Find mere om:
Den danske natur kalder | rejser.guide.dk

Den danske natur kalder

Friluftscentret Karpenhøj mærker, at danskerne i stigende grad bliver herhjemme i sommerferien. Her er der stor søgning til aktiviteter i naturen for både børn og voksne.

Der er absolut ingen grund til at købe en dyr flybillet eller drøne ned ad Tysklands autobahn for at opleve noget spektakulært i sommerferien.

Det har flere og flere danskere fundet ud af. De bliver herhjemme og nyder de enestående muligheder, som den danske natur tilbyder. Oplevelserne venter så at sige lige uden for døren.

Friluftscentret Karpenhøj i Mols Bjerge nord for Århus er et af de steder, som i sommerferien forsøger at lære danskerne, hvad naturen kan bruges til.

Hver dag i ferien tilbyder Karpenhøj forskellige aktiviteter for både børn og voksne. Nogle er gratis - andre koster et beskedent tilmeldingsgebyr.

En torsdag for nylig var der f.eks. 45 deltagere i geocaching, skattejagt med GPS-udstyr, og tirsdagen forinden var 30 deltagere dukket op til naturvandring. Andre muligheder er ture på mountainbike, introduktionskursus i havkajak og gamle danske idrætslege. Deltagerne, som typisk er folk på ferie i sommerhus eller folk fra lokalområdet, har det både sjovt og lærer samtidig om den danske natur - uden at det med Karpenhøj-lederens eget ord bliver for »fladskoet«.

»Bedsteforældrene og børnebørnene er de mest aktive. Det er dem, der har bedst tid, og det er også bedsteforældrene, der først og fremmest vil noget med børnebørnene holdningsmæssigt og sundhedsmæssigt. Forældrene har typisk mere travlt og vælger måske de store og mere traditionelle attraktioner,« forklarer Bo Skaarup, der er leder af Karpenhøj.

Aktivitet og fællesskab
Karpenhøj er et friluftscenter drevet af breddeidrætsorganisationen DGI, og derfor er et par af nøgleordene aktivitet og fællesskab. Målgruppen er det uorganiserede feriefolk, som ønsker en ekstra oplevelse.

»Typisk vil danskerne gerne være private i deres ferie. For mange kan det være svært at lave fællesaktiviteter, og man er lidt genert i begyndelsen. Men når man først er i gang, vil folk gerne have det rart sammen,« forklarer Bo Skaarup, der på baggrund af den store søgning til aktiviteterne bekræfter tendensen, at flere danskere vælger at holde sommerferie i Danmark.

Foruden de daglige aktiviteter afholder Karpenhøj også en række sommerlejre. I den første uge af skolernes sommerferie var der udsolgt til en ugelang friluftscamp. Det samme er der, når campen gentages i den sidste uge af skolernes sommerferie. I uge 31 er der tilmeldt 20 deltagere - typisk en enlig mor eller far med barn - til en familiecamp. Her er der stadig ledige pladser tilbage.

»Søgningen fortæller mig, at hvis man laver noget ude i et åbent rum, så kan børn sagtens undvære at sidde foran computeren. De kan godt finde ud af at snitte og den slags. De ting kan man sagtens få frem igen,« mener Bo Skaarup.

Bo Skaarup

Født 1962. Bosiddende i Ebeltoft med familie.

Siden februar 2008 leder af DGI Karpenhøj

Uddannet havbiolog og erhvervsdykker.

Foredragsholder siden 1988 på biblioteker, oplysningsforbund, foreninger, virksomheder og internationale konferencer m.m.

Udstillingsleder på Kattegatcentret1992-2003, siden hos Aqua i Silkeborg.

Har arbejdet med DR, TV2, aviser og andre medier i mange år.

Guide til cykelferie på Læsø, langs Limfjorden eller i Rebild Bakker

17-07-2016: Tag børnene med på en endagscykeltur på Læsø, pak cykeltaskerne til den 600 kilometer lange rute rundt om Limfjorden, eller udfordr balancen på en af Rebild Bakkers mountainbikeruter. Læs artikel

Guide til aktiv ferie i Danmark

13-03-2015: Ferie i Danmark behøver ikke kun betyde tilbagelænet sommerhushygge med grillpølser, håndbajere og regnfrygt. Der er masser af mulighed for at bruge kroppen og tage på en aktiv tur inden for landets grænser. Læs artikel

Guide til overnatning på shelterpladser i Danmark

13-09-2013: Spring ud i den danske natur og overnat gratis på hundredvis af lejrpladser, der ligger spredt ud over det ganske land. Læs artikel

Guide: Prøv en udflugt på tre hjul

28-07-2012: Skinnecyklen er et sjovt køretøj, men man må selv sørge for bommene. Læs artikel

Guide: Campingpladser med bid i

29-04-2011: Med 7.000 kilometer kyst og et væld af åer er det nemt at fange sin aftensmad i Danmark. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...