og pulserende liv. Abu Dhabi er et overdådigt bekendtskab. Læs artikel

Nyhed: Sjælefred i højfjeldet

21-05-2010: Det norske højfjeld byder på guddommelig fred og ro for både sjæl og legeme. Men man kan også godt få sved på panden. Velkommen til aktiv fjeldferie i Savalen i hjertet af Norge. Læs artikel

Nyhed: Aktiv på den grønne ø

28-10-2009: Irland forbindes ofte med hyggelige pub'er, velskænket Guinness, gamle middelalderborge, grønne bakker og hyppige regnbyger. Mange turister når ikke videre end hovedstaden Dublin med de mange museer og cafeer. Men det smukkeste Irland findes på landet, hvor der er masser af muligheder for en aktiv og afvekslende ferie med udfordringer for alle aldre. Her fem bud på aktiviteter i smukt sceneri. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...